14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δηλαδή οι τουρίστες μόνο στους τουριστικούς δήμους θα κινούνται; Nα τοποθετηθεί κατάλληλη σήμανση για να μη θρηνήσουμε θύματα

Ημερομηνία:

Δεν ξέρουμε τι έχουν στο μυαλό τους οι αρχές πάντως οι διαπιστώσεις μετά από τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτη σίγουρα προκαλούν ανησυχία.

Είναι κατανοητό να δίνεις προτεραιότητα στα τμήματα που θα έχουν τη μεγαλύτερη κίνηση, από ντόπιους και από τουρίστες (αφού πλησιάζει η τουριστική περίοδος), αλλά και οι ντόπιοι αλλά και οι τουρίστες δεν κινούνται μόνο εκεί.

Ειδικά, οι τουρίστες διασχίζουν όλη την Κρήτη με τα οχήματά τους θέλοντας να εξερευνήσουν το νησί.

Ως γνωστόν, το επαρχιακό οδικό δίκτυο είχε που είχε τα χάλια του, ήρθαν όμως και οι τελευταίες κακοκαιρίες και το αποδιάλυσαν.

Δε δημιουργούνται μεγάλοι κίνδυνοι για την κυκλοφορία τους σε ένα απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, με ελλιπή σήμανση που έχει υποστεί τόσες ζημιές;

Δε θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα και η λήψη κάποιων μέτρων ώστε να διασφαλιστεί ότι δε θα κινδυνεύσουν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους;

Υπάρχει μέριμνα για τοποθέτηση πινακίδων που να προειδοποιούν για κινδύνους από την καταστροφή του οδοστρώματος ή τις κατολισθήσεις ή θα πρέπει να θρηνήσουμε κανένα νεκρό και μετά να κινητοποιηθεί η πολιτεία;

Βεβαίως, η ειδική σήμανση θα έπρεπε να είχε τοποθετηθεί ανεξαρτήτως της έλευσης των τουριστών, όμως οι τουρίστες είναι και άνθρωποι που δε γνωρίζουν ούτε τον τόπο, ούτε τις ιδιαιτερότητες της οδήγησης στην Κρήτη.

Γι’ αυτό λοιπόν, ας κοιτάξουν από τις υπηρεσίες και τις αρχές να κάνουν γρήγορα το λιγότερο, με την τοποθέτηση κατάλληλων πινακίδων για όσες περιοχές δε είναι πρώτης προτεραιότητας για αποκατάσταση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ