22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Διακαναλική Μητσοτάκη από Χανιά: Κανένας διάλογος με τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ, καμία περίπτωση μείωσης του ΦΠΑ

Ημερομηνία:

Κάθε διάλογο με τα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της ΝΔ, απέκλεισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διακαναλική συνέντευξη, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου που δίνει από τα Χανιά, όπου βρίσκεται σήμερα (και το απόγευμα θα απευθυνθεί σε πολίτες) κάνοντας περιοδεία στην Κρήτη.

Ο Κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ωστόσο, είπε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει πλέον αποτελεσματικά το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα, το οποίο ενισχύει τα επιχειρήματα των κομμάτων της ακροδεξιάς πανευρωπαϊκά. Απέκλεισε, δε, τον διάλογο με «ανθρώπους οι οποίοι επικαλούνται ψευτοπατριωτισμό και σίγουρα με κόμματα που εργαλειοποιούν τη θρησκεία με τρόπο απροκάλυπτο όπως έχει κάνει ένα συγκεκριμένο κόμμα».

Ακρίβεια

Αναφέρόμενος στο ζήτημα της ακρίβειαςαπέκλεισε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο μείωσης στον ΦΠΑ, λέγοντας ότι «δεν το αντέχει ο προϋπολογισμός» και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πουν από πού θα κόψουν για να αντικαταστήσουν τα απωλεσθέντα έσοδα, λέγοντας ότι «όποιος λέει ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε τέτοια μείωση, να μας πει ποιες παροχές θα κόψει, ποιους φόρους θα αυξήσει, θα μας οδηγήσει στη χρεοκοπία». Όσον αφορά δε στην επιστολή που έστειλε στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για τις τιμολογιακές πολιτικές των πολυεθνικών, είπε ότι το έκανε για να τη φέρει προ των ευθυνών της.

Μάλιστα, επισήμανε ότι σε αυτό το θέμα δεν εμφανίστηκαν όλα τα κόμματα με τη «φανέλα της Εθνικής Ελλάδας», αλλά άσκησαν κριτική για μικροκομματικούς σκοπούς και προσέθεσε ότι «τον λαϊκισμόό των λεφτόδεντρων τον πληρώσαμε πολύ ακριβά. Αυτός ο εύκολος και ο αντιευρωπαϊκός λαϊκισμός θα πρέπει να λάβει απάντηση και αυτή είναι η ψήφος στη ΝΔ».

Μεταρρυθμίσεις

Ερωτηθείς για το «επιτελικό κράτος» και για πιθανό ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι διατηρεί το δικαίωμα να κάνει παρεμβάσεις στο κυβερνητικό σχήμα όποτε και όπου κρίνει απαραίτητο και τόνισε ότι υπάρχει απόλυτη συνέπεια στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, ενώ αναφέρθηκε στο νέο δικαστικό χάρτη, στις αυξήσεις, στις παρεμβάσεις στη φορολογική πολιτική, στην απορρόφηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Όλες αυτές είναι πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Η ΝΔ είναι απολύτως συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και έχει τρία χρόνια μπροστά της. Θα κριθούμε στις εκλογές του 2027. Μια από τις κεντρικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις ήταν η αύξηση των μισθών. Είμαστε στο δρόμο για να φτάσουμε στα 950 ευρώ στον κατώτατο μισθό και ο μέσος μισθός πιστεύω θα ξεπεράσει τα 1500 ευρώ. Όλα αυτά είναι δείγματα γραφής μιας κυβέρνησης που υλοποιεί με συνέπεια την πολιτικής της. Όταν κρίνω ότι χρειάζονται αλλαγές προχωρώ σε αυτές. Δείτε στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη που έχουμε περισσότερη αστυνόμευση στις γειτονιές και αντιμετωπίσαμε με επιτυχία τα ζητήματα της οπαδικής βίας».

Όσον αφορά στην ανεργία, ο πρωθυπουργός είπε ότι «η ανεργία έχει πέσει από το 17% στο 10%. Οι μισθοί αυξάνονται. Ο εργαζόμενος έχει σήμερα μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη γιατί μειώνεται η ανεργία. Έχουμε μια οικονομία που αναπτύσσεται με γρηγορότερους ρυθμούς. Υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά εργασίας που πρέπει να αντιμετωπιστούν με κυβερνητικές παρεμβάσεις», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προωθεί την «εισαγωγή» εργαζομένων από το εξωτερικό, κυρίως για αγροτικές εργασίας.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, και τα επτά ερωτήματα που του θέτει κυρίως για τα Τέμπη, αλλά και για την ακρίβεια, ο Κ. Μητσοτάκης αντέστρεψε το ερώτημα και τον κάλεσε να καταθέσει το «Πόθεν Έσχες» του πριν τις ευρωεκλογές, όπως είχε δεσμευτεί στο παρελθόν.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...