22.8 C
Chania
Tuesday, October 15, 2024

Δεκάδες σωματεία καλούν στη σημερινή κινητοποίηση με αφορμή την επίσκεψη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στα Χανιά

Ημερομηνία:

Μεγάλη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς ενάντια στην παρουσία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στα Χανιά αλλά και ως διαμαρτυρία για τις τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, που πραγματοποιούνται υπό την υποστήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και έχουν  έχουν προκαλέσει χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και ξεριζωμένους. 

Το κείμενο της Επιτροπής Ειρήνης συνυπογράφουν πάνω από 30 φορείς και σωματεία ενώ ξεχωριστά κείμενα – ανακοινώσεις έχουν εκδώσει η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ Χανίων, αλλά και η κατάληψη Rosa Nera και η Πρωτοβουλία Αντίστασης.

Ακολουθούν τα κείμενα:

Επιτροπή Ειρήνης: Να κλείσει η Βάση της Σούδας!

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταδικάζει τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή με τη στήριξη των ΗΠΑ–ΝΑΤΟ–ΕΕ και τραγικό απολογισμό χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και ξεριζωμένους. Οι πολεμικές επιχειρήσεις του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ στον Λίβανο και στην Υεμένη αποτελούν κινήσεις που συνιστούν νέα κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με απρόβλεπτες διαστάσεις και τραγικές συνέπειες για τους λαούς, στο έδαφος της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού που συντελείται εδώ κι έναν ολόκληρο χρόνο.

Αποτελεί πρόκληση η επίκληση του «δικαιώματος στην αυτοάμυνα», καθώς και η έγκριση από τις ΗΠΑ νέου πακέτου στρατιωτικής «βοήθειας» προς το Ισραήλ, ύψους 8,7 δισ. δολαρίων, «χρηματοδοτώντας» την κλιμάκωση του πολέμου στην περιοχή. Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού φέρουν τεράστιες ευθύνες γιατί με την πολιτική τους «ξεπλένουν» τα εγκλήματα του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ, ενώ παράλληλα ενισχύουν την πολύμορφη οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με αυτό.

Το Ισραήλ μαζί με ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, προετοιμάζεται για επίθεση στο Ιράν ως απάντηση στην πρόσφατη πυραυλική επίθεση που δέχτηκε. Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι το Ιράν έχει προειδοποιήσει πως εάν δεχθεί γενικευμένη επίθεση από το Ισραήλ στο έδαφός του, τότε θα αντεπιτεθεί και θα χτυπήσει και αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή και στη Μεσόγειο.

Είμαστε στόχος! Να κλείσει η Βάση της Σούδας!

Ούτε μαγνήτης κινδύνων, ούτε αφετηρία στο μακέλεμα των λαών!

Σε αυτές τις συνθήκες είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για να καταδικαστεί η ισραηλινή επιθετικότητα, ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, και ως τέτοια μοιράζονται και εκφράζουν τις ίδιες αγωνίες και διεκδικήσεις. Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά τους η πολιτική έκφραση και εναντίωση στον πόλεμο! Καταδικάζουμε την προσπάθεια τρομοκράτησής τους και απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου καθώς και στους άλλους λαούς της Μέσης Ανατολής που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ιμπεριαλιστικές απειλές και επιθέσεις, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή χωρίς τη δημιουργία και την αναγνώριση του Ανεξάρτητου Κράτους της Παλαιστίνης εντός των συνόρων της προ 4ης Ιουνίου 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Απαιτούμε τον τερματισμό των επιθέσεων του Ισραήλ και την απόσυρσή του από όλα τα εδάφη της Παλαιστίνης, του Λιβάνου και της Συρίας.

Όλοι και όλες συμμετέχουμε μαζικά

• Τρίτη 15 Οκτώβρη στις 19:00 στην Αγορά, στο συλλαλητήριο ενάντια στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ.

Απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Να κλείσει η Βάση της Σούδας!

ΕΛΜΕ Χανίων: Να κλείσουν οι βάσεις, να κλείσει η βάση της Σούδας

Την Δευτέρα 14/10 στην Αθήνα και Τρίτη 15/10 στα Χανιά θα πραγματοποιηθούν  κοινοβουλευτικές εργασίες με την παρουσία βουλευτών από τις χώρες του ΝΑΤΟ .Αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους και τον λαό η παρουσία των βουλευτών εκπροσώπων της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ.  

Καταδικάζουμε τους βομβαρδισμούς και την εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο, την πολιτική του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ, όπως αποτυπώνεται στη γενοκτονία του μαρτυρικού Παλαιστινιακού λαού. Σήμερα απειλείται μια γενική ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή που αυξάνει τους κινδύνους να δημιουργηθούν οι όροι για μια νέα γενικευμένη παγκόσμια αναμέτρηση, με εμφανή την επέκταση του πολέμου στον Λίβανο, τη μαζική δολοφονία εκατοντάδων, τον τραυματισμό και την προσφυγιά χιλιάδων θυμάτων της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ, έχοντας την αμέριστη στήριξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- ΕΕ. Το κράτος του Ισραήλ λειτουργεί ως μακρύ χέρι του ΝΑΤΟ στην περιοχή και υποστηρίζεται από τις δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με στόχο τη διασφάλιση των γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων τους στην ευρύτερη περιοχή, που δονείται από αναδιατάξεις, με την αποσκίρτηση αρκετών χωρών από την Αμερικάνικη και δυτική επιρροή. Σε αυτό το αιματοβαμμένο πλαίσιο της αναδιανομής του χάρτη επιρροής μεταξύ των ιμπεριαλιστικών χωρών στην περιοχή, ο πολύπαθος Παλαιστινιακός λαός -και τώρα ο Λιβανέζικος- γίνεται μάρτυρας μιας πολιτικής μαζικής εξόντωσης, σηκώνοντας ηρωικά τη σημαία της αντίστασης στην ιμπεριαλιστική θηριωδία, δείχνοντας τον δρόμο της ανυπότακτης διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων όλων των λαών.

Αυτήν την πολιτική αιματοκυλίσματος του Παλαιστινιακού και Λιβανέζικου λαού στηρίζει προκλητικά η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και των άλλων χωρών στην ΕΕ, παίζοντας το ρόλο του συνηγόρου των Ισραηλινών εγκλημάτων και συμμετέχοντας ενεργά στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στήριξης του Ισραήλ, προσβάλλοντας βάναυσα τα αντιπολεμικά, φιλειρηνικά, αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας, στέλνοντας φρεγάτες στην Ερυθρά θάλασσα για την προστασία των εφοπλιστικών συμφερόντων  παρέχοντας κάθε είδους διευκολύνσεις στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, μετατρέποντας έτσι τη χώρα μας σε πολεμικό προγεφύρωμα και πιθανό στόχο αντιποίνων, την ίδια ώρα όπου οι εφοπλιστές και όμιλοι ενέργειας στοχεύουν σε μεγαλύτερα κέρδη, ενώ ο λαός μας εμπλέκεται σε πολεμικούς κινδύνους και υποχρεώνεται σε λιτότητα όταν δισεκατομμύρια δίνονται σε εξοπλισμούς

  • Να αντισταθούμε στην πολεμική θηριωδία του Ισραήλ και των συμμάχων του.
  • Να σταματήσει τώρα η σφαγή του Παλαιστινιακού και Λιβανέζικου λαού
  • Καμιά συμμετοχή της χώρας στην απάνθρωπη γενοκτονία των Παλαιστινίων
  • Απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους
  • Να κλείσουν οι βάσεις, να κλείσει η βάση της Σούδας – έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ
  • Ειρήνη, φιλία, διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 15.10 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 7.00 ΜΜ

ΣΕΠΕ Χανίων: Έξω η Ελλάδα απ’ του πολέμου τα σφαγεία

Σαν ΔΣ του ΣΕΠΕ Χανίων εκφράζουμε την ανησυχία μας για την εντεινόμενη πολεμική κατάσταση στη Μέση Ανατολή με ευθύνη του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ και τους συμμάχους του ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Κάνουμε καθαρό ότι δεν θέλουμε να γίνεται ο τόπος μας ούτε ορμητήριο πολέμου ούτε και στόχος αντιποίνων.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση την άμεση απεμπλοκή από τους πολεμικούς σχεδιασμούς! Να επιστρέψουν όλα τα τμήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων! Να κλείσει η Βάση της Σούδας και κάθε άλλη Βάση στη χώρα μας! Καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών!

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό που συνεχίζει να δολοφονείται για περισσότερο από έναν χρόνο καθώς και στους λαούς της Μέσης Ανατολής που δοκιμάζονται από την ισραηλινή πολεμική μηχανή.

Καταδικάζουμε κάθε δίωξη και να παρθούν πίσω οι ποινές σε όλους τους στρατευμένους που ασκήσαν το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην πολιτική έκφραση και εναντίωση στον πόλεμο!

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε τις παρακάτω δράσεις:

  • Τρίτη 15 Οκτώβρη στις 19:00 στην Αγορά, συλλαλητήριο ενάντια στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ.

Κατάληψη Rosa Nera: Ή ενάντια στους πολέμους ή με τις συνέπειες τους

Η Κρήτη αποτελεί γεωγραφικό κόμβο σε μια μεγάλη περιοχή που βρίσκεται σε μια γενικευμένη κρίση πολέμων, δολοφονιών αμάχων και προσφυγικών μετακινήσεων – από την νότια Αφρική μέχρι την ανατολική Μεσόγειο και από την Παλαιστίνη και την Συρία ως την Ουκρανία και τον Δνείπερο. Έτσι, όλο και περισσότερες λειτουργίες της πόλης των Χανίων στρατιωτικοποιούνται ώστε να ικανοποιούν τις όλο και μεγαλύτερες ανάγκες της βάσης του ΝΑΤΟ. Ανακοινώνονται νέες αφίξεις αεροπλανοφόρων και η επέκταση της βάσης, ενώ εμφανίζονται ως κοσμικά events τα στρατιωτικά συνέδρια πολεμικής τεχνολογίας στην Σούδα, με ψυχαγωγία για τους στρατοσύνεδρους στην πόλη. Στο πλαίσιο της «κοινοβουλευτικής συνέλευσης» του ΝΑΤΟ, ανακοινώνεται επίσης επίσκεψη ΝΑΤΟβουλευτών και στην βάση της Σούδας στις 15/10, όπως και συζήτηση στο ΚΑΜ με την συμμετοχή στρατιωτικών και λιμενικών αρχών. Θέμα της συνάντησης είναι η «ασφάλεια στην ναυσιπλοΐα», προφανώς στο πλαίσιο του παράπλευρου πολέμου ενάντια στις προσφυγικές μετακινήσεις αλλά και γύρω από τα ενδιαφέροντα του ΝΑΤΟ σε μέτωπα όπως αυτό της Ερυθράς Θάλασσας.

Είναι χαρακτηριστικό πως, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, εκδήλωση με συμμετοχή στρατοκρατών φιλοξενείται στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, έναν χώρο που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί εντελώς άλλες ανάγκες έρευνας. Η χρήση του ΚΑΜ ως στρατιωτικό ΚΨΜ και συνεδριακός χώρος για ΝΑΤΟικό πολιτικό προσωπικό και καραβανάδες που λειτουργούν χωρίς κάποια επίφαση «δημοκρατικού ελέγχου» είναι ενδεικτική ενός περιβάλλοντος όπου οι στρατοκράτες και οι κατασταλτικοί θεσμοί αναλαμβάνουν όλο και περισσότερο πολιτικούς πλέον ρόλους, ως μη όφειλαν. Είναι επίσης τραγικό να συζητάνε για ζητήματα δήθεν «ασφάλειας» κατασταλτικοί και στρατιωτικοί θεσμοί που αιματοκυλούν εδώ και δεκαετίες την ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται στα «πεδία βολής» της βάσης, ενώ έχουν συμμετοχή και στα μεγάλα εγκλήματα των φονικών επαναπροωθήσεων και αρνήσεων διάσωσης με αποτέλεσμα να χαθούν δεκάδες χιλιάδες προσφυγικές/μεταναστευτικές ζωές στο Αιγαίο. Υπενθυμίζουμε επίσης την συνευθύνη ενός από τους συμμετέχοντες στα συνέδρια με τους ΝΑΤΟικούς, αυτούς του λιμεναρχείου Χανίων που έχουν ευθύνη για το μεγαλύτερο έγκλημα άρνησης διάσωσης προσφυγικού/μεταναστευτικού πλοιάριου, του εγκλήματος της Πύλου. Σήμερα που αυξάνονται τα καράβια των προσφύγων και προς την Κρήτη, με τις τεράστιες μετακινήσεις προσφύγων, όπως αυτές που βλέπουμε μετά την ισραηλινή εισβολή στο Λίβανο, το αίτημα για «Διάσωση και όχι δολοφονίες» πρέπει να ξαναγίνει κεντρικό.

Καθώς στις μέρες μας οι καπιταλιστικοί και εθνικιστικοί ανταγωνισμοί αναπαράγονται όλο και περισσότερο μέσω του πολέμου και της αναζήτησης κερδοφορίας από τις κρατικές ή τις υπερεθνικές βιομηχανίες όπλων, πόλεις ολόκληρες ισοπεδώνονται, άμαχοι δολοφονούνται μαζικά, επιχειρήσεις εθνοκάθαρσης οδηγούν σε τεράστιες προσφυγικές μετακινήσεις. Οι πελάτες των όπλων, οι στρατοί, αδειάζουν το πολεμικό τους υλικό ματώνοντας χωρίς διακρίσεις κατοικημένες περιοχές όπως πρόσφατα στην Ουκρανία, την Παλαιστίνη, την Συρία, το Αφγανιστάν, την Λιβύη, τον Λίβανο, την Αιθιοπία τη Μιανμάρ, την Υεμένη, το Σουδάν. Αλλά και όπου αλλού σήμερα ο εθνικισμός, η υποδαύλιση εμφυλίων, οι επεκτατικοί πόλεμοι και οι εθνοκαθάρσεις (όπως αυτή που διεξάγει σήμερα το Ισραήλ στη Γάζα) χρησιμοποιούνται από τους ανταγωνιστικούς συνασπισμούς – είτε του ΝΑΤΟ, είτε των επονομαζόμενων «χωρών των BRICS», είτε διακρατικών συμμαχιών και λυκοφιλιών – για να επιβάλλουν τα υλικά συμφέροντα των αστικών τους τάξεων και τα βλακώδη εθνικά τους «δίκαια» μέσω της μαζικής εξόντωσης πληθυσμών. Όπως συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Γάζα, όπου δεκάδες χιλιάδες εξοντώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό ενώ ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν αποκλειστεί χωρίς πρόσβαση σε βασικά αγαθά και σε οριακές συνθήκες διαβίωσης.

Στις ανθρωποσφαγές των πολέμων, την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν κυρίως οι πολεμικές βιομηχανίες της Δύσης και οι ανεπτυγμένες χώρες του λεγόμενου βόρειου ημισφαιρίου που αντιμετωπίζουν τον Νότο ως ένα πεδίο υφαρπαγής φτηνής εργασίας και φτηνών πρώτων υλών σε συνεργασία με τα καθεστώτα, τις αστικές τάξεις και τις κυβερνήσεις τους.

Χαρακτηριστικό είναι πως μετά τους διαλυτικούς πολέμους στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Λιβύη, τους εμφύλιους στο Σουδάν και την Υεμένη και το εμφύλιο αιματοκύλισμα στην Συρία από την συριακή κυβέρνηση, τον ISIS, τον FSA με την διεθνή εμπλοκή των ΗΠΑ και της Ε.Ε. (και του ελληνικού στρατού), της Ρωσίας, της Τουρκίας, του Ισραήλ, της Σαουδικής Αραβίας όπως και αντάρτικων στρατών με έδρα το Ιράκ, το Λιβάνο και πολλών άλλων στρατών, επανεμφανίζεται το ανθρώπινο δουλεμπόριο. Μέσα από δίκτυα δουλεμπόρων από την Βόρεια Αφρική ως την Υεμένη, με τα οποία ενίοτε συνεργάστηκαν ή ακόμα συνεργάζονται οι ευρωπαϊκές αρχές και τα λιμενικά. Οι φυγάδες των πολέμων και των δουλεμπόρων, στον δρόμο τους προς την Δύση, αντί για τα περίφημα δικαιώματα εξοντώνονται στην Μεσόγειο ή αξιοποιούνται ως φτηνό και χωρίς δικαιώματα εργατικό δυναμικό στην Ευρώπη. Αυτά είναι τα υλικά συμφέροντα που υπερασπίζεται η δήθεν «ασφάλεια» που συζητάνε τα στρατοσυνέδρια στα Χανιά.

Η Κρήτη, λοιπόν, και ιδίως τα Χανιά με την βάση της Σούδας, αποτελεί γεωγραφικό κέντρο εξυπηρέτησης των στρατοκρατικών συμφερόντων της επεκτατικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ και του ελληνικού καπιταλισμού. Τα Χανιά, μέσω της λειτουργίας της Κρήτης ως νησί -αεροπλανοφόρο, μετατρέπονται ολοένα και περισσότερο σε μια πόλη – υποδομή της βάσης, ένα πάρκινγκ και πάρκο διασκέδασης και εκτόνωσης της στρατοκρατίας. Στα διαλείμματα της, βεβαίως, πριν τα βομβαρδιστικά σηκωθούν μετά το μπάνιο στο Μαράθι για να σκοτώσουν άμαχους. Σε σημείο που αν κάναμε λίγη ησυχία, θα ακούγαμε από κάπου όχι και τόσο μακριά τις σειρήνες να ηχούν πίσω από το διαρκή βρυχηθμό των πολεμικών αεροσκαφών που μονίμως πια σβουρίζουν πάνω απ’ τα κεφάλια μας. Όπως, άλλωστε τα ακούγαμε το ’82 στο Λίβανο ή πριν λίγα χρόνια στο Ιράκ ή την Λιβύη. Φυσικά, η πόλη-ΚΨΜ των Χανίων μπορεί να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστική και το θέαμα να αναβαθμιστεί, αν αρχίσει κάποια διεθνής ανταλλαγή πυρηνικών ανάμεσα σε βάσεις, αεροπλανοφόρα, υποβρύχια και άλλα κέρατα (νατοϊκά και ρωσικά) που σουλατσάρουν από το Αιγαίο ως τον Δνείπερο.

Σε μια εποχή που τα αφεντικά μας καλούν πιεστικά να διαλέξουμε με ποια συμμαχία σφαγέων είμαστε, ήρθε η ώρα να ξανασυζητήσουμε με ποιους τρόπους μπορούμε να δράσουμε αποτελεσματικά ενάντια στους πολέμους και τους εθνικισμούς

Οι πολεμοκάπηλοι δολοφόνοι, οι στρατιώτες και τα συνέδρια τους είναι
ανεπιθύμητοι στα Χανιά.

Λευτεριά στους Παλαιστίνιους και τις Παλαιστίνιες.

Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός από την Γάζα, την Δυτική Όχθη και το Λίβανο.

Άμεση κατάπαυση πυρός από όλες τις εμπλεκόμενες δυνάμεις.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ/ΑΝΤΙΒΑΣΙΚΗ

Πλατεία Αγοράς, Τρίτη 15/10 στις 7 μ.μ.

Πρωτοβουλία Αντίστασης: Ανεπιθύμητοι οι εκπρόσωποι των ΝΑΤΟϊκών φπονιάδων

Από τις 14 ως τις 16 Οκτώβρη θα επισκεφτούν τη χώρα μας και τα Χανιά  80περίπου βουλευτές της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ. Όπως έχει ανακοινωθεί εκτός από τη σύναξη που θα γίνει στην Αθήνα και έχει σκοπό να προωθήσει  παραπέρα τους στόχους της συμμαχίας!!!… στη συνέχεια θα έλθουν στα Χανιά, όπου θα επισκεφτούν  το ΚΕΝΑΠ και την αμερικάνικη βάση της Σούδας.

Έχουν γίνει ρουτίνα πλέον αυτές οι απρόσκλητες προκλητικές επισκέψεις μιας σειράς εκπροσώπων του αμερικανονατοϊκού συνασπισμού. Αεροπλανοφόρα, ελικοπτεροφόρα κάθε λογής, πολεμικές ασκήσεις στη θαλάσσια περιοχή από την μια άκρη στην άλλη της Κρήτης και σε όλη την Ελλάδα. Όλη η χώρα ένα απέραντο ευρωνατοϊκό προγεφύρωμα από τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη.

Η βάση της Σούδας επεκτείνεται και αναβαθμίζεται, η 110 πτέρυγα μάχης στη Λάρισα έχει μετατραπεί σε νατοϊκό στρατόπεδο με την εγκατάσταση αμερικανικών  UAV, που επιχειρούν σε Μαύρη και Μ. Ανατολή. Η φρεγάτα «Υδρα» συμμετέχει στην επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά θάλασσα. Η κυβέρνηση  και όλα τα κόμματα του συστήματος χωρίς κανένα ενδοιασμό έχουν ταχθεί  με τη «σωστή» πλευρά της ιστορίας. Η εξαρτημένη  αστική τάξη της χώρας αναβαθμίζει συνεχώς την εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς  και εκθέτει  το λαό μας σε πραγματικούς κινδύνους.  Γιατί, ποιος μπορεί να αμφιβάλλει σήμερα, ότι οι κάθε λογής στρατιωτικές εγκαταστάσεις –βάσεις ανεφοδιασμού και εφόρμησης είναι ταυτόχρονα και στόχοι χτυπήματος; Ποιος αμφιβάλει ότι η αστική τάξη  της  χώρας δεν θα διστάσει να δώσει ακόμη και  το αίμα των παιδιών του λαού για τους συμμάχους της;

Οι κίνδυνοι για το λαό μας είναι τεράστιοι. Γιατί οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται και αναβαθμίζονται . Η σύγκρουση  στην Ουκρανία έχει  ανέβει και όλος ο κόσμος παρακολουθεί  με κομμένη την ανάσα τις μεθοδεύσεις των ιμπεριαλιστών που φέρνουν την κατάσταση σε οριακό σημείο. Σε κίνδυνο για μια γενικευμένη αναμέτρηση. Στην Μ. Ανατολή η επέκταση της σύρραξης είναι προ των πυλών. Το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ συνεχίζει την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, αλλά ταυτόχρονα επεκτείνει  τις επιχειρήσεις του στη Συρία, το Λίβανο, στην Υεμένη, με τη στήριξη των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ-ΕΕ. Τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις έχουν συσσωρευτεί σε όλη την περιοχή.

Είναι όλοι αυτοί οι λόγοι, που βεβαιώνουν, ότι αυτή η «επίσκεψη»  των Νατοϊκών δεν  έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα, όσο κι αν προβάλλεται σαν τέτοια. Σε συνθήκες που οι πολεμικοί κίνδυνοι  έχουν χτυπήσει κόκκινο, τέτοιες επισκέψεις μόνο οργή και ανησυχία θα πρέπει να δημιουργούν. Οι λεγόμενοι σύμμαχοι απαιτούν ακόμη μεγαλύτερη ευθυγράμμιση στα σχέδια τους και η κυβέρνηση την ίδια ώρα που ο λαός μας οδηγείται στην εξαθλίωση και αντιμετωπίζεται με τη βία και τις διώξεις κάθε προσπάθεια αντίστασης,  είναι έτοιμη να εμπλακεί ακόμη περισσότερο.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση , μια μόνο απάντηση μπορεί να υπάρξει. Να συμβάλλουμε  με όλες μας τις δυνάμεις και με πρωτοβουλίες που θα πάρουμε να δυναμώσει το αντιϊμπεριαλιστικό –αντιπολεμικό κίνημα.  στον τόπο μας.

Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΟΚΤΏΒΡΗ  , ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην πλ. ΑΓΟΡΑΣ

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινάει η μελέτη για την αποκατάσταση και την ανάδειξη της Βίλας Σβαρτς

Ξεκινάει η μελέτη για την αποκατάσταση, την ανάδειξη και...

Νοσοκομείο Χανίων: Δεκάδες ασθενείς με γαστρεντερίτιδα

Με δεκάδες ανθρώπους γέμισε το βράδυ της Δευτέρας το...

Αν έχεις 16.000 ευρώ για να ανακαινίσεις το σπίτι σου, θα σου χορηγηθεί έκπτωση φόρου έως 16.000 ευρώ

Τρεις μήνες περιθώριο έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να κερδίσουν την έκπτωση για ανακαινίσεις ή...