20.8 C
Chania
Monday, October 28, 2024

Πάρκινγκ στο Μαρκόπουλο, παρά τις αντιδράσεις – Περισσότεροι από 500 οδηγοί χρησιμοποιούν καθημερινά το περιφερειακό πάρκινγκ στον Κλαδισσό

Ημερομηνία:

Επιτυχής η λειτουργία του περιφερειακού υπαίθριου χώρου στάθμευσης οχημάτων στην περιοχή του Κλαδισού (δυτική είσοδος/έξοδος της πόλης), καθώς περισσότεροι από 500 οδηγοί καθημερινά, χρησιμοποιούν τον χώρο για να σταθμεύουν το όχημά τους, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ, για τον μήνα Οκτώβριο.

Σε λιγότερους από τέσσερις μήνες λειτουργίας, ο χώρος έδρασε ανακουφιστικά για την πόλη αλλά και τους χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να σταθμεύουν τα οχήματά τους και στη συνέχεια να χρησιμοποιούν δωρεάν, ένα από τα 48 δρομολόγια, που εκτελούνται μέσα στη μέρα, με ένα από τα πέντε νέα ηλεκτρικά λεωφορεία του Δήμου Χανίων. Οι συνολικές θέσεις στάθμευσης οχημάτων του περιφερειακού υπαίθριου χώρου είναι 120 ενώ υπάρχουν 5 διαμορφωμένες θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ.

Για ένα σημαντικό βήμα προς την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού ζητήματος έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, υπογραμμίζοντας: «Η μεγάλη ανταπόκριση αποδεικνύει πόσο απαραίτητα είναι τα περιφερειακά πάρκινγκ και μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε με νέες πρωτοβουλίες. Η επέκταση των περιφερειακών πάρκινγκ είναι βασικό κομμάτι στη λύση του κυκλοφοριακού και ήδη σχεδιάζουμε τις επόμενες κινήσεις μας για να κάνουμε τις μετακινήσεις στην πόλη πιο εύκολες και άνετες για όλους».

Υπενθυμίζεται ότι τα ηλεκτρικά λεωφορεία του Δήμου πραγματοποιούν τα παραπάνω δρομολόγια καθημερινά ανά 20 λεπτά, από Δευτέρα έως Σάββατο (εκτός Κυριακής και αργιών), στην εξής διαδρομή:

  • αφετηρία από parking Κλαδισού
  • στάση επί της οδού Κισσάμου (Στάση Αγ. Νεκταρίου-μνημείο Μικρασιάτισσας μάνας)
  • στάση επί της οδού Κυδωνίας (Στάση ΚΤΕΛ)
  • στάση επί της οδού Χατζημιχάλη Γιάνναρη (Στάση Public)
  • στάση επί της οδού Κισσάμου (Στάση εικονοστάσι) – επιστροφή στον χώρο του Κλαδισού

Νέο πάρκινγκ στο στρατόπεδο Μαρκόπουλου παρά τις αντιδράσεις

Ο κ. Σημανδηράκης τόνισε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες «θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα πακέτο προτάσεων για τη βελτίωση της κυκλοφορίας, ανάμεσα στις οποίες θα περιλαμβάνεται και η δημιουργία ενός δεύτερου περιφερειακού πάρκινγκ στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Μαρκοπούλου, το οποίο θα ενισχύσει τις υποδομές του Δήμου Χανίων και θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης».

Σημειώνουμε πάντως ότι για τη μετατροπή του πρώην στρατοπέδου Μαρκοπούλου σε πάρκινγκ υπάρχουν εντονότατες αντιδράσεις από πολίτες της περιοχής που υπενθυμίζουν τη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι:

«Ο χώρος θα αξιοποιηθεί για πράσινο, αναψυχή και άθληση».

Οι κάτοικοι και τα μέλη των πρωτοβουλιών είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά αυτής της απόφασης, τα οποία τελικά απόσυραν καθώς ο Δήμος είχε υποσχεθεί ότι δε θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των σχεδίων του. Πλέον, φαίνεται ότι ο σχεδιασμός προχωρά με τους πολίτες να είναι έτοιμοι να κινηθούν νομικά.

Οι πρωτοβουλίες υπενθυμίζουν ότι ο χώρος του πρώην στρατοπέδου Μαρκοπούλου αποτελεί τον τελευταίο διαθέσιμο χώρο για τη δημιουργία πρασίνου στην πόλη και ότι η μετατροπή του σε πάρκο είναι επιτακτική ανάγκη.

 

 

 

 

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρχεται ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε φορολογούμενο

Στη δημιουργία ψηφιακού φορολογικού φακέλου για κάθε Έλληνα φορολογούμενο προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή...

Κάτοικοι Λενταριανών κινητοποιούνται ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Οι κάτοικοι των Λενταριανών έχουν συστήσει επιτροπή αγώνα με...

Τον πρόδωσε η καρδιά του μέσα στο σπίτι του

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 53χρονος χθες Κυριακή,...

Εξαφάνιση 42χρονου: η εν διαστάσει σύζυγος η τελευταία επαφή του

Ώρες αγωνίας για την οικογένεια ενός 42χρονου στο Ηράκλειο,...