Δεσμεύτηκε η περιουσία πέντε Ρώσων επιχειρηματιών στην Ελλάδα

Κανένα σχόλιο

Ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης και Νομιμοποίησης Εσόδων έχει ήδη δεσμεύσει τόσο την κινητή όσο και την ακίνητη περιουσία των πέντε Ρώσων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Εφτασαν και στην Ελλάδα οι κυρώσεις σε βάρος Ρώσων επιχειρηματιών ως αντίποινα, για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Με απόφαση της Αρχής, γιά την καταπολέμηση μαύρου χρήματος (ξέπλυμα), δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε Ρώσων επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άτομα, με έντονη εμπορική δραστηριότητα στην Αττική, που βρίσκονται στη λίστα των 870 προσώπων, που υπόκεινται σε κυρώσεις.

Ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προχώρησε ήδη στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, κινητής και ακίνητης περιουσίας, πέντε Ρώσων επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται εμπορικά στην Αττική και έχουν ακίνητα στα νότια προάστια και στα νησιά αλλά και τραπεζικούς λογαριασμούς.

Στη λίστα αυτή πάντως δεν βρίσκονται τα ονόματα γνωστών στην Ελλάδα, Ρώσων επιχειρηματιών, όπως του Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, που αγόρασε τον Σκορπιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι εκατοντάδες τα ερωτήματα, που δέχεται η Αρχή γιά το Ξέπλυμα, από τράπεζες, οργανισμούς και επιχειρήσεις, δεδομένου ότι πολλοί Ρώσοι είναι είτε καταθέτες- πελάτες , είτε μέτοχοι και συναλλασσόμενοι με διάφορους φορείς ώστε να τεθεί σε γνώση τους αν υπόκεινται και αυτοί σε κυρώσεις.

ieidiseis.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live