19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Δεν λειτουργούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Κροατίας

Ημερομηνία:

Οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας δεν λειτουργούν και το τίμημα θα το πληρώσουν τελικά οι Ευρωπαίοι πολίτες, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς.

Σχολιάζοντας στο Ζάγκρεμπ τα αποτελέσματα της διήμερης συνόδου κορυφής της ΕΕ για την Ουκρανία, ο πρώην σοσιαλδημοκράτης που μετατράπηκε σε λαϊκιστή δήλωσε ότι «οι λόγοι που έδωσε η ΕΕ για τη μη επιβολή εμπάργκο φυσικού αερίου είναι προσβολή της κοινής λογικής. Καλύτερα να επιβληθεί πλήρες εμπάργκο».

Οι ηγέτες της ΕΕ που συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες προειδοποίησαν την Τρίτη ότι η επιβολή εμπάργκο φυσικού αερίου θα είναι πολύ πιο δύσκολη και πιθανώς δεν θα αποτελέσει μέρος της επόμενης δέσμης κυρώσεων κατά της Μόσχας.

«Αλλά οι κυρώσεις δεν λειτουργούν. Το ρούβλι δεν έχει πέσει, η Ρωσία δεν αισθάνεται τον οικονομικό αντίκτυπο και όταν τον αισθανθεί, ο πόλεμος θα τελειώσει. Αλλά το τίμημα θα το πληρώσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες, ο Πούτιν θα διατηρήσει το αυτάρεσκο χαμόγελό του και το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο απλώς θα πάνε αλλού, επειδή η ζήτηση είναι υψηλή», δήλωσε ο Μιλάνοβιτς.

Ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς, ο οποίος συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «λεπτομερώς για τη δυναμικότητα του αγωγού μας στην Αδριατική (Janaf), του οποίου η σημερινή ετήσια δυναμικότητα είναι 11,4 εκατομμύρια τόνοι. Η χωρητικότητα αυτή μπορεί να αυξηθεί σε 15,6 εκατομμύρια, πράγμα που σημαίνει ότι θα είμαστε σε θέση να προμηθεύουμε αρκετό πετρέλαιο στην Ουγγαρία και την Πολωνία».

«Αυτή είναι μια ευκαιρία για τον Janaf να τοποθετηθεί στις διαπραγματεύσεις και να αναλάβει στρατηγικό ρόλο», ανέφερε ο Πλένκοβιτς σύμφωνα με τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα HRT.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ