13.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

ΔΕΥΑΧ: Μέτρα ανακούφισης συγκεκριμένων ομάδων καταναλωτών λόγω πανδημίας Covid-19 – Τι δικαιολογητικά χρειάζονται

Ημερομηνία:

H Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων, (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) ανακοινώνει νέα μέτρα ανακούφισης, συγκεκριμένων ομάδων καταναλωτών, λόγω πανδημίας Covid-19.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη, αφού έκανε αναφορά στις προηγούμενες κοινωνικές πολιτικές της επιχείρησης, ανέλυσε το νέο μέτρο που ήρθε να προστεθεί, μετά από τις συναντήσεις που είχε με κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς (εργατικό κέντρο Χανίων, σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Χανίων, σωματείο επισιτισμού – τουρισμού Χανίων, σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων, σύλλογος εργαζομένων εστίασης Χανίων, σωματείο διανομέων Χανίων, ένωση ξενοδόχων Χανίων) και υπηρεσιακά στελέχη.

Ανακοίνωσε τη νέα κοινωνική τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης, στην οποία εντάσσονται για πρώτη φορά οι άνεργοι στο κοινωνικό τιμολόγιο, όπου μετά από αξιολόγηση κριτηρίων, τους παρέχεται 60% έκπτωση στο τιμολόγιο νερού και στα πάγια ύδρευσης και αποχέτευσης. Παράλληλα πρόσθεσε σε αυτό, τις ομάδες του επισιτισμού και των ξενοδοχείων και ανακοίνωσε την παράταση χρόνου έναρξης των δόσεων και διακανονισμού, σε καταναλωτές που είναι συνεπείς, αλλά αδυνατούν να πληρώσουν.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη δήλωσε: «Με σεβασμό στην κοινωνία, με ευθύνη για την τοπική οικονομία και τη βιωσιμότητα της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης συνεχίζουμε την καθημερινή προσπάθεια για την παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές».

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης δήλωσε: «Στις έκτακτες καταστάσεις που βιώνουμε, οφείλουμε ως Δήμος Χανίων, να σταθούμε δίπλα στους καταναλωτές της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. που πλήττονται λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και να εφαρμόσουμε ουσιαστικά μέτρα, για τη στήριξη και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας τους. Για το λόγο αυτό και στο πλαίσιο που επιτρέπει η νομοθεσία, ο Δήμος Χανίων συνεχίζει να ενισχύει και να επεκτείνει, μια σειρά μέτρων ανακούφισης συγκεκριμένων ομάδων».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ