Δείτε πως κατάντησαν τον τάφο του Καζαντζάκη!

Κανένα σχόλιο

Μόνο οργή και ντροπή μπορεί να προκαλέσει η εικόνα που παρουσιάζει η επιγραφή στον τάφο του Μεγάλου κρητικού λογοτέχνη Νίκου Καζαντζάκη στον προμαχώνα Μαρτινέγκο στο κέντρο του Ηρακλείου. Εκείνοι που έχουν την ευθύνη (;) της συντήρησης του μνημείου, άφησαν να ξεθωριάσει η επιγραφή στην οποία αναγράφεται «Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος».

Οι επισκέπτες με δυσκολία μπορούν να διακρίνουν αν όντως αναγράφεται κάτι στην πέτρινη επιγραφή, άλλωστε η φωτογραφία μαρτυρά με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την εικόνα που παρουσιάζει ο τάφος σήμερα.

Είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο να ξεχάσουν οι δημοτικοί παράγοντες του Ηρακλείου, ένα από τα σημεία αναφοράς της πόλης, μιας πόλης που έχει κάνει το αδιανόητο: διαθέτει Λεωφόρο Στέλιου Καζαντζίδη και μόνο ένα στενάκι κάπου στο Καμαράκι με το όνομα του Καζαντζάκη.

"Sponsored links"

flashnews.gr / Μ. Αλεξάκης 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live