Δημοσιέυμα Deutsche Welle: «Σε ερημώδη κατάσταση η Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα»

Κανένα σχόλιο

Στην υπόθεση παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη αλλά και στις διώξεις εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη, της Γιάννας Παπαδάκου και της Ελένης Τουλουπάκη, αναφέρεται εκτενώς δημοσίευμα της Deusche Welle, λέγοντας πως «η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα βρίσκεται σε ερημώδη κατάσταση».

Το ρεπορτάζ έχει τίτλο «Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί δημοσιογράφους;» και αναφέρεται αναλυτικά στο πως ο Θ. Κουκάκης εντόπισε ότι παρακολουθείται το κινητό του τηλέφωνο, αλλά και στο δημοσίευμα του inside story σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος έγινε στόχος παρακολούθησης της ΕΥΠ, όταν ερευνούσε τραπεζικές συναλλαγές, εκφράζοντας παράλληλα την απορία για ποιο λόγο η έρευνα του δημοσιογράφου να αποτελεί αιτία εθνικής ασφάλειας, ώστε να παρακολουθείται.

Στη συνέχεια, αναφέρεται στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης μέσω αλλαγής της νομοθεσίας σχετικά με την παροχή πληροφοριών από τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με την παρακολούθηση του Θ. Κουκάκη και τα συνδέει με τις αποκαλύψεις των Reports United.

"Sponsored links"

Ακόμη, στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στις υποθέσεις τόσο της δίωξης του Κώστα Βαξεβάνη και της Γιάννας Παπαδάκου όσο και της δικαστικού Ελένης Τουλουπάκη, αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis.

Όπως σημειώνεται, «η Ελένη Τουλουπάκη γνωρίζει την υπόθεση Novartis απ’ έξω και ανακατωτά καθώς ως πρώην εισαγγελέας διαφθοράς, είχε την ευθύνη της έρευνας. Συγκέντρωσε στοιχεία ότι υψηλόβαθμοι πολιτικοί από το σημερινό συντηρητικό κυβερνητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και το σοσιαλιστικό κόμμα ΠΑΣΟΚ είχαν συγκεντρώσει εκατομμύρια σε δωροδοκίες. Τώρα η ίδια δικάζεται: “Πρόκειται για την αόριστη κατηγορία ότι είμαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης, μέλη της οποίας είναι όσοι τόλμησαν να προσεγγίσουν πολιτικούς μέσω νομικής ή δημοσιογραφικής έρευνας”, είπε η Τουλουπάκη στη DW». Η δικογραφία σε βάρος της βασίζεται σε καθαρές εικασίες και όχι σε στοιχεία τονίζει το γερμανικό μέσο.

Τέλος, η Deusche Welle αναφέρεται και στο γεγονός ότι οι αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα δεν έκαναν τίποτα εδώ και τρία χρόνια για να αποζημιωθεί η χώρα μετά την καταδικαστική απόφαση στις ΗΠΑ εναντίον της Novartis.

tvxs.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live