19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Εγώ είμαι και ναζί και φασίστας» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης

Ημερομηνία:

«Ναζί και φασίστας» δήλωσε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο συνήγορος Κώστας Πλεύρης, πατέρας του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Ο κ. Πλεύρης, που υπερασπίζεται τον ευρωβουλευτή και κατηγορούμενο στη δίκη της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό, ζήτησε την αποφυλάκιση του εντολέα του, ισχυριζόμενος ότι, είναι πολιτικός κρατούμενος.

Και τόνισε:

«Εγώ είμαι και ναζί και φασίστας. Δικάζομαι για τα φρονήματά μου; Υπάρχει νόμος να το απαγορεύει;».

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης Λαγού, και διέκοψε τη συνεδρίαση για τις 26 Ιουλίου.

Νωρίτερα, αφού εκφωνήθηκαν τα ονόματα των 58 κατηγορουμένων και βρέθηκαν παρόντες, εκτός του Γιάννη Λαγού, άλλοι επτά, ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του αρχηγού της ΧΑ Νίκου Μιχαλολιάκου, Δημήτρης Παπαδέλης, επανέφερε το αίτημα του εντολές του, να αναβληθεί η δίκη, καθώς νοσηλεύεται, όπως είπε σε Κέντρο Αποκατάστασης, μετά από τη νόσηση του από κορονοϊό.

Το δικαστήριο δεν αποφάνθηκε προς το παρόν, για την αναβολή, ενώ το λόγο πήρε ο Κώστας Πλεύρης:

«Για την αίτηση αναστολής του κ. Λαγού έχω να πω δύο πράγματα:

Ο κ. Λαγός είπε ότι είναι πολιτικός κρατούμενος. Αυτό δεν είναι δήλωση του κ. Λαγού. Είναι άποψη και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων υπό την προηγούμενη ηγεσία της, που έβγαλε μια ανακοίνωση ότι ο φασισμός νικήθηκε, πολιτικοποίησε τη δίκη. Είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι η δημοκρατία ενίκησε. Πολιτική δίκη κλπ. Μέσα στη Βουλή οι βουλευτές ύψωσαν σημαίες «Δεν Είναι Αθώοι».

Τα δημοτικά συμβούλια είπαν πως είναι πολιτική δίκη. Το Δικαστήριο το προηγούμενο το δέχτηκε.

Όταν λέει ο Λαγός ότι είναι πολιτικός κρατούμενος, λέει αλήθεια. Εδώ δικάστηκαν πρωτοδίκως ιδέαι.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο οι μάρτυρες κατηγορίας δεν βγήκαν έξω.

Όταν παραβιάζονται τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, έχουμε πλήρη ακυρότητα. Πέραν αυτού ήρθαν οι μάρτυρες κατηγορίας και λέγαν ότι, ήταν εχθροί της Χρυσής Αυγής και άρα προκατειλημμένοι.

Οι μάρτυρες κατηγορίας ήσαν προκατειλλημένοι, ήρθαν εδώ και μιλούσαν ενάντια της Χρυσής Αυγής, ήταν εχθροί της.

"google ad"

Μία συγκέντρωση όχλου, δικαιωματιστών, κομμουνιστών φώναζαν και κινδύνευε η ζωή μας.

Τι φωνάζαν; Θάνατος στους φασίστες. Εγώ είμαι φασίστας. Δικάζομαι για τα φρονήματά μου; Υπάρχει νόμος να το απαγορεύει;

Η εισαγγελεύς της πρωτόδικης δίκης είπε ότι η οργάνωση της Χρυσής Αυγής δεν είναι εγκληματική και της επετέθησαν. Για την αίτηση που υποβάλαμε για την αναστολή δεν είναι μόνο οι λόγοι που απαιτεί ο νόμος αλλά και η αποκατάσταση του κύρους της δημοκρατίας γιατί οι ιδέες δε δικάζονται.

Οι εφημερίδες, τα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ παίρνουν εκατομμύρια φράγκα από τη Ζίμενς, αθωώθηκαν.

Όταν ο Κουτσούμπας, οι κομμουνισταί, οι μπολσεβίκοι λένε απ’ έξω «δε δεχόμαστε έλεγχο των φορολογικών μας βιβλίων», είναι κράτος αυτό;

Στείλαμε εξώδικο στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και δε μας υπολογίζουν καθόλου. Λέει ο Σεβαστίδης ότι η Δικαιοσύνη είναι πυλώνας της Δημοκρατίας. Παραμύθια.

Όταν έγινε η Χούντα είπε ότι το καθεστώς είναι νόμιμο. Εδιώχθησαν μόνο για τα φρονήματά τους. Εγώ είμαι και ναζί και φασίστας. Υπάρχει νόμος να το απαγορεύει; Αυτά εδώ είναι ανεπίτρεπτα.

Αιτούμαι, λοιπόν, την αποφυλάκιση του Λαγού και όταν γίνει το δικαστήριό σας και βγει η απόφαση…

Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο δικαστήριό σας θα έχει εκτίσει το σύνολο της ποινής του.

Να εξετάσετε το θέμα ότι δεν του αναγνωρίστηκε το ζήτημα της ακυρότητας, εξυβρίστηκε ως φασίστας και για μένα δεν είναι ύβρεις. Όσο περισσότερο βλέπω τους δημοκράτες τόσο γίνομαι περισσότερο φασίστας.

Οι προϋποθέσεις αναστολής τηρούνται πλήρως».

Τα ίδια επανέλαβε στη συνέχεια και ο κατηγορούμενος Γιάννης Λαγός, που δήλωσε πολιτικός κρατούμενος και αδικημένος και είπε:

«Νομίζω ότι μετά από 3 χρόνια φυλακής που έχω εκτίσει και που πιστεύω ότι είμαι παντελώς άδικα, θεωρώ ότι έχω αδικηθεί και αδικούμαι εδώ και 9 χρόνια.

Είναι μια υπόθεση που δεν ξεκίνησε χτες και προχτές.

Μια απόφαση που είναι προϊόν εντολών που είχαν δοθεί. Λυπάμαι που το λέω, με οδήγησαν τα γεγονότα να είμαι απόλυτος. Όταν υπάρχει βίντεο που λέει ο πρωθυπουργός να δίνει εντολές σε ανώτατους δικαστικούς, εγώ σαν εκλεγμένος ευρωβουλευτής ήμουν ένας άνθρωπος που εργαζόταν, μέχρι τα 40 μου δεν έχω δημιουργήσει κανένα πρόβλημα, δε μπορώ να πιστεύω στη δικαιοσύνη.

Όταν βλέπω σκληρούς εγκληματίες να είναι έξω και διάφοροι υπερασπίζονται τρομοκράτες. Πολλοί από τους κυρίους και τις κυρίες που είναι σήμερα εδώ (γυρνάει και δείχνει τα έδρανα της πολιτικής αγωγής).

Αν αυτό δεν έχει αξία τότε ποια αξία έχει η δική μου παρουσία στη φυλακή για κάτι που δεν έχω κάνει; Υπάρχουν μόνο ομιλίες στη Βουλή, στο δρόμο, μόνο ομιλίες. Είμαι στους 35 μήνες φυλακή, ενδέχεται το Εφετείο σας να καθυστερήσει και να έχω εκτίσει το σύνολο της ποινής μου, άρα ποια είναι η δικαιοσύνη που εφαρμόζεται;

Επειδή ποτέ δεν προσπάθησα να διαφύγω αν δεν δικαιούμαι εγώ αναστολής ποιος δικαιούται;

Αν κάποιοι μιλάνε για πολιτικές δίκες, για τρομοκράτες, τότε επιτρέψτε μου να μιλήσω για πολιτική δίκη ως εκλεγμένος ευρωβουλευτής. Δε μου ‘χει δοθεί η δυνατότητα, ενώ όλοι μιλούσαν στα Μ.Μ.Ε. Δε μου δόθηκε το δικαίωμα να απαντήσω επειδή είμαι φασίστας. Όχι εγκληματίας. Φασίστας. Δε μπορεί να με λένε φασίστα αυτοί που εκπροσωπούν το σύστημα που έχει ισοπεδώσει την πατρίδα μας.

Εγώ είμαι φασίστας; Εγώ το κατεστημένο που ζω από το μεροκάματο;

Αν εγώ εκπροσωπώ τον φασισμό, τότε η δημοκρατία έχει τεράστιο πρόβλημα».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πάνε να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα

Σε μια προσπάθεια να αποδοθούν μερικές έστω ευθύνες στον 22χρονο...

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...