22.8 C
Chania
Thursday, October 10, 2024

Διευθυντές σχολείων Χανίων διαμαρτύρονται για τη σύλληψη συναδέλφου

Ημερομηνία:

Οι Διευθυντές των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά εξέδωσαν “επιστολή στήριξης” με την οποία εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τη σύλληψη ενός συναδέλφου τους.

Σύμφωνα με την επιστολή:

  • Κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, χωρίς να προηγηθεί διεξοδική έρευνα.
  • Αυτή η υπόθεση δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο και θέτει σε κίνδυνο όλους τους διευθυντές σχολείων, οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν μεγάλο φόρτο εργασίας και περιορισμένους πόρους.
  • Ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να λάβει μέτρα για την προστασία των διευθυντών και τη δημιουργία ενός σαφούς θεσμικού πλαισίου που θα τους προστατεύει από αβάσιμες κατηγορίες.

Οι διευθυντές σχολείων στα Χανιά αισθάνονται ανασφαλείς και απροστάτευτοι μετά τη σύλληψη του συναδέλφου τους. Ζητούν από την πολιτεία να παρέχει μεγαλύτερη στήριξη και προστασία στους εκπαιδευτικούς.

Πιο αναλυτικά στην “επιστολή ηθικής στήριξης σε συνάδελφο Διευθυντή” αναφέρονται τα εξής:

Εμείς, οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Χανίων, με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία, ανησυχία και αγανάκτησή μας για την πρόσφατη σύλληψη συναδέλφου μας Διευθυντή από τις αστυνομικές αρχές, με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, ύστερα από καταγγελία γονέα, χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστική και διεξοδική διερεύνηση του συμβάντος.  Η υπόθεση αυτή αποτελεί ένα εξαιρετικά ανησυχητικό και απαράδεκτο φαινόμενο, το οποίο θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και το κύρος όλων των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με ένα τεράστιο εύρος διοικητικών και παιδαγωγικών εργασιών και μας αφήνει έκθετους σε υπέρμετρες και άδικες ευθύνες.

Η κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων δημιουργεί ένα προηγούμενο που θίγει άμεσα την αξιοπρέπεια και το έργο των Διευθυντών, οι οποίοι καλούνται να λειτουργήσουν σε ένα περιβάλλον όπου ο φόρτος διοικητικής εργασίας είναι ασφυκτικός, ενώ παράλληλα επωμίζονται τον συντονισμό και την επίβλεψη της συνολικής λειτουργίας του σχολείου. Εργαζόμαστε καθημερινά κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με περιορισμένους πόρους, ανεπαρκές διοικητικό προσωπικό και συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες.

Η σύλληψη συναδέλφου μας χωρίς ουσιαστική υποστήριξη από τις αρμόδιες αρχές και χωρίς καμία διασφάλιση από την Πολιτεία για την προστασία των εκπαιδευτικών και διοικητικών μας καθηκόντων αποτελεί ένα σαφές μήνυμα ότι είμαστε μόνοι μας απέναντι σε κάθε πιθανή ευθύνη ή κατηγορία που μπορεί να προκύψει.

Ζητάμε:

  1. Την άμεση ανάληψη ευθυνών από το Υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες αρχές για τη νομική και ηθική προστασία των Διευθυντών των σχολικών μονάδων.
  1. Τη δημιουργία σαφούς και ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου που θα διασφαλίζει ότι οι Διευθυντές δεν θα εκτεθούν σε αβάσιμες κατηγορίες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

 

Αυτή η επιστολή μας δεν είναι μόνο για τη δικαίωση του συναδέλφου μας, αλλά και για την προστασία όλων των Διευθυντών/ντριών και των εκπαιδευτικών, ώστε να συνεχίσουμε να επιτελούμε το έργο μας με αίσθημα δικαιοσύνης, ασφάλειας και σεβασμού.

Με εκτίμηση,
Οι Διευθυντές σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Χανίων

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ