10.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Δίκτυο Αναπτυξιακών Συμπράξεων ΤοπΕΚΟ & ΤοπΣΑ ΚΡΗΤΗΣ

Ημερομηνία:

Γόνιμη και ουσιαστική ήταν η εκδήλωση για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 29 Μαρτίου, στο «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, από το Δίκτυο Αναπτυξιακών Συμπράξεων Κρήτης ΤοπΕΚΟ και ΤοπΣΑ. Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι η Κρήτη είναι πρωτοπόρος στην υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων απασχόλησης και την ίδρυση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

Το θεματικό εργαστήριο «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις. Προβλήματα και Προοπτικές. Το παράδειγμα της Κρήτης» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 2ης Παγκρήτιας Έκθεσης «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση», στην οποία συμμετέχει το Δίκτυο προκειμένου να προβάλει τις δράσεις του, αλλά και ν’ ανταλλάξει απόψεις για την καλύτερη δυνατή ολοκλήρωση των προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σημαντική ήταν η παρουσία του Κωνσταντίνου Γεώρμα, της Δέσποινας Πλάκα και του Χρήστου Κύρκογλου από το υπουργείο Εργασίας, καθώς και των στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης Ελένης Δεινάκη και Ολυμπίας Μελεσανάκη. Εξάλλου, παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Ρούσος Κυπριωτάκης, ενώ σημαντική ήταν και η παρέμβαση του Άγγελου Φίσκηλη από το Δίκτυο ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Γιώργος Μαυρογιάννης.

Το θεματικό εργαστήριο ξεκίνησε με εισήγηση του οικονομολόγου Δρ. Δημήτρη Χατζαντώνη, ο οποίος έκανε μια ιστορική αναδρομή και στη συνέχεια μίλησε για την υφιστάμενη κατάσταση και τις προοπτικές των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στην Ελλάδα. Για το θεσμικό πλαίσιο και τα προβλήματα εφαρμογής μίλησε η αντιδήμαρχος Ηρακλείου Δέσποινα Συγγελάκη, ενώ ο διευθυντής του ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ Γιώργος Ζερβός έκανε μια ενδιαφέρουσα εισήγηση για την κοινωνική οικονομία μεταφέροντας την εμπειρία από την υλοποίηση ΤοπΕΚΟ και ΤοπΣΑ στην Κρήτη. Για τις προοπτικές δικτύωσης των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στην Κρήτη μίλησε το στέλεχος του ΚΕΚ ΔΙΑΣΤΑΣΗ Γιάννης Κουλιεράκης, τονίζοντας ότι η δικτύωση μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία σταθερών και ανθεκτικών επιχειρηματικών σχημάτων στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας.

Με ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό και τις τοποθετήσεις των ιδρυτικών μελών ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Χρύσας Κυριακάκη, Κατερίνας Καναβάκη και Γεωργίας Ανδρώνη, οι οποίες έδωσαν έμφαση στη γραφειοκρατία και στα διάφορα διαδικαστικά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την έλλειψη στήριξης και την απουσία χρηματοδοτικών μηχανισμών.

Σημειώνεται ότι οι Αναπτυξιακές Συμπράξεις ΤΟΠΕΚΟ και ΤΟΠΣΑ της Κρήτης θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους και το επόμενο διάστημα, προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους με αιχμή την ανάπτυξη Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στην Κρήτη.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλείνουν τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Πανελλαδικό μήνυμα στήριξης στους αγρότες

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών για κλείσιμο των κρεοπωλείων...

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση αγροτοκτηνοτρόφων με την Κυβέρνηση

Χωρίς «λευκό καπνό» ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μποδοσάκη...

Ο αόρατος κόσμος γύρω από την κτηνοτρόφια: 60+ επαγγέλματα που δεν βλέπουμε

Πίσω από κάθε μονάδα εκτροφής λειτουργεί ένα ευρύ, τεχνικό...