12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Δίνουμε γη και ύδωρ στις ΗΠΑ όμως η Νούλαντ λέει από την Αθήνα: Θα αναβαθμίσουμε και άλλο την Τουρκία, αλλά δεν θα επιτεθεί εναντίον σας

Ημερομηνία:

Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επιχειρεί να καθησυχάσει την χώρα μας από την αναβάθμιση του ρόλου της Άγκυρας – Έκθετη η ελληνική κυβέρνηση!

Στον πλήρως αναβαθμισμένο ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή αναφέρθηκε κατά την επίσκεψή της στη χώρα μας η υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Βικτόρια Νούλαντ .

Η Βικτόρια Νούλαντ φέρεται να προειδοποίησε αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στηρίξου ν με όλες τους τις δυνάμεις την Άγκυρα, με τον ρόλο της γειτονικής μας χώρας να αναβαθμίζεται ιδιαίτερα στην περιοχή. Φέρεται, μάλιστα, να έχει ενημερώσει την Αθήνα τόσο για την επανένταξη της Άγκυρας στο πρόγραμμα αγοράς F-16, γεγονός που αναμένεται να αλλάξει πάλι τους συσχετισμούς δυνάμεων στο Αιγαίο και να οδηγήσει σε νέο γύρο εξοπλισμών προς όφελος του ΝΑΤΟ.

Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάλεσε την Αθήνα να μην ανησυχεί από τον αναβαθμισμένο ρόλο της Τουρκίας, καθώς όπως φέρεται να είπε η Άγκυρα δεν θα χρησιμοποιήσει τη νέα της δύναμη απέναντι την Ελλάδα. «Δεν πρόκειται να σας επιτεθεί» είπε χαρακτηριστικά στους ανησυχούντες έλληνες αξιωματούχους.

Η ενημέρωση Νούλαντ αφήνει έκθετη την ελληνική κυβέρνηση που υποστήριζε ότι με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία αναβαθμίζει το ρόλο της στην περιοχή, έναντι της Τουρκίας, η οποία –όπως ισχυρίζονταν- δεν εφαρμόζει καν τις κυρώσεις και θα βρεθεί ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Μόσχα και η θέση της θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη!

ΥΓ: Τα ίδια έλεγαν στις τηλεοράσεις και διάφοροι διεθνολόγοι, κάποιοι εκ των οποίων και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Για να δούμε πώς θα εξηγήσουν γιατί έπεσαν τόσο έξω!

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...