22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Δεν έχει ξαναγίνει Έλληνας πρωθυπουργός σε αμερικάνικο αεροπλανοφόρο

Ημερομηνία:

Άλλη μια πρωτιά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν Έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος να συμμετέχει σε εκδηλώσεις και να επισκέπτεται αμερικάνικο αεροπλανοφόρο και μάλιστα στις βάσεις, σε “αμερικάνικο έδαφος” κατ’ ένα τρόπο.

Κι ο πατέρας του καλωσόριζε τους αμερικάνους, είχε συμμετάσχει και σε εκδηλώσεις στις Βάσεις, τους τραπέζωνε, όμως σε εκδηλώσεις μέσα σε αεροπλανοφόρο ποτέ δε συμμετείχε.

Βεβαίως, τα Χανιά τα τελευταια χρόνια, και λόγω της μη ύπαρξης ισχυρού αντιβασικού κινήματος έχουν δει διάφορα τρελά να συμβαίνουν. Όπως όταν ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός συμμετείχε κι αυτός σε εκδηλώσεις εντος ενός άλλου αεροπλανοφόρου, του Harry S. Truman.

Τα Χανιά κάποτε είχαν τους Μητροπολίτες Ειρηναίους της Ειρήνης που πρωτοστατούσαν στις φιλειρηνικές διαμαρτυρίες. Πώς μπόρεσε ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός να υποπέσει σε ένα τέτοιο ατόπημα; Τι δουλειά είχε ένας εκπρόσωπος του θεού της αγάπης μέσα στη μηχανή του πολέμου;

Ίσως τελικά να μην πρόκειται για ατοπήματα. Ίσως οι αντιδράσεις του λαού απέτρεπαν πολλούς από τους ηγέτες του τόπου από το να προχωρούν σε τέτοιες κινήσεις ενώ τώρα νοιώθουν απελευθερωμένοι. Και κάποιοι μιλάνε για “φωνασκούσες μειοψηφίες” και για “ευκαιρίες ανάπτυξης” από τη γιγάντωση των βάσεων.

Τέτοιος ξεπεσμός… Τέτοια ντροπή για τα Χανιά…

Σε ένα τέτοιο κλίμα, γιατί και ο πρωθυπουργός της χώρας να μη συμμετάσχει σε εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης μέσα στις βάσεις της Σούδας; Γιατί να μη κάνει βόλτες στα αεροπλανοφόρα;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ