Την άποψη πως έχει καταστεί πλέον σαφές πως το ΚΚΕ είναι ο μόνος αντίπαλος για την κυβέρνηση της ΝΔ εξέφρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην πολιτική συγκέντρωση στο 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή»,

Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επεσήμανε πως «στη χώρα μας, όπως και σε όλον τον κόσμο, το σκοτάδι είναι ακόμα πυκνό, υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν μέσα στο λάκκο που τους έχουν ρίξει και το ΚΚΕ και η ΚΝΕ συνεχίζουν να κάνουν το χρέος τους. Να στέκονται στο πλευρό όλων των αδικημένων και να τους απλώνουν το χέρι για να σηκωθούν».

Έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας τονίζοντας πως «υπάρχει διέξοδος και ελπίδα και πως η νεολαία δεν θα ζει με τα ψίχουλα, αλλά με όλα όσα της αξίζουν».

Είπε ακόμα ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι «οι μόνοι που μπορούν σήμερα να αντιμετωπίσουν την ασφυξία που νιώθουν μεγάλος μέρος του λαού και της νεολαίας και μπορούν να δώσουν απάντηση για το “τι πρέπει και μπορεί να γίνει” για να αλλάξουν τα πράγματα».

Συνεχίζοντας σημείωσε πως «το τρίμηνο που μεσολάβησε έγινε πιο φανερό ότι απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ που ήρθε ξανά με φόρα, υπάρχει μόνο ένας πραγματικός αντίπαλος. Και αυτό είναι το ΚΚΕ».

Με αφορμή τις τεράστιες καταστροφές στη Θεσσαλία, την έλλειψη υποδομών και προστασίας, επεσήμανε ότι «συνολικά, έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος που υπηρετεί μόνο το καπιταλιστικό κέρδος και ως εκ τούτου δεν θέλει και δεν μπορεί να εφαρμόσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που να υπηρετεί πραγματικά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε το «αντεργατικό έκτρωμα και όπως πάντα είχε την ουσιαστική συναίνεση της συμβιβασμένης μαζί της σοσιαλδημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ».

Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν κινητοποίησαν τα μέλη τους για την επιτυχία της απεργίας επειδή η έννοια της «συμμετοχής» που καλλιεργούν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ «περιορίζεται σε ένα μισάωρο μιας Κυριακής, μια στο τόσο για να διαλέξουν τον επόμενο σωτήρα και μετά επιστροφή στη θέση του παθητικού θεατή».

Συνεχίζοντας διαμήνυσε πως «όλοι όσοι θέλουν να αλλάξουν επιτέλους τα πράγματα δεν μπορεί να προσβλέπουν στην ανασύνθεση της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας».

Και πρόσθεσε: «Και για όσους νιώθουν έκπληξη ή και αμηχανία για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, τους λέμε να σκεφτούν την εξής πλευρά που ίσως δεν έχουν σκεφτεί: Ότι αυτή ακριβώς είναι μια προδιαγεγραμμένη κατάληξη μιας ολόκληρης πορείας ενσωμάτωσης στο σύστημα που έχει ακολουθήσει ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος. Αυτή την πορεία του πολιτικού εκφυλισμού σε θέσεις και προτάσεις, σε πολιτική και κινηματική στάση, την στήριξαν, την προώθησαν, χρόνια τώρα, στο όνομα πότε του δήθεν “εκσυγχρονισμού”, πότε του “εφικτού”, πότε της “κυβερνησιμότητας στο πλαίσιο του συστήματος”, τα στελέχη του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, μαζί και αυτοί που εμφανίζονται ως θεματοφύλακες ενός δήθεν πιο “αριστερού” χαρακτήρα».

Τέλος, αναφερόμενος στη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών κάλεσε σε ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ σε δήμους και περιφέρειες.