20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Δεν αφήνουν τους Έλληνες να ορθοποδήσουν στο εξωτερικό

Ημερομηνία:

Αγωνία για το ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων για τους Έλληνες

Σφοδρές αντιδράσεις έχει δημιουργήσει η συζήτηση στο Ευρωκοινοβουλίο ότι θα κλείσουν τα σύνορα για τους Έλληνες που αναζητούν εργασία στις Βόρειες χώρες της Ευρώπης. Το θέμα έχει προκαλέσει αίσθηση και σε τοπικό επίπεδο, καθώς έχει δημιουγηθεί αναστάτωση τόσο σε συνδικαλιστικές εργατικές ομάδες, όσο και στους άνεργους, που αναζητούν μια λύση από το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο έχουν οδηγηθεί.
Οι συνδικαλιστικές ομάδες και οι σύλλογοι ανέργων εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το επερχόμενο μέλλον. Ο Πρόεδρος του Εργατικού κέντρου,κ. Σωκράτης Βαρδάκης δήλωσε στο prismanews.gr Αυτό είναι μια αρνητική έκβαση για την Ελλάδα καθώς η εγχώρια αγορά είναι κορεσμένη και παντελώς απαξιωμένη. Για τους Έλληνες που προσπαθούν να ορθοποδήσουν οικονομικά είναι αρνητικό. Θέλουμε να μείνουμε στην χώρα, αλλά η αγορά εργασίας κλείνει. Η διέξοδος ενός επιστήμονα κλείνει. Εκτιμώ ότι κατά το επόμενο διάστημα οι άνεργοι θα ανέλθουν στα 2.000.000. Για παράδειγμα, δείτε τώρα τους 877 υπαλλήλους των Sprider, που απολύθηκαν, είναι νέοι με μέσο όρο ηλικίας 33-34 και δεν μπορούν να δημιουργήσουν οικογένειες, ούτε να βγουν στο εξωτερικό.

Την ίδια στιγμή και οι άνεργοι του Ηρακλείου βρίσκονται σε δύσκολη θέση, καθώς αμφιταλαντεύονται μεταξύ της αναζήτησης λύσης στο εξωτερικό και της παραμονής στην Ελλάδα με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να ορθοποδήσουν. Ο Γραμματέας του συλλόγου ανέργων, κ. Αντώνης Σκλαβενίτη μιλώντας στο prismanews.gr ενέφερε ότι Όταν τους συμφέρει να έχουν φθηνά εργατικά χέρια, αυτές οι χώρες έχουν και ανοιχτά σύνορα. Τώρα έχουν και αυτοί πρόβλημα με την ανεργία με αποτέλεσμα να κλείνουν τα σύνορα. Αυτό δεν είναι ενωμένη Ευρωπαική κοινότητα. Δεν σκέφτονται καθόλου τους εργαζόμενους. Τους τελευταίους 12 με 18 μήνες πάρα πολλοί νέοι επιστήμονες έφυγαν. Επικοινωνούμε μαζί τους, δουλεύουν σκληρά και αμείβονται ελάχιστα.Οι ανειδίκευτοι είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση, αφού απασχολούνται σε mini jobs. Πιστεύω πως τα πράγματα μπορεί να είναι δύσκολα, αλλά πρέπει να μείνουμε εδώ για να ορθοποδήσει η χώρα. Αν φύγουμε όλοι, δεν θα μείνει ανθρώπινο δυναμικό στην Ελλάδα. Πρέπει να παλέψουμε για να αλλάξουμε την χώρα, συμπλήρωσε ο κ. Σκλαβενίτης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...