16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Διήμερο δράσεων ΚΝΕ Χανίων: «Σήμερα ο Άλκης, αύριο εμείς; ΩΣ ΕΔΩ! ΕΞΩ οι δολοφόνοι από τα σχολεία και τις γειτονιές μας!»

Ημερομηνία:

Η Τ.Ο Χανιών της ΚΝΕ καταδικάζει την άνανδρη και αποτρόπαια δολοφονία του νεαρού Άλκη Καμπανου. «Η εγκληματική δράση συμμοριών σαν κι΄ αυτή που αφαίρεσε τη ζωή από το 19χρονο Άλκη μας προκαλεί αποτροπιασμό και οργή» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Και συνεχίζει:

  • Οργή για το σάπιο σύστημα του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού μέσα στο οποίο θρέφονται συμμορίες με εγκληματική ακόμα και δολοφονική δράση.
  • Οργή για τα επιχειρηματικά συμφέροντα που δρουν στον αθλητισμό και συνδέονται με την οπαδική βία. Είναι αυτοί που έχουν ανάγκη από φανατικούς υποστηρικτές και οργανωμένους «στρατούς»χουλιγκάνων. με τραγικά αποτελέσματα όπως η δολοφονία του Άλκη.
  • Οργή για το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που έχει ανάγκη από τέτοιες ομάδες, οι οποίες αξιοποιούνται ποικιλοτρόπως ανάλογα τις περιστάσεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που η δράση αυτών των συμμοριών συναντιέται με τη δράση φασιστικών-ναζιστικών ομάδων με ιστορικό επιθέσεων στο οργανωμένο κίνημα, σε πρωτοπόρους αγωνιστές, σε όποιον δε σκύβει το κεφάλι.

Οι συμμορίες αυτές λουφάζουν και μπαίνουν στο περιθώριο όταν η νεολαία γίνεται μαζί με το λαό πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Οργανώνει μαζικούς, συλλογικούς αγώνες για τις σύγχρονες ανάγκες της στον αθλητισμό , τη μόρφωση, το πολιτισμό, τη δουλειά με δικαιώματα.

Το επόμενο διάστημα, με αφορμή τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού μπορούν μέσα σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά να πολλαπλασιαστούν οι πρωτοβουλίες καταδίκης της οργανωμένης οπαδικής και φασιστικής βίας, η διεκδίκηση χώρων δωρεάν άθλησης ενάντια στον αθλητισμό – επιχείρηση.

Σε αυτό το πλαίσιο οι Τ.Ο Χανίων της ΚΝΕ διοργανώνουν διήμερο   δραστηριοτήτων το οποίο περιλαμβάνει:

  • Παρασκευή 11/02 στις 8μμ: Προβολή αντιφασιστικής ταινίαςστα γραφεία του ΚΚΕ ( Λ. Καραμανλή, Κουμπέ).
  • Σάββατο 12/02 στις 12πμ : Τουρνουά μπάσκετ 3on

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...