Δίκη Λιγνάδη: Ελεύθερος μέχρι το Εφετείο, παρά την καταδίκη του σε 12 χρόνια φυλακή

Κανένα σχόλιο

Εκτός φυλακής μένει ο Δημήτρης Λιγνάδης, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του καταδικασθέντος σε 12 χρόνια κάθειρξη για δύο βιασμούς ανηλίκων.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, η απόφαση για αναστολή στην έφεση ελήφθη με πλειοψηφία 4 προς 3, με μειοψηφούντες 2 ενόρκους και μία δικαστή οι οποίοι έκριναν ότι ο ηθοποιός πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.

Το δικαστήριο όρισε για την έξοδο του Δημήτρη Λιγνάδη από τη φυλακή τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης κάθε 1, 6 και 20 του μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, καθώς και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να καταβάλει έως τις 23 Ιουλίου.

"Sponsored links"

Η απόφαση αναγνώστηκε εν μέσω έντονων αντιδράσεων και αποδοκιμασιών από την πλευρά των θυμάτων και μελών του ακροατηρίου.

«Ντροπή σας, ξεφτίλες», ήταν οι φωνές που ακούστηκαν εντός της δικαστικής αίθουσας, με την πρόεδρο να ζητά την απομάκρυνση του κόσμου.

12 χρόνια φυλακή για δύο βιασμούς

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε συνολική ποινή 12 ετών στον Δημήτρη Λιγνάδη, για δύο βιασμούς ανήλικων αγοριών το 2015. Η απόφαση για τα κατά συγχώνευση δώδεκα χρόνια κάθειρξης ελήφθη κατά πλειοψηφία 4-3.

Οι μειοψηφούντες (ένας ένορκος, η πρόεδρος του δικαστηρίου και μια τακτική δικαστής) είχαν την άποψη ότι έπρεπε να του επιβληθεί συνολική ποινή 11 ετών.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση για τον άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου. Έκρινε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν έχει υπάρξει καμία αναγνώριση εκ μέρους του των πράξεων για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο.

Πριν από την τελική ποινή κατά συγχώνευση, το δικαστήριο τον καταδίκασε σε κάθειρξη 10 ετών για τον βιασμό του ανήλικου ουκρανικής καταγωγής που φιλοξενούσε στο σπίτι του στο Μεταξουργείο και 5 ετών για τον βιασμό του ανήλικου Αιγύπτιου σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου. Τα 5 έτη είναι μάλιστα η κατώτατη προβλεπόμενη ποινή.

Οι δικαστές με πλειοψηφία 4-3 έκριναν πως αυτές οι ποινές πρέπει να είναι η τιμωρία του ηθοποιού για τις δύο πράξεις βιασμού που τον έκριναν ένοχο.

Στη συνέχεια ο εισαγγελέας πρότεινε οι ποινές να συγχωνευτούν και να επιβληθεί κάθειρξη 12 ετών.

"Sponsored links"

Σε ό,τι αφορά τα αιτήματα για την αναγνώριση των ελαφρυντικών περιστάσεων του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, απορρίφθηκαν νωρίτερα ομόφωνα από το δικαστήριο. Η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία 5-2. Ο εισαγγελέας πρότεινε αρχικά επιβολή ποινής 12 ετών για κάθε πράξη στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε αποφασίσει την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για δύο βιασμούς σε βάρος ανηλίκων, και την αθώωσή του για τον βιασμό ενός ενήλικα και ενός ανήλικου αγοριού.

Ο εισαγγελέας της έδρας Κωνσταντίνος Κούντριας είχε προτείνει να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον σκηνοθέτη.

topontiki.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live