24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Δεν άρεσε στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων η ανακοίνωση της Ένωσης Οικοδόμων: “Προσοχή γιατί οι ζέστες σφίγγουν”

Ημερομηνία:

Απάντησε στην απάντηση της Ένωσης Οικοδόμων σχετικά με την αυστηροποίηση των διαδικασιών σχετικά με τις πορείες η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων:

Με έκπληξη διαβάσαμε σε ιστοσελίδες της πόλης μας ανακοίνωση της Ένωσης Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Χανίων, η οποία καταφέρεται εναντίον ανακοίνωσής μας αλλά και προσωπικά κατά του Προέδρου της Ένωσής μας Νικολάου Ξανθουδάκη.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Ένωσής μας ζητάει να περιορισθούν οι διαδηλώσεις, με ειρωνική διάθεση ότι καταπονούνται οι συνάδελφοί μας και ότι προτείνει οι διοργανωτές να πληρώνουν και τα χρήματα να πηγαίνουν στους αστυνομικούς.

Επί τούτου, φρόνιμο θα ήταν οι υπογράφοντες (τους οποίους δεν γνωρίζουμε εν αντιθέσει με τα δικά μας γνωστά στοιχεία), να επισημάνουν όλα τα αναγραφόμενα της επιστολής μας και να μην αναγιγνώσκουν επιλεκτικά. Ρητά αναφέρει η πρόταση της Ένωσής μας, την αυστηριοποίηση της διαδικασίας έγκρισης τέλεσης εκδηλώσεων ιδιωτών ή ιδιωτικών φορέων (μαραθώνιοι, ποδηλατικοί αγώνες, πορείες) από την πλευρά της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων. Επίσης γίνεται αναφορά της υπάρχουσας Κ.Υ.Α. και του νομικού πλαισίου που αναφέρει τι προβλέπεται σε περίπτωση θετικής έγκρισης και πραγματοποίησης μίας ιδιωτικής εκδήλωσης. Τότε εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα όπως σαφώς αναφέρει η Κ.Υ.Α. 8004/21/2/15.03/2012 (ΦΕΚ Β΄-888/21.03.2012), η οποία προβλέπει στο άρθρο 1 παρ. 2 εδάφ. στ. ότι εάν κάποιος ιδιώτης επιθυμεί την παροχή υπηρεσιών από την Ελληνική Αστυνομία επικαλούμενος λόγους ασφαλείας, αιτείται αυτών. Εάν η Φυσική Ηγεσία απαντήσει θετικά, τότε ο ιδιώτης οφείλει να καταβάλλει την αντίστοιχη ορισμένη εκ του Νόμου κοστολόγηση των υπηρεσιών των συναδέλφων μας και η οποία θα καταβληθεί στα Ταμεία τους.

Η υπόλοιπη ανακοίνωση συνεχίζει με παρωχημένη πολιτική φρασεολογία του παρελθόντος χαρακτηρίζοντας τον Πρόεδρο της Ένωσής μας ως λαγό και εκφραστή του κράτους και των αφεντικών κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων…

Τέλος δίνει συμβουλές σχετικά σε ποιες διεκδικήσεις πρέπει να επικεντρωθεί η Ένωσή μας γεγονός το οποίο μας «βοηθάει» κατά την εκτέλεση των συνδικαλιστικών μας καθηκόντων…είμαστε υπόχρεοι για αυτό…

Καλό θα ήταν η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Χανίων να επικεντρωθεί στα προβλήματα του κλάδου της όπως πράττει η Ένωσή μας δια του Προέδρου της και να διαβάζει καλύτερα το περιεχόμενο των ανακοινώσεών μας.

Οι υπόλοιπες προσβολές για πάτους, κατήφορους και λαγούς είναι μακριά από τη φρασεολογία μας και είμαστε σίγουροι ότι οι συμπολίτες μας οικοδόμοι δεν τις συμμερίζονται. Τακτικές «διαίρειν και βασίλευεν» ανάμεσα σε διαφορετικές επαγγελματικές ομάδες να μένουν μακριά από εμάς…
Ευχόμαστε στους εμπνευστές της εν λόγω ανακοίνωσης να έχουν τα ίδια αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου τους και προσοχή γιατί οι ζέστες σφίγγουν…

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ