ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
27/05/2022 - Λαβρόφ: Η Δύση κήρυξε ολοκληρωτικό πόλεμο στον ρωσικό κόσμο – “Η αίσθηση της Δύσης ότι δικαιούται να κάνει με τον κόσμο όπως κρίνει αυτή σκόπιμο έχει συχνά καταστροφικές συνέπειες”
27/05/2022 - Η Επαναστατική Φρουρά του Ιράν ανέλαβε την ευθύνη για το ρεσάλτο στα δύο ελληνικά τάνκερ – Aντίποινα για την κατάσχεση φορτίου ιρανικού πετρελαίου το οποίο μεταφερόταν με ρωσικό πλοίο στην Καρυστό
27/05/2022 - Κρήτη: Τεράστια έλλειψη εργατών στον πρωτογενή τομέα – «Η Μεσαρά θα πεινάσει αν συνεχιστεί η κατάσταση»
27/05/2022 - H Πρυτανεία Πανεπιστημίου Κρήτης για τα φαινόμενα βίας σε πανεπιστημιακούς χώρους – “Η λεγόμενη «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» θα προκαλέσει και δε θα λύσει προβλήματα”
27/05/2022 - Για φυσικό αέριο και συνεργασία θα συζητήσουν Βούτσιτς και Πούτιν
27/05/2022 - «Βόμβα» στη Βοσνία: Οι Σερβοβόσνιοι ζητούν διάλυση της χώρας
27/05/2022 - Μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη πρόκληση η Κίνα από τη Ρωσία, σύμφωνα με τον Μπλίνκεν
27/05/2022 - Ουκρανία: «Έπεσε» και το Λιμάν – Σε ρωσικά χέρια 220 περιοχές του Ντονέτσκ
27/05/2022 - Ευλογιά των πιθήκων: 300 κρούσματα εκτός Αφρικής – Άμεση δράση ζήτησε ο ΠΟΥ
27/05/2022 - Το Cretan Comic Con επιστρέφει με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
27/05/2022 - Η Δύση εξετάζει άρση κυρώσεων για Ρώσους ολιγάρχες με αντάλλαγμα χρήματα για την Ουκρανία
27/05/2022 - Δυνητικά επικίνδυνες οξειδωτικές ουσίες ανιχνεύθηκαν στην ατμόσφαιρα
27/05/2022 - Δήμητρα Παπαδοπούλου: «Άρχισα ψυχοθεραπεία λόγω της επιτυχίας των “Απαράδεκτων”»
27/05/2022 - «Δώστε μας υγροποιημένο αέριο»: Οι Γερμανοί ζητούν βοήθεια από την Ελλάδα για να απεξαρτηθούν από τη Ρωσία
27/05/2022 - Guardian: Πώς θα τελειώσει ένας πόλεμος που κοντεύουμε να ξεχάσουμε
27/05/2022 - Ξεσπά η μητέρα του 6χρονου: «Ο πατέρας του Ράινερ με απείλησε με μαχαίρι»
27/05/2022 - Οι χώρες που «κόβουν» το air condition
27/05/2022 - Μίκης Θεοδωράκης: «Τους τελευταίους 2 μήνες παρακαλούσε να πεθάνει γιατί υπέφερε πάρα πολύ»
27/05/2022 - Η Ελλάδα 1η στον κόσμο στην αναλογία τιμής βενζίνης/μέσου μισθού μαζί με την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία!
27/05/2022 - Τα όπλα η κυριότερη αιτία θανάτου των νέων Αμερικανών
Αγώνας της Κρήτης

Δίκη Ζακ: Παραπομπή του δημοσιογράφου Λουκά Σταμέλλου ζήτησε η υπεράσπιση του μεσίτη

Κανένα σχόλιο

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου μεσίτη, Ορφέας Φίλος, ζήτησε να παραπεμφθεί δημοσιογράφος του OmniaTV και μάρτυρας στη δίκη, Λουκάς Σταμέλλος, για ψευδή κατάθεση και απόπειρα παραπλάνησης του δικαστηρίου.

Ο δημοσιογράφος κατέθεσε ότι «γνωρίζαμε η συντακτική ομάδα από το 2012 τον Ζαχαρία Κωστόπουλο καθώς ήταν ενεργός σε ακτιβιστικές δραστηριότητες, συμμετείχε σε εκδηλώσεις, ενεργός σε αυτό που λέμε awareness, δηλαδή την περαιτέρω ενημέρωση σε ό,τι αφορά μειονότητες, περιθωριοποιημένα άτομα, την οροθετικότητα, ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα». Προσέθεσε ότι «ασχοληθήκαμε με το περιστατικό, γιατί κάναμε μια σειρά από άρθρα», καθώς «από την πρώτη στιγμή μάς φάνηκαν ότι ήταν ύποπτα λίγες οι πληροφορίες για το γεγογός, πριν αποκαλυφθεί η ταυτότητα του προσώπου, όταν ακούστηκε ήδη το ‘επίδοξος ληστής’. Όπως ακούστηκε η είδηση ‘επίδοξος ληστής αυτοτραυματίστηκε και πέθανε’ μας χτύπησαν καμπανάκια ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Όπως το ‘αυτοτραματίστηκε’ έτσι και το ‘εκπυρσοκρότησε’.
Γιατί είναι ορολογία που χρησιμοποιείται πολλές φορές από τον τύπο όπως ‘εκπυρσοκρότησε ένα όπλο’, δίνοντας μια διαφορετική πραγματικότητα. Αρχίζοντας να ψάχνουμε τι έχει συμβεί, πρέπει να πω ότι στη γειτονιά δεν μιλούσε κανείς εύκολα».

Στην διευκρινιστική ερώτηση της προέδρου τι εννοεί πως δεν μιλούσε κανείς, απάντησε: «Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με άτομα που εργάζονταν στην περιοχή, που ήταν στο περιστατικό. Δεν δίνονταν εύκολα απαντήσεις. Μόνο από έναν αυτόπτη μάρτυρα έχουμε ηχογραφημένη συνέντευξη που συμφωνήσαμε να τη δημοσιεύσουμε υπό τον όρο της ανωνυμίας».

"Sponsored links"

«Καταρχάς υπήρχαν κάμερες και ξαφνικά δεν λειτουργούσε καμία. Κλειστό κύκλωμα δεν είχε καταγράψει κάτι. Υπήρχαν κάμερες στην περιοχή αλλά τυχαία εκείνη την ημέρα δεν λειτουργούσε καμία. Υπήρχαν άλλες κάμερες που ήταν στραμένες προς το γεγονός αλλά από την επόμενη ήταν στραμένες αλλού», προσέθεσε, σημειώνοντας πως «υπάρχει κενό στο βιντεοληπτικό, που δείχνει τον Ζαχαρία να φαίνεται να μιλάει με δύο άτομα έξω από τον Βενέτη που ο ένας τον παρεμποδίζει να μπει και κατόπιν έχουμε ένα κενό που εν μερει συμπληρώνεται και κατόπιν τούτου έχουμε ένα κενό που συμπληρώνεται από τις κάμερες του μετοχικού ταμείου που ήταν στραμένες προς τα εκεί».

«Εμεις κάναμε συγχρονισμό στον οποίο φαίνεται ότι έχουμε 15 κάτι δεύτερα που συμβαίνουν πράγματα και δεν ξέρουμε τι συμβαίνει γι’ αυτό και ψάχναμε εμείς, γιατί διαπιστώσαμε αυτό το κενό που υπάρχει εκεί. Το άλλο που αποκαλύφθηκε περαιτέρω συνεχίζοντας την έρευνα ήταν ότι φαίνεται να υπήρχε και ένα άλλο κίνητρο τουλάχιστον ενός εκ των δραστών, και αυτό έχει να κάνει με την ιδεολογική συγκρότηση και τον λόγο που παρήγαγε ο κ. Χορταριάς. Είχε καταρχάς τον επώνυμο λογαριασμό του που παρουσίαζε τα γεγονότα με έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που παρουσιάζεται στο βίντεο και αργότερα είχε και έναν δεύτερο λογαριαμό που ταυτοποιηθηκε.
Ταυτοποιήθηκε με μια διαδικασία που μπορώ να σας δείξω πώς ακριβώς έγινε και συνέχιζε εκεί με επιθέσεις και με έναν λόγο που μπορεί να συνδεθεί με ομοφοβικό κίνητρο», συνέχισε ο Λουκάς Σταμέλλος.

«Εμεις κάναμε συγχρονισμό στον οποίο φαίνεται ότι έχουμε 15 κάτι δεύτερα που συμβαίνουν πράγματα και δεν ξέρουμε τι συμβαίνει γι’ αυτό και ψάχναμε εμείς, γιατί διαπιστώσαμε αυτό το κενό που υπάρχει εκεί. Το άλλο που αποκαλύφθηκε περαιτέρω συνεχίζοντας την έρευνα ήταν ότι φαίνεται να υπήρχε και ένα άλλο κίνητρο τουλάχιστον ενός εκ των δραστών, και αυτό έχει να κάνει με την ιδεολογική συγκρότηση και τον λόγο που παρήγαγε ο κ. Χορταριάς. Είχε καταρχάς τον επώνυμο λογαριασμό του που παρουσίαζε τα γεγονότα με έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που παρουσιάζεται στο βίντεο και αργότερα είχε και έναν δεύτερο λογαριαμό που ταυτοποιηθηκε.
Ταυτοποιήθηκε με μια διαδικασία που μπορώ να σας δείξω πώς ακριβώς έγινε και συνέχιζε εκεί με επιθέσεις και με έναν λόγο που μπορεί να συνδεθεί με ομοφοβικό κίνητρο», συμπλήρωσε.

Ο μάρτυρας εξήγησε πως «υπάρχει μια δυνατότητα στο τουίτερ. Μπορείς να μπεις μέσω email ή μέσω τηλεφώνου αν θέλει κανείς. Στην προκειμένη περίπτωση, αν κάποιος ζητήσει να ανακτήσει τον λογαριασμό μπορεί να…», για να διακοπεί από τον συνήγορο υπεράσπισης του Χορταριά, ο οποίος τον απείλησε λέγοντας «θα τα πούμε με τον κ. μάρτυρα όταν θα έρθει η σειρά του».

«Ο δεύτερος (λογαριασμός) είχε το ρώσικο όνομα  snake pπου σημαίνει δράκος και μετά μετονομάστηκε σε snqke που σημαίνει φίδι. Τα περιεχόμενα ήταν μονομερή. Είχαν μόνο την υπόθεση του Κωστόπουλου. Απαντούσε σε όλους τους χρήστες του twitter με ύβρεις και χαρακτηρισμούς και πάντα με ρητορική μίσους, γράφοντας ότι οι άνθρωποι κινδυνεύουν από τις μειονότητες. Είναι γραμμένα. Είναι δικά του», εξήγησε ο μάρτυρας.

Στη συνέχεια ο συνήγορος υπεράσπισης του μεσίτη ζήτησε να παραπεμφθεί ο μάρτυρας και δημοσιογράφος για ψευδή κατάθεση και απόπειρα παραπλάνησης του δικαστηρίου, κατηγορώντας τον ότι απέδωσε στον κατηγορούμενο θέσεις που προέρχονται από τη διακήρυξη του ακροδεξιού κόμματος «Πατριωτικό Μέτωπο», στο οποίο υπήρξε μέλος.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» ως εκπρόσωπος του κόμματος, στην οποία αρνήθηκε τον προσδιορισμό του κόμματος ως ακροδεξιό, παρότι στη διακήρυξη αρχών αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «συμπλέει με τις πιο χαζοχαρούμενες έως ανόητες σοφιστείες περί ατομικών δικαιωμάτων, υπεράσπισης ιδιαιτεροτήτων κάθε λογής μεταναστών, ομοφυλοφίλων».

Απορροπτικη υπήρξε η πρόταση από εισαγγελέα για την παραπομπή του μάρτυρα, ενώ απορρίφθηκε και από την ανακρίτρια, με το σκεπτικό πως πρόκειται για εκτίμηση του μάρτυρα και δεν προκύπτουν αποδείξεις ενοχής

Είναι η δεύτερη φορά που υπήρξε απειλή εναντίον μάρτυρα στην ίδια δικάσιμο, καθώς ο κ. Φίλος είχε στραφεί προηγουμένως κατά του Γ. Καραθανάση, πιστοποιημένοΥ αναλυτή, εμπειρογνώμονα, και καθηγητή στην Εθνική Σχολή Δικαστών από το 2016 θέματα εξέτασης, γνησιότητας και πλαστότητας εγγράφων ψηφιακών πειστηρίων και στα τμήματα επιμόρφωσης.

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live