13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δεκάδες πλέον τα σχολεία υπό κατάληψη στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Μία δύσκολη κατάσταση καλείται να διαχειριστούν τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι φορείς της Εκπαίδευσης, αναφορικά με τις καταλήψεις, στην έναρξη μόλις της σχολικής χρονιάς.

Την ώρα που η χθεσινή ημέρα ξεκίνησε με 8 καταλήψεις στην Π.Ε. Ηρακλείου, με τη μία να λήγει περίπου στις 11.00 το πρωί, το σημερινό πρωινό βρήκε 15 σχολεία στο νομό, με λουκέτο. Ωστόσο, οι καταλήψεις είναι μία δυναμικής κατάσταση, η οποία μεταβάλλεται συνεχώς.

Τα σχολεία που αυτή την ώρα τελούν υπό κατάληψη είναι τα:

5ο, 8ο, 6ο ΓΕΛ Ηρακλείου

9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Γυμνάσιο και ΓΕΛ Γαζίου

Γυμνάσιο Μοχού

ΓΕΛ Γουβών

Γυμνάσιο και ΓΕΛ Τυμπακίου

ΓΕΛ Αγίων Δέκα

ΕΠΑΛ Μοιρών

1ο, 2ο, 5ο, 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε και χθες σε σχολείο, όπου η κατάληψη ξεκίνησε και έληξε εντός ολίγου, ομοίως και σήμερα, στο 13ο Λύκειο και στο 11ο Γυμνάσιο, η κατάληψη έληξε, λίγη ώρα αφότου ξεκίνησε.

Αναφορικά με τα αιτήματα, αυτά αφορούν τη χρήση της μάσκας, όχι με την έννοια της άρνησης ή της απαξίωσης του προστατευτικού μέτρου, αλλά ως προς το χρόνο συνεχούς χρήσης από τους μαθητές. Ως εκ τούτου ζητούν μεγαλύτερη διάρκεια διαλείμματος και μικρότερο χρόνο στην αίθουσα, ενώ στο τραπέζι θέτουν και το μεγάλο ζήτημα των λιγότερων μαθητών ανά τμήμα.

"google ad"

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ