14.3 C
Chania
Δευτέρα, 16 Μαρτίου, 2026

Δεν πατάνε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο οι υπουργοί

Ημερομηνία:

Ούτε οι μισές από τις ερωτήσεις που θέτουν οι έλληνες βουλευτές στους υπουργούς δεν απαντώνται. Αυτό προκύπτει από στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, με αφορμή τη ματαίωση της συζήτησης, εννέα επίκαιρων ερωτήσεων.Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία από το σύνολο των ερωτήσεων απαντάται μόνο το 49%. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης απαντά μόλις στο 36% των ερωτήσεων, το υπουργείο Οικονομικών στο 39%, το Εσωτερικών στο 40%, το Επικρατείας στο 33%, το Δημόσιας Διοίκησης στο 45%, το υπουργείο Υγείας στο 46% και το υπουργείο Τουρισμού στο 33%.

«Η ανησυχία είναι ομόθυμη στη Διάσκεψη για τη συστηματικότητα αυτού του φαινομένου και το ποια είναι η θεραπεία. Προσωπικά πιστεύω ότι ο λαός πρέπει να ενημερώνεται», επισήμανε ο κ. Δραγασάκης.

Ο Νότης Μαριάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρότεινε, να μπορεί ο ερωτών βουλευτής να παραθέτει τα επιχειρήματά του ανεξαρτήτως αν ο αρμόδιος υπουργός παρίσταται στη συζήτηση.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήλωση-βόμβα του υφυπουργού Ναυτιλίας: Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να στείλει το ναυτικό στα Στενά του Ορμούζ

Ο Στέφανος Γκίκας, υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μιλώντας,...

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Συνεχίζεται αύριο η δίκη

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί αύριο, Τρίτη 17 Μαρτίου...

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου για τα δάνεια του Νόμου Κατσέλη ζητούν οι Κρητικοί δανειολήπτες

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ζητά από τους υπουργούς Πιερρακάκη και Θεοδωρικάκο την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου για τα δάνεια του Νόμου Κατσέλη.

Ψήφισμα μαθητών από το Γυμνάσιο Κολυμβαρίου για τον πόλεμο στο Ιράν

Το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο Μαθητών του Γυμνασίου Κολυμβαρίου εξέδωσε ψήφισμα καταγγέλλοντας την επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν και ζητώντας μη συμμετοχή της Ελλάδας.