ΔΕΗ Ανανεώσιμες για το Αιολικό Πάρκο στο Κοπρινό Ρεθύμνου: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των λιγοστών εκείνων κατοίκων που παρεμπόδισαν την διέλευση των φορτηγών μεταφοράς του εξοπλισμού

Κανένα σχόλιο

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ Ανανεώσιμες:

“Μετά την πρόσφατη παρεμπόδιση της μεταφοράς των τελευταίων ανεμογεννητριών για την ολοκλήρωση του αιολικού πάρκου στην περιοχή Κοπρινό, Ρεθύμνου θεωρούμε πως είναι χρήσιμο για τους κατοίκους της Κρήτης να ενημερωθούν για το αβάσιμο των ισχυρισμών των λιγοστών εκείνων κατοίκων που παρεμπόδισαν την διέλευση των φορτηγών μεταφοράς του εξοπλισμού.

  1. Το Αιολικό Πάρκο στο Ρέθυμνο είναι πλήρως αδειοδοτημένο σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία. Λειτουργεί κανονικά από το 2014 και είναι ήδη εγκατεστημένες οι 8 από τις 11 πλήρως αδειοδοτημένες ανεμογεννήτριες.
  2. Το χρονικό διάστημα 2003-2005 η Τοπικές Δημοτικές Αρχές ενέκριναν και αυτές την εγκατάσταση
  3. Οι ανεμογεννήτριες βρίσκονται σε μη δασικές εκτάσεις όπου η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει υπογράψει συμβόλαιο μίσθωσης με τους κατοίκους της περιοχής για όλες τις εκτάσεις του Αιολικού Πάρκου.
  4. Για την μεταφορά των τριών ανεμογεννητριών, οι άδειες διέλευσης των φορτηγών μεταφοράς των τριών (3) Α/Γ εκδόθηκαν όλες οι απαραίτητες άδειες από τα αρμόδια τμήματα της Περιφέρειας Κρήτης, της Αστυνομίας και της Τροχαίας
  5. Το 3% από τα έσοδα του πάρκου αποδίδεται στις τοπικές κοινωνίες ως αντισταθμιστικό όφελος. Το 1% από τα έσοδα αυτά, ύψους 125.000 €  για το Αιολικό Πάρκο στο Ρέθυμνο, θα πιστωθεί στον επόμενο λογαριασμό ρεύματος των κατοίκων της δημοτικής κοινότητας Αρδάκτου.

Οι μονομερείς αντιδράσεις που παρατηρούνται στην περιοχή  δεν στηρίζονται σε κανένα  λογικό επιχείρημα και παρεμποδίζουν την ολοκλήρωση ενός έργου που βρίσκεται ήδη σε λειτουργία ενώ:

"Sponsored links"

  • ακυρώνουν και αποκρούουν την διάθεση και τη δυνατότητα να βοηθηθούν άμεσα οι τοπικές κοινωνίες και οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη,
  • προκαλούν τεράστια οικονομική επιβάρυνση από την παρεμπόδιση εκφόρτωσης των ανεμογεννητριών,
  • δημιουργούν τεράστια διαφυγόντα κέρδη από την μη έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου, ζημιές για τις οποίες θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και αποζημιώσεις”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live