21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Διαμαρτυρία των Ιδιοκτητών Ελαιουργίων προς την Εφορία Χανίων για τις προσκλήσεις παροχής πληροφοριών σχετικά με την απογραφή του ελαιολάδου

Ημερομηνία:

Διαμαρτύρονται οι Ιδιοκτήτες Ελαιουργείων στο νομο Χανίων από την απόφαση της Εφορίας Χανίων να τους ζητήσει την προσκόμηση πληροφοριών σχετικά με την απογραφή του ελαιολάδου.

Όπως τονίζεται σε σχετικό κείμενο:

Η διαμαρτυρία έγκειται στην χρονική στιγμή που στάλθηκε η πρόσκληση αυτή ζητώντας σε πέντε ημέρες να παράσχουμε τα στοιχεία αυτά. Αυτήν την στιγμή, όπως όλοι γνωρίζουμε,  τα ελαιουργεία βρίσκονται στο πιο δύσκολο σημείο του έτους. Οι ελαιουργοί έχουν λίγες ώρες ξεκούρασης και ξανά παλεύουν με τον χρόνο για να φέρουν εις πέραν το έργο τους. Όλο τον υπόλοιπο χρόνο, πάνω από οκτώ μήνες είναι σχετικά χωρίς αντικείμενο εργασίας.

Πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Με απόφαση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ελαιουργείων Ν.Χανίων,θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με την παρούσα επιστολή την διαμαρτυρία μας για τις προσκλήσεις παροχής πληροφοριών σχετικά με την απογραφή του ελαιολάδου που κατέχουμε στις εγκαταστάσεις μας ή σε εγκαταστάσεις τρίτων και μάλιστα διακεκριμένα ανά κατηγορίες κατά πως γράφετε στην πρόσκλησή σας αυτή.

Η διαμαρτυρία έγκειται στην χρονική στιγμή που στάλθηκε η πρόσκληση αυτή ζητώντας σε πέντε ημέρες να παράσχουμε τα στοιχεία αυτά. Αυτήν την στιγμή, όπως όλοι γνωρίζουμε,  τα ελαιουργεία βρίσκονται στο πιο δύσκολο σημείο του έτους. Οι ελαιουργοί έχουν λίγες ώρες ξεκούρασης και ξανά παλεύουν με τον χρόνο για να φέρουν εις πέραν το έργο τους. Όλο τον υπόλοιπο χρόνο, πάνω από οκτώ μήνες είναι σχετικά χωρίς αντικείμενο εργασίας.

Είναι λοιπόν άξιο απορίας πως προβήκατε  σε αυτού του είδους την ενέργεια αυτήν την στιγμή, χωρίς να σκεφτείτε τον προαναφερόμενο φόρτο εργασίας των ελαιουργών ζητώντας τους στοιχεία που απαιτούν αρκετό χρόνο καταγραφών και  παρουσία λογιστή και προγραμματιστή ώστε να απεικονιστούν ορθά κατά τον διαχωρισμό των περιπτώσεων που ζητάτε.

Είναι επίσης άξιο απορίας το ζητούμενο: Ζητάτε την απογραφή (κατά διάκριση) του ελαιόλαδου που είχαμε προ της ενάρξεως της ελαιοπαραγωγής 2020-2021. Που σημαίνει ότι θα μπορούσατε να το ζητήσετε και την απογραφή λήξης της ελαιοπαραγωγής όπου θα υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος να απεικονιστούν ορθά και με τις απαραίτητες ενέργειες τα ζητούμενα της επιστολής σας. Διότι η λήξη της περιόδου, ως γνωστόν είναι η αρχή της επομένης. Άρα το ίδιο ζητούμενο μπορούσε να εξαχθεί με πολύ, με πολύ περισσότερη ευκολία.

Γιατί λοιπόν μας ζητάτε σε αυτό το χρονικό διάστημα να προβούμε σε καταγραφές οι οποίες, λόγω του φόρτου εργασίας μπορούν να οδηγήσουν σε εύκολα λάθη τα οποία με την σειρά τους θα μπορούσαν να μας προξενήσουν  μεγάλες ζημιές σε έναν μελλοντικό έλεγχο; Γιατί δεν επιλέχθηκε η περίοδος ολοκλήρου οκταμήνου αφού και εκεί μπορεί να εξαχθεί το ζητούμενο σας με μεγαλύτερη προσοχή, με ασφαλέστερο αποτέλεσμα και με την άνεση του χρόνου;

Να προσθέσουμε ότι σε όλα τα παραπάνω το κύμα πανδημίας που σαρώνει και την χώρα μας,έχει φέρει στα ψυχολογικά όρια τους παραγωγούς,τους εργάτες γης,τους λογιστές μας αλλά και εμάς τους ίδιους που θα πρέπει να απαγορεύσουμε την συνήθεια δεκάδων χρόνων δηλ.την παρουσία του παραγωγού στην διαδικασία της άλεσης ώστε να διαφυλάξουμε την ασφάλεια της επιχείρησης μας αλλά και την ποιότητα της παραγωγής.

Κυρία Έφορε,

Κύριε Προϊστάμενε,

Παρακαλούμε να σταθμίσετε τα αιτήματα μας τα οποία είναι απολύτως δίκαια και δεν εμποδίζουν το ελεγκτικό σας έργο, μεταθέτοντας τα ζητούμενα σας μετά το τέλος της ελαιοκομικής περιόδου ώστε αυτά  να αφορούν  την ποσότητα ελαιόλαδου τόσο της έναρξης όσο και της λήξης της ελαιοκομικής περιόδου 2020-2021.

Παρακαλούμε να κατανοήσετε την ανάγκη σεβασμού της εργασίας μας από τον Ελεγκτικό Μηχανισμό και την ευελιξία που θα πρέπει να έχει η Υπηρεσίας  σας ώστε να προκύπτουν τα βέλτιστα αποτελέσματα τόσο για τον ελεγκτή όσο και για τον ελεγχόμενο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...