Διάλεξη με θέμα «Παθήσεις του κατώτερου ουροποιητικού στον Άνδρα και στην Γυναίκα»

Κανένα σχόλιο

Ο Δημοτικός Οργανισμός  Κοινωνικής Πολιτικής  του Δήμου Χανίων  οργανώνει διάλεξη από το  γιατρό κ. Γλαρίτη Δημήτρη-Χειρουργό  Ουρολόγο-Ανδρολόγο  με θέμα:  Παθήσεις  του  Κατώτερου Ουροποιητικού στον Άνδρα και στην Γυναίκα, (Καλοήθης Υπερπλασία Προστάτη-Ακράτεια Ούρων).

Οπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου σήμερα 20-7-2012 στο Δημαρχείο Χανίων η Πρόεδρος του ΔΟ.ΚΟΙ.Π.Π.   Χρύσα Χαριτάκη, παρουσία του γιατρού Δημήτρη Γλαρίτη και της Διευθύντριας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων Κατερίνας  Κουνελάκη, Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα  23 Ιουλίου 2012 και ώρα 7.30 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη συνεχίζοντας τις δράσεις ευαισθητοποίησης, ενδυνάμωσης και ενημέρωσης του πληθυσμού.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί από τον κο Γλαρίτη δωρεάν προληπτικός έλεγχος στα ενδιαφερόμενα μέλη όλων των ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων,  συνέχισε η κα Χαριτάκη και  κάλεσε  κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχει  στην ομιλία όπου θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί έγκυρα και σωστά  αλλά και στον προληπτικό έλεγχο για την Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη Αδένα που θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα  ΚΑΠΗ του Δήμου μας .

"Sponsored links"

Η κα Κατερίνα Κουνελάκη ευχαρίστησε  θερμά τον κο Γλαρίτη «που στηρίζει τις δράσεις του ΔΟΚΟΙΠΠ  προσφέροντας    την επιστημονική του κατάρτιση αλλά και τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο του για την παροχή καλύτερης ποιότητας ζωής αφού όλοι γνωρίζουμε ότι  η πρόληψη είναι ο πιο σύγχρονος και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των κυριότερων ασθενειών της εποχής μας».

Τόνισε επίσης  ότι «στόχος  των  προγραμμάτων αγωγής υγείας   που υλοποιούνται  από τον οργανισμό μας είναι   οποιαδήποτε αλλαγή, να εντοπίζεται έγκαιρα και να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να αντιμετωπιστούν διάφορες παθολογικές καταστάσεις που προσβάλουν ετησίως εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

Ο κος  Δημήτρης  Γλαρίτης ανέφερε ότι στα πλαίσια της πανελλήνιας εκστρατείας για την πρόληψη του προστάτη  στους άνδρες  αλλά και της ακράτειας των ούρων  που είναι πολύ συχνό πρόβλημα ιδιαίτερα  στις γυναίκες,  συμμετέχει στις δράσεις  που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων  προς   ενημέρωση  του πληθυσμού για παθήσεις που αγνοούν» .

Όπως ανέφερε «καθώς αυξάνεται η ηλικία των ανδρών , αυξάνονται και οι πιθανότητες να εμφανιστούν διαταραχές που συχνά προσβάλουν τον αδένα του προστάτη . Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη προσβάλει περίπου τον ένα στους δύο άνδρες πάνω από τα 50 .Επιπλέον στις γυναίκες υπολογίζεται ότι περίπου το 10-15% τω γυναικών 40-65 ετών και το 35% άνω των 65 ετών αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ακράτειας των ούρων .

Πρόκειται  για παθήσεις που συχνά οδηγούν σε κατάθλιψη ενώ η επίδραση της πάθησης στην ποιότητα ζωής είναι ιδιαίτερα  σημαντική και κάλεσε τον κόσμο να ενημερωθεί για να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΚΑΠΗ

Α ΚΑΠΗ-ΣΤ ΚΑΠΗ : Πέμπτη 19 Ιουλίου ,τηλ:2821050650

Β ΚΑΠΗ: Πέμπτη   26 Ιουλίου,τηλ:2821097704

Γ ΚΑΠΗ: Δευτέρα 23  Ιουλίου,τηλ:2821093043

"Sponsored links"

Δ ΚΑΠΗ: Τετάρτη 8 Αυγούστου,τηλ:2821052215

Ε ΚΑΠΗ: Πέμπτη 9 Αυγούστου,τηλ:2821055001

ΚΑΠΗ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ: Τετάρτη 1 Αυγούστου,τηλ:2821009030

ΚΑΠΗ ΣΟΥΔΑΣ: Παρασκευή  27 Ιουλίου, τηλ: 2821081477

ΚΑΠΗ ΒΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟ: Τρίτη 7 Αυγούστου: 2821009525

ΚΑΠΗ ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ: Τρίτη 31 Ιουλίου, τηλ: 2821093225

Για πληροφορίες σχετικά με τη διενέργεια  της παραπάνω εξέτασης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται σε  όλα τα ΚΑΠΗ.

Στα : Υγεια

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live