Δείτε ζωντανά τη συζήτηση για την ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα

Κανένα σχόλιο

Συζητείται στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία καθίσταται αναδρομικά υποχρεωτική η μεταφορά των διαθέσιμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δείτε ζωντανά:

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει τις επιτακτικές ανάγκες του Δημοσίου.

"Sponsored links"

Η πρακτική μεταφοράς των διαθεσίμων από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης σε κεντρικούς λογαριασμούς ισχύει σε Ολλανδία και Αγγλία και έχει να κάνει με την καλύτερη διαχείριση των χρημάτων των οργανισμών.

Ο Δ. Μάρδα κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ την Τρίτη, είπε πως οι δήμοι θα αποστείλουν ενημέρωση για τις ανάγκες τους, για το επόμενο 15νθήμερο. Τα υπόλοιπα κεφάλαια, που δεν είναι απαραίτητα για την άμεση ανάγκη των ταμειακών τους αναγκών, θα τοκισθούν με επιτόκιο 2,5%.

Οποιος δήμος ζητήσει επιστροφή ποσού, που δεν θα υπερβαίνει το 10% του συνολικού του ποσού που έχει κατατεθεί, θα του επιστρέφεται αμέσως. Για ποσά μεγαλύτερα από 20%, η επιστροφή θα γίνεται εντός προθεσμίας ολίγων ημερών.

Όπως προσθέτει ο γ.γ. του υπ. Εσωτερικών, «Για τις ανάγκες που έχουν, οι δήμοι κάνουν τον προϋπολογισμό τους, τι χρειάζονται για τις μισθοδοσίες, για τα λειτουργικά τους έξοδα, για τις υποχρεώσεις τις οποίες έχουν στο τρέχον χρονικό διάστημα, και αυτά εξαιρούνται από τη μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως εξαιρούνται και αυτά τα οποία είναι κατατεθειμένα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων».

Κατά της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων τάσσεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καθώς όπως καταγγέλλουν έρχεται τη στιγμή «που είναι σκουπισμένος ο “πάτος του βαρελιού” των οικονομικών των νοσοκομείων».

Οι 21 δήμαρχοι της Κρήτης αποφάσισαν να μην εφαρμοστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την δέσμευση των τραπεζικών διαθεσίμων των δήμων ενώ ζητούν και συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

 

Με πληροφορίες από left.gr

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live