24.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Δεν παραιτούνται από βουλευτές Ηλιόπουλος και Ακρίτα – «Είμαστε προσωπικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα»

Ημερομηνία:

Κοινή γραμμή από τους βουλευτές Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνα Ηλιόπουλο και Έλενα Ακρίτα που και οι δύο έκαναν σήμερα γνωστό ότι δεν προτίθενται να παραιτηθούν από βουλευτές προκειμένου μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης, σε περίπτωση εκλογής του.

Ακρίτα: Σαφώς και όχι…

«Σαφώς και όχι» απάντησε συγκεκριμένα, η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα όταν ρωτήθηκε αν θα υπέβαλε την παραίτησή της για να διευκολύνει τον Στέφανο Κασσελάκη να αποκτήσει βουλευτική έδρα.

Αναλυτικά είπε:

«Όπως ο Όθωνας Ηλιόπουλος έτσι κι εγώ είμαστε προσωπικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα. Όταν μου έγινε η πρόταση τον Μάιο του 2022 ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία. Εμένα ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – γυναίκες, ΑμεΑ, σχολικός εκφοβισμός, ΛΟΑΤΚΙ κ.α.

Η πρόθεση ήταν ο τομέας αυτός να αναβαθμιστεί σε υπουργείο το οποίο και θα αναλάβω. Κατηγορηματικά το λέω ότι γι’ αυτό τον λόγο μπήκα και καταλαβαίνω απόλυτα τον Όθωνα και τη στάση του. Και βεβαίως θα εξαντλήσω τη θητεία μου γιατί ούτε ο μισθός με ενδιαφέρει εμένα ούτε τίποτα άλλο. Θέλω όμως να δουλέψω εκεί όπου τα πράγματα δυστυχώς είναι κανιβαλικά μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ. Άρα σαφώς και όχι» είπε η Έλενα Ακρίτα στο Action 24.

Για την Έφη Αχτσιόγλου και την απόφαση να στηρίξει στον δεύτερο γύρο τον Στέφανο Κασσελάκη υποστήριξε ότι δεν είναι κωλοτούμπα γιατί «κωλοτούμπα είναι κάποιος όταν έχει όφελος».

«Τη στήριξα την Έφη Αχτσιόγλου και καταδικάζω απερίφραστα τη συκοφαντία για το SMS. Ως δημοσιογράφος λέω ότι αν το είχε κάποιος, θα το είχε δημοσιοποιήσει. Από εκεί και πέρα ομολογώ ότι είναι λεπτή η θέση μου. Δεν σκοπεύω ούτε να πω ούτε να κάνω κάτι για να πολώσω μια ήδη πολωμένη ατμόσφαιρα. Εκτιμώ πάρα πολύ την Έφη, είναι γυναίκα αξιόλογη. Όμως φοβάμαι ότι ο περίγυρός της ίσως δεν είναι ο πιο ενδεδειγμένος τώρα που έμαθα. Ως βουλευτής είδα συμπεριφορές μέσα στο κόμμα που με στεναχώρησαν» είπε η Έλενα Ακρίτα.

Ηλιόπουλος: Θα τιμήσω την εμπιστοσύνη Τσίπρα

Νωρίτερα και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Όθωνας Ηλιόπουλος.

«Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο», ξεκαθαρίζει.

Παράλληλα, δηλώνει ουδετερότητα ενόψει του δεύτερου γύρου για την εκλογή προέδρου.

«Διατηρώντας προφανώς το δικαίωμα της επιλογής, τηρώ με συνέπεια στάση ουδετερότητας στις δημόσιες παρεμβάσεις μου, στάση ενωτική και συντροφική που κατά τη γνώμη μου απαιτεί από εμένα η ιδιότητα του επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», τονίζει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή διάφορα σχόλια, δηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω τα εξής:

Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας. Θεωρώ ότι η τοποθέτηση μου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας συμβολίζει το όραμα του Αλέξη για μια Ριζοσπαστική, Επιστημονική, Αριστερή πολιτική προσέγγιση στα προβλήματα της χώρας. Αποτελεί για μένα ύψιστη ευθύνη που ανέλαβα συνειδητά και την οποία θεωρώ ότι δεν έχω δικαίωμα να εκχωρήσω αγνοώντας τη βούληση των πολιτών και τις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματος της χώρας.

Η στάση μου αυτή, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως πρόθεση στήριξης ενός/μιας εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Διατηρώντας προφανώς το δικαίωμα της επιλογής, τηρώ με συνέπεια στάση ουδετερότητας στις δημόσιες παρεμβάσεις μου, στάση ενωτική και συντροφική που κατά τη γνώμη μου απαιτεί από εμένα η ιδιότητα του επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ποταμός που ρέει ανάποδα: Το κρυμμένο μυστικό της Κρήτης που λίγοι γνωρίζουν

Σε έναν από τους πιο άγνωστους και εντυπωσιακούς φυσικούς...

Νέο ΔΣ στο Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» μετά τις εκλογές,...