Δημοσκόπηση MRB: Έπεσε στο 5,4% η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ – Ακρίβεια και κόστος ζωής προβληματίζουν τους πολίτες

Κανένα σχόλιο

Παραμένει πρώτη η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά με την διαφορά να κυμαινεται στο 5,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι τάσεις της MRB για τον Δεκέμβριο.

Τον περασμένο Ιούλιο, η απόσταση στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα στα δύο κόμματα ήταν στο 7,2%, ενώ η τελευταία δημοσκόπηση της MRB στις αρχές Νοεμβρίου κατέγραφε τη διαφορά στο 6,1%.

Πιο αναλυτικά:

"Sponsored links"

Τάσεις MRB – Δεκέμβριος 2022: Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 28,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,1%.

Τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 11,3% και στη συνέχεια ακολουθούν το ΚΚΕ (5,1%), Ελληνική Λύση (4,5%) και ΜεΡΑ25 (2,9%).

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39,3%, με τον Αλέξη Τσίπρα να είναι στο 31,3%.

Στο 5,7% διαμορφώνεται η διαφορά με την αναγωγή στα έγκυρα.

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά:

ΝΔ 30%,

ΣΥΡΙΖΑ 24,3%,

ΠΑΣΟΚ 11,9%,

ΚΚΕ 5,4%,

"Sponsored links"

Ελληνική Λύση 4,7%,

ΜεΡΑ25 3,1%.

Ακρίβεια και υποκλοπές

Η συντριπτική πλειοψηφία (73,3%) πιστεύει πως το θέμα της αύξησης των τιμών έχει περάσει το όριο της ακρίβειας και έχει μπει στο πεδίο της αισχροκέρδειας/κερδοσκοπίας.

Μεγάλη δυσκολία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του καταγράφει το 72,3% των πολιτών, με το 8,2% να δηλώνει ότι αδυνατεί πλήρως να ανταποκριθεί.

Για τις υποκλοπές, το 77,5% κρίνει το θέμα ως «Πολύ σοβαρό» και «αρκετά σοβαρό», με ένα μικρό ποσοστό του 17,4% να δηλώνει ότι είναι «όχι και τόσο σοβαρό» ή ότι «δεν υπάρχει θέμα υποκλοπών».

topontiki.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live