14.3 C
Chania
Σάββατο, 4 Απριλίου, 2026

Δεν θα λάβει μέρος σε αυτές τις «θλιβερές εκλογές» ο Βαρουφάκης

Ημερομηνία:

Δεν θα λάβει μέρος στις εκλογές, ξεκαθάρισε ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters αν και όπως αναφέρει θα παραμείνει «πολιτικά ενεργός, και ίσως πιο ενεργός από ό,τι μέχρι τώρα»

Κάνοντας λόγο για «θλιβερές εκλογές», ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε ότι θα εστιάσει στη δημιουργία ενός νέου ευρωπαϊκού δικτύου, με στόχο την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη.

«Το κόμμα που υπηρέτησα και ο αρχηγός του που υπηρέτησα αποφάσισαν να αλλάξουν εντελώς πορεία και να ακολουθήσουν μία οικονομική πολιτική που δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα, και η οποία μας επιβλήθηκε» ανέφερε.

Ο Γ. Βαρουφάκης επανέλαβε επίσης πως, παρά τη συμπάθειά του προς τη Λαϊκή Ενότητα, θεωρεί πως η «στάση απομόνωσής της» για επιστροφή στη δραχμή τον βρίσκει αντίθετο. Έτσι, δεν θα βρίσκεται στον προεκλογικό στίβο, καθώς «κατά την απόψη μου, αυτή η προεκλογική μάχη θα είναι λυπηρή και άκαρπη».

thepressproject.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένταση τροχονομικών ελέγχων στην Κρήτη: 520 παραβάσεις σε 1.291 οχήματα

520 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε 1.291 ελεγχθέντα οχήματα στην Κρήτη στις 3 Απριλίου 2026. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Αυξημένα μέτρα τροχαίας από την Ελληνική Αστυνομία για το Πάσχα

Η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει αυξημένα μέτρα τροχαίας από 3 έως 19 Απριλίου 2026 για το Πάσχα. Εντατικοί έλεγχοι για αλκοόλ, ταχύτητα, κινητά και ζώνες ασφαλείας.

Σύλληψη πέντε ατόμων για ναρκωτικά στην Ιεράπετρα

Σύλληψη πέντε ημεδαπών 19-27 ετών στην Ιεράπετρα για ναρκωτικά. Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη και χρήματα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων.

Άρχισε το 5ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Μίκης Θεοδωράκης» στα Χανιά με 142 αθλητές από όλον τον κόσμο

Άρχισε στα Χανιά το 5ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Μίκης Θεοδωράκης» με 142 αθλητές από όλον τον κόσμο. Διεξάγεται στο Μεγάλο Αρσενάλι έως τη Μεγάλη Πέμπτη.