17.8 C
Chania
Wednesday, February 28, 2024

ΔΕΥΑΗ: Έρχονται μαζικές κατασχέσεις ρολογιών για όσους δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους

Ημερομηνία:

Σε μαζικές κατασχέσεις ρολογιών νερού είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η ΔΕΥΑΗ σε όσους έχουν απλήρωτες οφειλές και δεν αξιοποιούν τη ρύθμιση που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στην ευνοϊκή τακτοποίηση των χρεών σε δόσεις.

Όπως προκύπτει, ενώ η ρύθμιση λήγει σε δύο μήνες και συγκεκριμένα στις 14 Αυγούστου, μέχρι σήμερα δεν έχουν ρυθμιστεί περισσότερα από 150 χιλιάδες ευρώ, την ίδια ώρα που το ύψος των απλήρωτων λογαριασμών προσεγγίζει τα 17 εκ ευρώ.

Το όλο θέμα έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στη δημοτική επιχείρηση, που βλέπει με έντονο προβληματισμό το γεγονός ότι οι πολίτες δεν δείχνουν ενδιαφέρον στην τακτοποίηση των οφειλών τους και στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει να αυστηροποιήσει τη στάση της απέναντι τους.

Ειδικότερα όπως τονίζει με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης αυτό το οποίο θα πρέπει να γίνει κατανοητό στους πολίτες που έχουν απλήρωτα χρέη είναι ότι για κανένα λόγο δεν θα πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν την ευνοϊκή ρύθμιση που βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι τις 14 Αυγούστου, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να γίνει παραγραφή των προσαυξήσεων σε ποσοστό έως και 95%

Σε αντίθετη περίπτωση όπως διαβεβαιώνει, η ΔΕΥΑΗ θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε μαζικές αφαιρέσεις ρολογιών για όσους έχουν οφειλές από 1000 ευρώ και πάνω, αξιολογώντας το πόσο διάστημα εκκρεμούν οι απλήρωτοι λογαριασμοί και τον αριθμό των οφειλετών που όπως τονίζει ο κ. Βουρεξάκης δεν έχουν άλλοθι για να μην ταχτοποιήσουν τα χρέη τους.

Πώς μπορεί να γίνει η ρύθμιση οφειλών – 4 τρόποι

Όπως είναι γνωστό, με βάση τη ρύθμιση που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όποιον πληρώσει εφάπαξ την οφειλή του γίνεται παραγραφή των προσαυξήσεων σε ποσοστό έως και 95%.

Η δεύτερη εναλλακτική λύση που θα έχει ο πολίτης είναι η εξόφληση σε έξι μήνες με ισόποσες δόσεις και προκαταβολή του 15% του ποσού της οφειλής. Στην περίπτωση αυτή θα εξοφλείται το 80% των προσαυξήσεων. Το 15% του τελικού ποσού θα καταβάλλεται κατά την αίτηση του ενδιαφερομένου και το υπόλοιπο θα εξοφλείται μέχρι έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Η τρίτη εναλλακτική λύση της ρύθμισης δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής του χρέους σε ένα χρόνο, με 12 ισόποσες δόσεις και προκαταβολή το 15% του ποσού της οφειλής. Σε αυτή την περίπτωση αφαιρείται το 70% των προσαυξήσεων. Το 15% του τελικού ποσού θα καταβάλλεται με την αίτηση της ρύθμισης που θα καταθέσει ο ενδιαφερόμενος, και το υπόλοιπο θα εξοφλείται σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Η τέταρτη εναλλακτική λύση που δίδεται στον πολίτη, είναι να εξοφλήσει το χρέος του σε δύο χρόνια με 24 ισόποσες δόσεις και προκαταβολή του 15% της οφειλής. Σε αυτή την περίπτωση αφαιρείται το 15% των προσαυξήσεων. Το 15% του τελικού ποσού θα καταβάλλεται με την αίτηση του ενδιαφερομένου και το υπόλοιπο θα εξοφλείται σε 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Δυνατότητα υποβολής στη ρύθμιση θα δίδεται μέχρι τις 14 Αυγούστου και κάθε δόση πλην της τελευταίας δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 30 ευρώ.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Καυγάδισαν και της …”πέταξε” το αυτοκίνητο στη θάλασσα!

Ακόμα και δύτες επιστρατεύτηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης,...

Μανώλης Mαυρομμάτης: Σταμάτησε η προσπάθεια αφύπνισης στη ΜΕΘ – Παραμένει διασωληνωμένος

Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται για...

Η Σέβη Βολουδάκη για τους όρους αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές

Η Βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη τοποθετήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια...