Δημοσκόπηση Prorata: Κατά της αποστολής όπλων στην Ουκρανία η πλειονότητα των πολιτών

Κανένα σχόλιο

Διαφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει όπλα στην Ουκρανία, η πλειοψηφία των πολιτών σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Prorata που παρουσιάζει η «Εφ.Συν».

Συγκεκριμένα, μόνο το 1% δηλώνει ότι έπρεπε να σταλεί «μόνο πολεμικό υλικό» ενώ ένα 32% θεωρεί ότι θα έπρεπε να σταλεί τόσο ανθρωπιστική βοήθεια όσο και πολεμικό υλικό. Ένα 61% τάσσεται υπέρ της αποστολής στην Ουκρανία μόνο ανθρωπιστικής βοήθειας.

Επίσης, οι πολίτες εμφανίζονται ανήσυχοι για τις επιπτώσεις που θα έχει για τη χώρα μας η επιλογή της κυβέρνησης για αποστολή πολεμικού υλικού. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην ερώτηση «Η απόφαση για αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία πιστεύετε ότι μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για την Ελλάδα;», ένα ποσοστό συνολικά 63% των ερωτηθέντων απαντά «ναι» και «μάλλον ναι».

"Sponsored links"

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις στην ερώτηση «Ποιος ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση στην Ουκρανία;». Σχεδόν ένας στους 2 και συγκεκριμένα το 47% δηλώνει ότι όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης, δηλαδή Ρωσία, Ουκρανία, ΕΕ και ΗΠΑ.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live