22.8 C
Chania
Monday, May 29, 2023

Δεν είχε ερωτικό περιεχόμενο η ταινία που πρόβαλε θεατρολόγος σε δημοτικό σχολείο

Ημερομηνία:

Εμφανείς γίνονται τα τελευταία 24ώρα οι προσπάθειες στοχοποίησης εκπαιδευτικού η οποία υποτίθεται ότι πρόβαλλε ερωτική ταινία σε παιδιά δημοτικού σχολείου.

Γράφουμε “υποτίθεται” γιατί ουδείς μπορεί να βεβαιώσει ότι η ταινία ήταν πράγματι ερωτικού περιεχομένου. Από το ρεπορτάζ μάλιστα προκύπτει το ακριβώς αντίθετο.

Η ταινία Shower Boys (σουηδικής παραγωγής μικρού μήκους, βραβευμένη) είναι κοινωνικού περιεχομένου με παιδαγωγικό στόχο τον προβληματισμό των παιδιών και το εύρος της ηλικιακής της απεύθυνσης ήταν 11 με 18 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7 η εκπαιδευτικός (θεατρολόγος στην ειδικότητά της) μπήκε με ειδικούς κωδικούς στην ψηφιακή πλατφόρμα κινηματογραφικών ταινιών “CINEDU” του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου η δημουργία της οποίας χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους (του Υπουργείου Παιδείας).

Από τους κωδικούς και μόνο, που αντιστοιχούν σε εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το σύστημα θα μπορούσε να ανάψει “στοπ” στο κατέβασμα της ταινίας αν δεν ήταν προορισμένη να απευθυνθεί σε παιδιά δημοτικού σχολείου.

Κατά εκπαιδευτικές πηγές η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (μέσω του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής), πληροφορία όμως που το ΙΕΠ διέψευσε με την εξής ανακοίνωση: “Διευκρινίζεται ότι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής δεν έχει εγκρίνει τις ταινίες οι οποίες είναι αναρτημένες στην ψηφιακή πλατφόρμα κινηματογραφικών ταινιών «CINEDU» του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου”.

Πηγές του Υπουργείου Παιδείας πάντως αποφεύγουν να πάρουν θέση. Περιμένουν το πόρισμα της αρμόδιας διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που ερευνά το περιστατικό μετά από καταγγελίες γονέων αλλά παράλληλα διευκρινίζουν ότι η προβολή ή όχι μίας ταινίας βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια της σχολικής μονάδας (και του διευθυντή της) στο πλαίσιο της αυτονομίας της.

H εκπαιδευτικός, χωρίς να κάνει κάτι μη προβλεπόμενο, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και απειλείται με αγωγές.

Γονείς υποστηρίζουν ότι το παιδί τους επέστρεψε στο σπίτι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά την προβολή της ταινίας και τονίζουν ότι για την προβολή του εν λόγω φιλμ θα έπρεπε πρώτα να ερωτηθούν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέμπη: Ποινική δίωξη στα στελέχη του ΟΣΕ

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος άσκησε ο προϊστάμενος της...

Πρόγραμμα Εξατομικευμένης Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης στον δήμο Πλατανιά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 26 και το Σάββατο...