15.8 C
Chania
Sunday, January 25, 2026

Δημοσκόπηση GPO: Εκλέγεται από τον πρώτο γύρο στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Στο 2,6% το κόμμα Κασσελάκη – Μονοψήφια η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ημερομηνία:

Ανατροπή αναφορικά με τα δεδομένα στην μάχη για την προεδρική εκλογή στον ΣΥΡΙΖΑ προκύπτουν από δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία GPO για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης εμφανίζεται ως το απόλυτο φαβορί καθώς με βάση τα ευρήματα της έρευνας ο βουλευτής Χανίων δείχνει να εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή.

Ειδικότερα, τα ποσοστά των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ως εξής:

  • Παύλος Πολάκης: 55,9%
  • Σωκράτης Φάμελλος: 17,7%
  • Απόστολος Γκλέτσος: 12%
  • Νίκος Φαραντούρης: 5,6%

Η γνώμη για την κυβέρνηση και η «δυναμική Τραμπ» στα δεξιά κόμματα

Παράλληλα, αρνητικά κρίνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 61,4% των ερωτηθέντων, με το 37,9% να δηλώνει την αποδοχή της.

Στην ερώτηση αν θεωρείτε ότι η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ θα ωθήσει τα κόμματα της δεξιάς στη χώρα μας, έξι στους 10 λένε «ναι»: Πιο συγκεκριμένα, το 62,7% απαντά «ναι» και το 30,1%, όχι.

Στήριξη σε Μητσοτάκη έναντι Σαμαρά, Καραμανλή

Στην ερώτηση πώς κρίνουν τους πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχετικά με τον Κώστα Καραμανλή, το 58,2% κρίνει αρνητικά τη στάση του, με το 29,5 να την κρίνει θετικά.

Όσον αφορά τη στάση του Αντώνη Σαμαρά, το 61,8% την κρίνει αρνητικά και το 24,2% θετικά.

Μεγάλος κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ως ο μεγάλος κερδισμένος της τελευταίας περιόδου με τη διαφορά με τη ΝΔ να διαμορφώνεται σε μονοψήφια. Η κυβέρνηση συνεχίζει να αποσπά το 37,9% των θετικών απόψεων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά, στην ενότητα αξιολόγησης της κυβερνητικής πολιτικής, το 61,4% κρίνει αρνητικά το έργο της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η χώρα µάλλον κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Το ΠΑΣΟΚ, αποσπά ήδη το 34,3% των θετικών απόψεων του συνόλου για την αντιπολιτευτική του τακτική, για την οποία το 66,4% της ευρύτερης κοινής γνώµης και το 80,2% των ψηφοφόρων του θεωρούν ότι πρέπει να οξυνθεί περαιτέρω και να γίνει πιο σκληρή απέναντι στην κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει καθοδική πορεία, χάνοντας δυνάμεις μετά το επεισοδιακό συνέδριο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης καταγράφει “δεξαμενή” 8,3%, ενώ η έρευνα δίνει στο υπό ίδρυση κόμμα 2,6%.

Η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει 26,6%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 17,1%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,9% και η Ελληνική Λύση με 7,8%, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 5,8%.

Ειδικότερα η πρόθεση ψήφου είναι η εξής:

Νέα Δημοκρατία: 26,6%

ΠΑΣΟΚ: 17,1%

Ελληνική Λύση: 7,8%

ΚΚΕ: 7,9%

ΣΥΡΙΖΑ: 5,8%

Νίκη: 3,1%

Πλεύση Ελευθερίας: 3,5%

Φωνή Λογικής: 4,6%

ΜέΡΑ25: 1,5%

Νέα Αριστερά: 2%

Νέο κόμμα Κασσελάκη: 2,6%

Άλλο: 1,6%

Λευκό Άκυρο: 1,7%

Δεν θα ψηφίσω: 1,8%

Αναποφάσιστοι: 12,4%

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πατροκτονία στη Γλυφάδα: «Παιδί μου πέθανα τώρα, μη με σκοτώνεις άλλο»

Συγκλονίζει η μαρτυρία του ανθρώπου, που κάλεσε το πρωί...

Chris Hedges: Η νέα δολοφονία στη Μινεσότα και ο Θουκυδίδης

Του Chris Hedges Οι δολοφονίες άοπλων αμάχων στους δρόμους της...

Εκκλησία Κρήτης: στο Ηράκλειο αύριο η Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη διπλή εκλογή Μητροπολιτών

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο Ηράκλειο θα αφιχθεί αύριο, Δευτέρα, η Εξαρχία του...