Δασαρχείο Χανίων για τα κρι-κρι του Δημοτικού Κήπου: “Θα ήταν προτιμότερο να σφαχτούν” | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Έπρεπε να φύγουν τα ζώα από τον Δημοτικό Κήπο Χανίων; Ειδικά τα Κρι Κρι για 56 ολόκληρα χρόνια τα θαύμαζαν οι Χανιώτες μικροί και μεγάλοι. Τώρα για πρώτη φορά μετά το 1965 δεν υπάρχει κάποιος να κοντοστέκεται στα κάγκελα για να δει τους κρητικούς αίγαγρους.

Όπως είναι γνωστό η απόφαση αυτή πάρθηκε από τον Δήμο Χανίων για να προχωρήσει σε εργασίες ανάπλασης και αναβάθμισης του πρασίνου στον Δημοτικό Κήπο και σύμφωνα με τη διεύθυνση Δασών δεν υπήρχε άδεια λειτουργίας ζωολογικού κήπου.

Από το 2013 η δασική υπηρεσία είχε  επισημάνει στον Δήμο Χανίων ότι βάση κοινοτικής οδηγίας του 1999, θα έπρεπε να πληροί όλες τις προδιαγραφές προκειμένου να φιλοξενεί ζώα στον Δημοτικό Κήπο. Το 2019 έστειλε ακόμα ένα τελεσίγραφο για να έρθει προχθές η οριστική απομάκρυνση των ζώων.

"Sponsored links"

Αφού απορρίφθηκαν τα Θοδωρού και τα Λευκά όρη για την απελευθέρωση τους καθώς δε θα κατάφερναν να επιβιώσουν από τα υπόλοιπα μέλη του κοπαδιού, και αφού απορρίφθηκε και η απελευθέρωση τους στις δύο νησίδες της Σούδας από την αρχαιολογία αλλά και από την αδυναμία πρόσβασης για τη φροντίδα τους, προκειμένου να διασωθεί καθαρόαιμο το είδος, θα ήταν προτιμότερο να σφαχτούν τονίζει ο δασάρχης Γιάννης Φωτάκης.

neatv.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live