16.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, έφυγε από τη ζωή η Ραφαέλα Πιτσικάλη

Ημερομηνία:

Η Ραφαέλα, ένα κορίτσι 20 χρονών, έδινε τη μάχη με τον καρκίνο από το 2020 όταν και διαγνώστηκε με σάρκωμα Ewing. Δίπλα της στάθηκαν όλα τα Χανιά και η Κρήτη. Νοσηλευόταν από τον Αύγουστο του 2023 στο εξειδικευμένο MD-Anderson Cancer Center, στο Χιούστον. Όμως, δεν τα κατάφερε…

Σε μήνυμά τους διαδικτυακοί φίλοι αναφέρουν:

“Το Γελαστό Κορίτσι, με το απαράμιλλο θάρρος, δεν είναι πια ανάμεσά μας…”

@rafaellapitsikali Ερανικός Εθνική GR1601100640000006400476351 https://revolut.me/rafaelapitsikali https://www.paypal.me/rafaellapitsi #rafaellapitsikali⭐️ #fypシ #fy #foryou #foryoupage #foryoupage #🎗️ #cancersucks #cancer ♬ πρωτότυπος ήχος – Rafaella Pitsikali

Η Ραφαέλα Πιτσικάλη, η Χανιώτισσα έδινε μάχη για τρίτη φορά με τον καρκίνο σε νοσοκομείο του Χιούστον.

Η νεαρή Χανιώτισσα, που τον περασμένο Μάιο παρουσίασε για τρίτη φορά υποτροπή, κατάφερε να ταξιδέψει στην Αμερική για εξειδικευμένη νοσηλεία, όμως δεν κατάφερε να νικήσει.

Η Ραφαέλα Πιτσικάλη «έφυγε» από τη ζωή λίγες μόλις ημέρες μετά τα 21α γενέθλιά της.

Η τελευταία της ανάρτηση στο instagram:

Χτυπημένη από μία σπάνια μορφή καρκίνου, με την οποία πάλεψε με σθένος και μεγάλη ψυχική δύναμη, από τον Ιούνιο του 2020 έως και σήμερα, χωρίς, ωστόσο, δυστυχώς, να καταφέρει να βγει νικήτρια.

Ο Θεός να ανάπαυση την ψυχή της”.

Η τελευταία συνέντευξη της 20χρονης Ραφαέλας πριν φύγει για Αμερική

Η 20χρονη στην τελευταία συνέντευξή της είχε διδάξει μαθήματα θάρρους και αγώνα για όλους αν και τότε η ίδια είχε πει ότι τα πράγματα ήταν λίγο αόριστα από τις εξετάσεις της.

“Δεν θα τα παρατήσω ποτέ μέχρι το τέλος….” είχε πει στην τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη που είχε δώσει στην Κρήτη TV τον περασμένο Σεπτέμβριο η 20χρονη Χανιώτισσα Ραφαέλα Πιτσικάλη. Η 20χρονη λίγο πριν φύγει για το Χιούστον της Αμερικής για να υποβληθεί σε μια νέα θεραπεία καθώς είχε εμφανιστεί για τρίτη φορά ο καρκίνος. Η Ραφαέλα τότε, λιγο πριν φύγει για Αμερική είχε επιλέξει να μιλήσει στην πρώτη εκπομπή της σεζόν για το “Καλό Μεσημέρι” της Κρήτη TV με τον Λευτέρη Κουμαντάκη και την Χριστιάνα Σκούρα.

Σε αυτή τη συνέντευξη μίλησε για την ψυχολογία της λέγοντας ότι είναι το σημαντικότερο πράγμα ενώ είχε πει ότι περίμενε να βγει το ουράνιο τόξο για τρίτη φορά δηλαδή όσες φορές είχε νοσήσει από καρκίνο.

Η 20χρονη στην τελευταία συνέντευξή της είχε διδάξει μαθήματα θάρρους και αγώνα για όλους αν και τότε η ίδια είχε πει ότι τα πράγματα ήταν λίγο αόριστα από τις εξετάσεις της.

Δείτε το βίντεο: 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημέρα των Ευχών την Κυριακή 21 Δεκέμβρη στα Χανιά

Το Επιμελητήριο Χανίων και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνουν...

Στροφή 180 μοιρών από Ζελένσκι για το ΝΑΤΟ – Η πολύτιμη ουκρανική “ζώνη οχυρών”

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ βρίσκονται για...