12.8 C
Chania
Saturday, December 9, 2023

Δημόσια επιστολή κατοίκων Καντάνου προς τη βουλευτή Χανίων της ΝΔ κυρία Ντόρα Μπακογιάννη για το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ: Ξαναγκρεμίζει όπως οι Γερμανοί ναζί

Ημερομηνία:

Με επιστολή τους κάτοικοι της Καντάνου που αγωνίζονται για τη διατήρηση του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ απευθύνονται προς την βουλευτίνα Χανίων της ΝΔ κ. Ντόρα Μπακογιάννη ζητώντας την παρέμβαση της για τη συνέχιση της λειτουργίας του. Τονίζουν ότι η απόφαση «που καταργεί μία ακόμα δημόσια υπηρεσία της μαρτυρικής Καντάνου, ξαναγκρεμίζει όλα αυτά που οι κάτοικοί της με θυσίες και αγώνες, με αίμα και ιδρώτα έκτισαν πάνω στα αποκαΐδια που άφησαν οι Γερμανοί ναζί κατακτητές».

Γνωστοποιεί ότι  ότι η απόφαση κλεισίματος των ΕΛ.ΤΑ Καντάνου, δεν μπορεί να τεκμηριωθεί ούτε καν με βάση την στυγνή επιχειρηματική λογική  κόστους – οφέλους, εφόσον ο δήμος Καντάνου – Σελίνου προσφέρει δωρεάν στέγη και αναλαμβάνει όλα τα λειτουργικά έξοδα (ρεύμα – νερό) του υποκαταστήματος στην Κάντανο.

Διαβάστε όλη την επιστολή:

Αξιότιμη κυρία Μπακογιάννη

απευθυνόμαστε σε εσάς όπως  και στον πρωθυπουργό της χώρας, τους βουλευτές Χανίων και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι παγκοίνως γνωστή η απόφαση που υπογράφτηκε στις 13/10/2023 (λίγο μετά από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές) από τον διευθύνοντασύμβουλο των ΕΛ.ΤΑ, με την οποία κλείνει, μεταξύ άλλων, και το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ στην Κάντανο, προκαλώντας θυμό, αγανάκτηση και θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους της.

Απόφασης που πάρθηκε “αιφνιδιαστικά” χωρίς να έχει προηγηθεί καμία προηγούμενη ενημέρωση και συζήτηση με τους φορείς και τους κατοίκους της Καντάνου και της ευρύτερης ορεινής και δυσπρόσιτης περιοχής του Σελίνου, που το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί.

Σας θυμίζουμε ότι στις 30-6-2019 μιλώντας στους κατοίκους της Καντάνου, είχατε τονίσει ότι: «νιώθω πάντα συγκίνηση όταν επισκέπτομαι τον μαρτυρικό τόπο της Κανδάνου. Ένα χωριό το οποίο ξαναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του. Ένα χωριό που καταστράφηκε ολοσχερώς από τους κατακτητές στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο αλλά οι ντόπιοι ενωμένοι, με περίσσεια δύναμης ψυχής και ηρωισμού σιγά σιγά την ξαναέχτισαν. Η Κάνδανος μου θυμίζει πάντα το μεγαλείο των Κρητικών, το πείσμα τους για τη ζωή και την αγάπη τους για λευτεριά και δημοκρατία»

Αντιλαμβάνεστε ότι η  συγκεκριμένη απόφαση που καταργεί μία ακόμα δημόσια υπηρεσία της μαρτυρικής Καντάνου, ξαναγκρεμίζει όλα αυτά που οι κάτοικοί της με θυσίες και αγώνες, με αίμα και ιδρώτα έκτισαν πάνω στα αποκαΐδια που άφησαν οι Γερμανοί ναζί κατακτητές.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η απόφαση κλεισίματος των ΕΛ.ΤΑ Καντάνου, δεν μπορεί να τεκμηριωθεί ούτε καν με βάση την στυγνή επιχειρηματική λογική  κόστους – οφέλους, εφόσον ο δήμος Καντάνου – Σελίνου προσφέρει δωρεάν στέγη και αναλαμβάνει όλα τα λειτουργικά έξοδα (ρεύμα – νερό) του υποκαταστήματος στην Κάντανο.

Αξιότιμη κυρία Μπακογιάννη,

στις 12 Μαΐου 2023, πριν από τις βουλευτικές εκλογές, όπως διαβάζουμε στην προσωπική σας σελίδα στο facebook, «ζητήσατε από τους Σελινιώτες-σσες να σας δώσουν δύναμη» που θα τους «την επιστρέφατε πολλαπλάσια». Και σας την έδωσαν και με το παραπάνω.

Είχατε επίσης δηλώσει τότε  ότι ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου που «αντικειμενικά έχει περισσότερες ανάγκες από τους άλλους δήμους του νομού Χανίων» θα είναι «βασική προτεραιότητά σας».

Σας καλούμε λοιπόν, να μας επιστρέψετε λίγη μόνο από αυτή τη δύναμη που σας έδωσανοι Σελινιώτες-σσες με την ψήφο τους στις εκλογές, ώστε να ακυρωθεί  η απόφαση κλεισίματος των ΕΛ.ΤΑ, που προσβάλλειτην ιστορία τηςΚαντάνου και υποβαθμίζει περαιτέρω τη ζωή μας στην ύπαιθρο.

"google ad"

Αν, πάλι, εκτιμάτε ότι η κυβέρνησή σας δε δύναται να ακυρώσει τέτοιες αποφάσεις, που λαμβάνονται από δημόσιες επιχειρήσεις, σας παρακαλούμε να μας «κοιτάξετε στα μάτια» και να μας πείτε,Ποιός πραγματικά κυβερνά την Ελλάδα!!!.

Με τιμή

Η συντονιστική επιτροπή αγώνα για τη ακύρωση κλεισίματος των ΕΛ.ΤΑ. Καντάνου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ