14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δίκη για τους βιασμούς του 20χρονου ΑμεΑ: Ένοχος ο 68χρονος, αθώος ο πατέρας η πρόταση του Εισαγγελέα

Ημερομηνία:

Στην τελική ευθεία εισέρχεται σήμερα Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, η εκδίκαση της υπόθεσης για την κακοποίηση και τον βιασμό του 20χρονου Γιάννη από τα Χανιά, ενός νεαρού με νοητική υστέρηση. Πρόκειται για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2021 σε χωριό του δήμου Πλατανιά, και η οποία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η ακροαματική διαδικασία, που ξεκίνησε στις αρχές του μήνα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, συνεχίστηκε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, με τις απολογίες των 5 συνολικά κατηγορουμένων και μετά τη διακοπή, η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα Πέμπτη με την εισαγγελική πρόταση.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ένας 68χρονος φίλος τού πατέρα του Γιάννη, ο 67χρονος πατέρας του Γιάννη, ένας 72χρονος ιερέας που είναι θείος του θύματος, ένας ακόμα 44χρονος ιερέας και ο 42χρονος αδελφός του, που είναι άτομο με αναπηρία.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε σήμερα Πέμπτη, να κηρυχθεί ένοχος ο 68χρονος φίλος του πατέρα για μια πράξη βιασμού στο σπίτι του το διάστημα από 15-25/2017.

Ενώ για τον 67χρονο πατέρα πρότεινε να κηρυχθεί αθώος για συνέργεια σε κατ’ εξακολούθηση βιασμό, μιας και δεν αποδείχτηκε ότι ο φίλος του τον βίαζε κατά εξακολούθηση. Πρότεινε ωστόσο την ενοχή του για το πλημμέλημα της κακοποίησης και για τους υπόλοιπους 3 ο εισαγγελέας να κηρυχθούν αθώοι.

Επίσης εξήγησε ότι προκύπτει βιασμός του παιδιού στις 24/7/21 από την έκθεση του ιατροδικαστή με ημερομηνία 26/7/21.

Επιπλέον τόνισε ότι ο πρώτος βιασμός του Γιάννη έγινε στις 25/2/2017 στο σπίτι του 68χρονου, με συνέπεια την επόμενη ημέρα να πάνε πατέρας και Γιάννης στο ΤΕΠ του γενικού νοσοκομείου Χανίων με αιμορραγία.

Η διαδικασία συνεχίζεται.

neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ