20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Δημοσκόπηση Prorata: Κατά της αποστολής όπλων στην Ουκρανία η πλειονότητα των πολιτών

Ημερομηνία:

Διαφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει όπλα στην Ουκρανία, η πλειοψηφία των πολιτών σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Prorata που παρουσιάζει η «Εφ.Συν».

Συγκεκριμένα, μόνο το 1% δηλώνει ότι έπρεπε να σταλεί «μόνο πολεμικό υλικό» ενώ ένα 32% θεωρεί ότι θα έπρεπε να σταλεί τόσο ανθρωπιστική βοήθεια όσο και πολεμικό υλικό. Ένα 61% τάσσεται υπέρ της αποστολής στην Ουκρανία μόνο ανθρωπιστικής βοήθειας.

Επίσης, οι πολίτες εμφανίζονται ανήσυχοι για τις επιπτώσεις που θα έχει για τη χώρα μας η επιλογή της κυβέρνησης για αποστολή πολεμικού υλικού. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην ερώτηση «Η απόφαση για αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία πιστεύετε ότι μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για την Ελλάδα;», ένα ποσοστό συνολικά 63% των ερωτηθέντων απαντά «ναι» και «μάλλον ναι».

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις στην ερώτηση «Ποιος ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση στην Ουκρανία;». Σχεδόν ένας στους 2 και συγκεκριμένα το 47% δηλώνει ότι όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης, δηλαδή Ρωσία, Ουκρανία, ΕΕ και ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ