Δικηγόρος στο Ηράκλειο στρέφεται με αγωγή κατά της ΔΕΗ για τη ρήτρα

Κανένα σχόλιο

Με αγωγή που κατέθεσε πριν λίγες ημέρες ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου – ίσως και να είναι η πρώτη σε τοπικό επίπεδο – η γνωστή δικηγόρος κ. Βιβή Δερμιτζάκη – επιδιώκει να δώσει τη δική της δικαστική μάχη κατά της ΔΕΗ για το φλέγον ζήτημα της ρήτρας αναπροσαρμογής που απασχολεί χιλιάδες νοικοκυριά αλλά και επιχειρήσεις.

Η αγωγή κατατέθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου και με αυτή η κ. Δερμιτζάκη ζητά να αναγνωριστεί από το δικαστήριο ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι άκυρη και ανίσχυρη. Ζητά να υποχρεωθεί η ΔΕΗ να απέχει από την εφαρμογή του περιγραφόμενου τύπου αναπροσαρμογής στις μελλοντικές χρεώσεις απέναντι της καθώς και την επιστροφή του ποσού που αντιστοιχεί στην παράνομη αναπροσαρμογή και το οποίο υποχρεώθηκε να καταβάλλει.

«Προχώρησα σε αυτή την αγωγή διότι οφείλουμε να αντιδράμε και να μην δεχόμαστε παθητικά ό,τι μας επιβάλλουν» τόνισε η κ. Δερμιτζάκη, η οποία υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν τα περί κατάργησης της ρήτρας καθώς στην πραγματικότητα ενσωματώνεται στην τιμή της κιλοβατώρας που αναμένεται να εκτιναχθεί στα ύψη.

"Sponsored links"

cretalive.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live