17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Δε θα δικαστεί από τα ελληνικά δικαστήρια ο 26χρονος αμερικάνος ναύτης που έσπειρε τον πανικό με κλεμμένο ταξί

Ημερομηνία:

Δίχως ουσιαστικές συνέπειες από την ελληνική δικαιοσύνη τη γλιτώνει ο 26χρονος αμερικάνος ναύτης του αεροπλανοφόρου USS Harry S. Truman που προκάλεσε πανικό χθες τα ξημερώματα με κλεμμένο ταξί.

Ο 26χρονος αφού στις 02.45 τα ξημερώματα μπήκε στο τελευταίο ταξί στη ρεμίζα της Πλατείας Κοτζάμπαση, τραυμάτισε τον οδηγό και στην προσπάθειά του να διαφύγει τράκαρε άλλα δύο ταξί, μετά διέφυγε τρέχοντας με μεγάλη ταχύτητα από την οδό Σκαλίδη και την οδό Κισσάμου καταλήγοντας στο Βαμβακόπουλο όπου στην περιοχή της Αγιάς έπεσε σε χαντάκι καταστρέφοντας ολοκληρωτικά το όχημα.

Ο αμερικάνος ναύτης δεν τραυματίσθηκε και μετά από σύντομη παραμονή του στο νοσοκομείο οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και τον ανακριτή Χανίων παρουσία δικηγόρου αλλά και προσωπικού ασφαλείας των αμερικάνικων βάσεων όπου και είπε ότι ήταν μεθυσμένος και ζητά “συγνώμη”.

Από εκεί και πέρα, δεν παρέμεινε ούτε μια βραδιά στα ελληνικά κρατητήρια. Αντιθέτως, εξαιτίας του καθεστώτος “ετεροδικίας”, δηλαδή ένος ιδιότυπου καθεστώτος νομικής ασυλίας που απολαμβάνει το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των αμερικάνικων εγκαταστάσεων στην Ελλάδα, αφέθηκε ελεύθερος και “παραδόθηκε” στις αρχές των βάσεων ώστε να “δικαστεί” από τις αμερικάνικες αρχές, όταν – όπως είναι αναμενόμενο – θα λάβουν την έγκριση στις επόμενες ημέρες.

Νωρίτερα, ο οδηγός του ταξί που κλάπηκε είχε πει στην κάμερα της Νέας Τηλεόρασης για τα γεγονότα που εξελίχθηκαν:

“Αντιληφθήκαμε ότι μπήκε κάποιος στο δικό μου ταξί, προσπάθησα να τον ακινητοποιήσω από έξω, του έπιασα τα χέρια, μα δε μπόρεσα. Αυτός έβαλε όπισθεν, μετά έβαλε μπροστά και χτύπησε τα αμάξια. Εγώ ξαναπροσπάθησα να τον ακινητοποιήσω μα αυτός μου επιτέθηκε και με έριξε κάτω, χτύπησα στο κεφάλι και στα χέρια και αυτός έφυγε με ιλιγγιώδη ταχύτητα.”

Και συνέχισε:

“Σκέφθηκα ότι με την ιλιγγιώδη ταχύτητα που έφυγε αν κάποιος βρισκότανε στο δρόμο του σήμερα δε θα ήταν ζωντανός.”

Όπως λένε οι οδηγοί ταξί το χθεσινό περιστατικό είναι απλά ένα από τα πολλά περιστατικά βίας από αμερικάνους ναύτες ενάντια σε οδηγούς ταξί ενώ απαιτούν να αποζημιωθούν από τις βάσεις όσοι έπαθαν ζημιά, όπως έχει γίνει πολλές φορές και στο παρελθόν.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα  Πέμπτη στις 19.30, με αφορμή την έλευση του αεροπλανοφόρου USS Harry S. Truman,  έχει γίνει κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην παρουσία των αμερικανονατοϊκών στρατευμάτων στο νομό.

Αξίζει να αναφέρουμε τέλος ότι χθες πραγματοποιήθηκε μεγάλη δεξίωση εντός του αεροπλανοφόρου USS Harry S. Truman στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής αλλά και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πηρς και σύσσωμες οι τοπικές αρχές αλλά και οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ!

Όλα αυτά δίχως να υπάρξει καμία ενημέρωση εκ μέρους της κυβέρνησης για την παρουσία δύο κορυφαίων στελεχών της στο νομό Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολυτεχνείο Κρήτης: Φοιτητής βρήκε μέσα στο φαγητό του στην Λέσχη παξιμάδι βίδας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από την φοιτητική λέσχη του...

Η Οδύσσεια του Μαρκόπουλου – Ένας χρόνος μετά

Ανακοίνωση με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την...

Μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πύλη Σαμπιονάρα στα Χανιά

«Το ταξίδι του μαθητικού φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά...

Επεκτείνεται το δίκτυο καφέ κάδων βιαποβλήτων του Δήμου Χανίων με νέες περιοχές δράσης

Ο Δήμος Χανίων προχωρά στην επέκταση του προγράμματος «Διαλογή...