27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Διπλή δολοφονία στην Καβάλα: Ο κτηνοτρόφος είχε πει ότι θα σκότωνε την 30χρονη – Μητέρα: “Της έλεγα μην πας εκεί – Δούλευε 4 χρόνια σαν βόδι γι’ αυτόν”

Ημερομηνία:

Νέα στοιχεία για την τραγωδία στην Καβάλα. Ο 56χρονος κτηνοτρόφος σκότωσε με καραμπίνα την 29χρονη πρώην σύντροφό του και το μόλις 10 μηνών μωρό τους. Στη συνέχεια, αυτοκτόνησε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε σημείωμα στο σπίτι του άγριου φονικού. Η αυτοψία έδειξε ότι ο 56χρονος κτηνοτρόφος πυροβόλησε πισώπλατα τη γυναίκα και το παιδί από πολύ κοντινή απόσταση με κυνηγετική καραμπίνα.

Φέρεται δε, ο δράστης να πυροβόλησε πρώτα το μωρό και μετά την πρώην σύντροφό του. Ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος. Οι σοροί της 29χρονης και του μωρού θα μεταφερθούν στη Γερμανία, προκειμένου να γίνουν εκεί οι κηδείες τους, έπειτα από εντολή της μητέρας της αδικοχαμένης γυναίκας.

Η άτυχη γυναίκα είχε μεγαλώσει στη Γερμανία. Ο πατέρας της ήταν Γερμανός και η μητέρα της Ελληνίδα. Είχε έρθει πριν από μερικά χρόνια στο χωριό, από όπου κατάγεται η μητέρα της και κατοικούν οι παππούδες της, για να κάνει τη διπλωματική της εργασία, ένα λεύκωμα για το χωριό.

Ήταν γραφίστρια, με πάθος για τη φωτογραφία. Είχε μάλιστα δικό της ιστότοπο, το προσωπικό της portfolio με τα έργα της, καθώς ασχολούνταν με τον ντιζάιν συσκευασιών εταιρειών και τη φωτογραφία, ενώ είχε εκδώσει και κάποια λευκώματα.

Όχι μόνο αγάπησε την περιοχή, αλλά λίγο αργότερα γνώρισε τον 56χρονο κτηνοτρόφο

«Αυτό δεν ήταν αγάπη» είχε πει η 29χρονη στην Καβάλα

Σε κατάσταση σοκ, η μητέρα του θύματος μίλησε στον Alpha και ανέφερε: «Της έλεγα μην πας σε αυτόν στο χωριό. Σπούδαζε στη Γερμανία και ήθελε να κάνει ένα βιβλίο για το πώς ζουν οι άνθρωποι στο χωριό και εκεί τον γνώρισε. Της έλεγα «πώς έμπλεξες με αυτόν;». Στο τέλος μου είπε ότι «αυτό δεν ήταν αγάπη». Είχαν τοξική σχέση. Τη ρωτούσα αν ήταν ευτυχισμένη και φοβόταν να μου πει την αλήθεια».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, ο 56χρονος φοβήθηκε ότι η γυναίκα θα του πάρει το παιδί και θα φύγει. Σήμερα το πρωί της είπε να πάει με το μωρό στο μαντρί για να δουν τα κατσικάκια. Η γυναίκα πήγε, ωστόσο είχε πει σε μια γειτόνισσα να την καλεί ανά μισή ώρα γιατί φοβόταν για τη ζωή της. Το ζευγάρι δεν είχε παντρευτεί και η 30χρονη με καταγωγή από τη Γερμανία έμενε μαζί με το παιδί της στο σπίτι των παππούδων της.

Είχαν γνωριστεί πριν από 3 χρόνια. Τότε η 29χρονη είχε έρθει στην Ελλάδα για να κάνει τη διπλωματική της και ερωτεύτηκε τον κτηνοτρόφο. Οι πρώτες εντάσεις έδωσαν τη θέση σε άγριους καυγάδες, με το ζευγάρι να χωρίζει και τους τελευταίους μήνες να παραμένει σε διάσταση. Το καλοκαίρι είχε σημειωθεί ρήξη στη σχέση του ζευγαριού που οδήγησε στον χωρισμό. Σημειώνεται ότι ο 56χρονος αυτόχειρας είχε δύο ακόμη παιδιά από προηγούμενο γάμο, έναν γιο και μία κόρη, καθώς και εγγόνια.

καβάλα, δολοφονία καβάλα, έγκλημα, γυναικοκτονια

Η άτυχη γυναίκα φαίνεται να ήθελε να φύγει στη Γερμανία μαζί με το παιδί. Προχθές, βρίσκονταν στο δικαστήριο για την επιμέλεια του παιδιού, όπου παρούσα ήταν και η μητέρα της 30χρονης, που είχε έρθει στην Ελλάδα γι΄ αυτόν τον λόγο, και έφυγε χθες για τη Γερμανία. Η εκκίνηση της δικαστικής διαδικασίας για την επιμέλεια φαίνεται να σχετίζονται με την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης η απόφαση της οποίας αναμενόταν σε ένα μήνα.

Σκότωσε πρώτα το παιδί

Μιλώντας στο Voria, ο αντιδήμαρχος Νέστου για τη δημοτική ενότητα Ορεινού, Ιωάννης Τερζόπουλος, αναφέρει ότι τις σορούς του κτηνοτρόφου, της πρώην συντρόφου του και του μωρού τους βρήκε σήμερα το πρωί μέσα σε μια λίμνη αίματος ο πρώτος ξάδελφος του δράστη. Ο 56χρονος φέρεται να σκότωσε με κυνηγετικό όπλο (μονόκαννη καραμπίνα) την 30χρονη και το παιδί τους μπροστά στην καλύβα του στάβλου που είχε, περίπου 1,5 χλμ από το χωριό Λέκανη.

"google ad"

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ξάδελφος του 56χρονου, ο κτηνοτρόφος αφού δολοφόνησε την πρώην του και το μωρό τους, κάλεσε συγγενή του στο σημείο. Λίγο πριν φτάσει ο συγγενής στο σημείο, ο 56χρονος έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει ο πατέρας του θύτη και αυτόχειρα, ο οποίος ανέφερε ότι δεν είχε επαφές με τον γιο του. Μάλιστα τον χαρακτήρισε «τρελό» από τη στιγμή που προχώρησε σε ένα τέτοιο έγκλημα και μετά αυτοκτόνησε. «Το πρωί καλά έφυγε από δω. Δεν ξέρω τι έγινε… Ένας τρελός είναι. Για να σκοτώσεις ένα παιδί και να αυτοκτονήσεις» είπε ο πατέρας του 56χρονου κτηνοτρόφου, μιλώντας στην κάμερα του τοπικού enanews.

Ο ίδιος είχε αποστασιοποιηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον γιο του και δεν είχε καμία επαφή. Ωστόσο, γνώριζε ότι είχε χωρίσει με τη σύζυγο του η οποία ήταν γερμανικής καταγωγής και είχε ακούσει ότι η γυναίκα ήθελε να φύγει στη Γερμανία με το παιδί.

«Δεν είχα παρτίδες με τον γιο μου. Μόνος μου είμαι, είμαι 86 χρονών. Τρελός είναι. Για να σκοτώσεις ένα παιδί και να αυτοκτονήσεις… Με πήρε ο εγγονός μου τηλέφωνο που μένει στην Καβάλα. Μου είπε «κάτι έκανε ο πατέρας μου». Μετά μου είπαν ότι σκότωσε το μωρό και το κορίτσι. Ναι, σκοτώθηκε και αυτός. Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Κάτι δικαστήρια μου είπαν…

Δεν ξέρω, κάποιος μου είπε ότι ήθελε να φύγει για τη Γερμανία η κοπέλα», είπε ο 86χρονος πατέρας του.

Είχε πει πως θα τη σκοτώσει

kabala_dolofonia_stavlos_2.jpg

Η 29χρονη είχε αναφέρει πως ο κτηνοτρόφος όχι μόνο γινόταν βίαιος απέναντί της, αλλά την είχε προειδοποιήσει κιόλας πως θα σκοτώσει τόσο εκείνη, όσο και το 10 μηνών αγοράκι τους. «Αυτό το οποίο μου διαβίβασε η εντολέας μου είναι ότι και άλλη φορά είχε ξεστομίσει φραστικά βέβαια απειλές γιατί είχε μία καραμπίνα ως κτηνοτρόφος ότι και θα τη σκοτώσει και θα σκοτώσει και το μωρό και θα αυτοκτονήσει», ανέφερε ο Μάρκος Αποστολίδης, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Ο κτηνοτρόφος που είχε ήδη ένα διαζύγιο και δύο παιδιά, είχε εμμονή πως θα φύγει μακριά του η 29χρονη και δεν θα ξαναδεί το παιδί τους. Εκείνη όμως τις επόμενες μέρες, θα έμπαινε στο καινούριο σπίτι που νοίκιασε στο ίδιο χωριό. «Αυτός φοβότανε μήπως πάρει το μωρό και φύγει μόνιμα στη Γερμανία κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση γιατί μάλιστα η κοπέλα νοίκιασε σπίτι στο χωρίο και τώρα τον Οκτώβρη θα έμπαινε στο σπίτι για να μείνουν στο ίδιο χωριό», πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

«Είχαμε καλές σχέσεις και με την κοπέλα εχθές ήρθε στο σπίτι μου το βράδυ με το μωρό, παίξαμε, κάναμε… Το μωρό το λατρεύαμε. Είχε έρθει με το μωρό γιατί πολλές φορές της έλεγα: «Αννούλα ξέρεις το μωρό το αγαπάμε», ήξερε ότι το αγαπάμε πάρα πολύ. Πού να ήξερα τι θα γίνει το πρωί…», δήλωσε η νύφη του δράστη στην Καβάλα.

Συγκλονίζει η μητέρα της 30χρονης – “Της έλεγα μην πας εκεί – Δούλευε 4 χρόνια σαν βόδι γι’ αυτόν”

Συντετριμμένη είναι η μητέρα της 30χρονης που δολοφονήθηκε μαζί με το 10 μηνών παιδί της από τον 56χρονο σύντροφό της, στο χωριό Λεκάνη στην Καβάλα.

Μόλις είχε προσγειωθεί στη Γερμανία, όταν μίλησε στην εκπομπή “T-live” του Alpha, μην έχοντας συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. “Δεν το πιστεύω ακόμη, είχε εμπιστοσύνη σε όλον τον κόσμο. Άκουγε τα καλά τα λόγια, ήταν πολύ καλό κορίτσι, το καλύτερο που υπάρχει… Της έλεγα μην πας, μην πας σε αυτόν στο χωριό” ανέφερε η μητέρα της.

Όπως είπε, η γνωριμία μεταξύ της κόρης της και του αυτόχειρα έγινε όταν εκείνη θέλησε να βγάλει ένα βιβλίο για το πώς ζουν οι άνθρωποι στο χωριό Λεκάνη της Καβάλας. “Τη ρώτησα πώς έμπλεξε μαζί του και μου είπε ότι μου έπιανε το χέρι και πηγαίναμε βόλτα. Της έλεγε γλυκά λόγια, αυτά που ήθελε να ακούσει αλλά τώρα τελευταία είχε καταλάβει πως αυτό δεν ήταν αγάπη αλλά ήταν μία τοξική σχέση. Την έκανε ό,τι ήθελε. Τη ρωτούσα αν είναι ευτυχισμένη κι εκείνη φοβόταν να πει την αλήθεια. Ντρεπόταν.

Τέσσερα χρόνια δούλευε σαν βόδι γι’ αυτόν, δεν είδε ούτε ένα σεντ. Χρεώθηκε κιόλας γι’ αυτόν”.

Η 30χρονη φοβόταν, αλλά πήγε στο μαντρί

Ο κτηνοτρόφος που είχε ήδη ένα διαζύγιο και δύο παιδιά, είχε εμμονή πως θα φύγει μακριά του η 30χρονη και δεν θα ξαναδεί το παιδί τους. Εκείνη όμως τις επόμενες μέρες, θα έμπαινε στο καινούριο σπίτι που νοίκιασε στο ίδιο χωριό.

“Αυτός φοβότανε μήπως πάρει το μωρό και φύγει μόνιμα στη Γερμανία κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση γιατί μάλιστα η κοπέλα νοίκιασε σπίτι στο χωριό και τώρα τον Οκτώβρη θα έμπαινε στο σπίτι για να μείνουν στο ίδιο χωριό”, πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Το προηγούμενο βράδυ η 30χρονη επισκέφτηκε με το μικρό της αγοράκι το σπίτι του κουνιάδου της. Ήταν πάντα χαμογελαστή, τίποτα δεν έδειχνε να έχει συμβεί κάτι μεταξύ εκείνης και του 56χρονου.

Διπλό έγκλημα στην Καβάλα

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Μάρκος Αποστολίδης, τόνισε στο MEGA πως το κλίμα ήταν ήρεμο κατά τη διάρκεια της δίκης για την επιμέλεια του μωρού και τίποτα δεν προμήνυε όσα θα ακολουθούσαν…

“Δεν την αγαπούσε. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Ο άνθρωπος αυτός όταν γεννήθηκε το μωρό δεν πήγε καν στον τοκετό, επικαλούμενος ότι είχε δουλειές. Τα υπόλοιπα, να λέμε ότι την αγαπούσε, αυτά ανάγονται στη σφαίρα της παραφροσύνης”.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος, η 30χρονη ήταν φυσιολάτρης και είχε γοητευτεί από τον βουκολικό τρόπο ζωής.

Ποια ήταν η 30χρονη Άννα

Η Άννα είχε μεγαλώσει στη Γερμανία, με πατέρα Γερμανό και μητέρα Ελληνίδα. Αποφάσισε πριν λίγα χρόνια να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής της μητέρας της για την πτυχιακή της. Εκεί γνώρισε τον 56χρονο με τον οποίο απέκτησε παιδί, αλλά πριν μερικούς μήνες αποφάσισε να χωρίσει.

Ήταν γραφίστρια, είχε πάθος με την φωτογραφία διατηρώντας και δικό της ιστότοπο, προβάλλοντας τη δουλειά της, ενώ είχε κάνει σπουδές στη Νέα Υόρκη.

Καβάλα

“Είμαι η Ά.Κ, 50% Γερμανίδα (απο την ανατολική Φριζία) 50% Ελληνίδα. Έχω πάθος για το σχεδιασμό και το διαδίκτυο από το 2003. Για να είμαι πιο ακριβής, δημιούργησα τον πρώτο μου ιστότοπο με το Photoshop και έναν επεξεργαστή κειμένου όταν ήμουν 12 ετών. Αφού αποφοίτησα από το λύκειο, έκανα πρακτική άσκηση σε ένα εργαστήριο ασπρόμαυρης φωτογραφίας στη Νέα Υόρκη” ανέφερε η ίδια για τον εαυτό της.

“Πίσω στην καρδιά της Ανατολικής Φρισίας, μαθήτευσα σε μια διαφημιστική εταιρεία ως υπάλληλος επικοινωνίας μάρκετινγκ. Για να αναπτύξω περαιτέρω τις γραφιστικές μου δεξιότητες, πήρα πτυχίο στην επωνυμία και τον γραφιστικό σχεδιασμό στο HAWK Hildesheim” συνέχιζε.

Για την πτυχιακή της εργασία αποφάσισε να έρθει στο χωριό της μητέρας της στη Λεκάνη Καβάλας πριν από περίπου πέντε χρόνια.

“Εκανα την πτυχιακή μου εργασία σε ένα μικρό ελληνικό ορεινό χωριό. Είχα πάει να ψάξω τις ρίζες μου για ένα εικονογραφημένο βιβλίο και τελικά ερωτεύτηκα αυτό το χωριό (και τους αιγοβοσκούς). Έτσι, μετά τις σπουδές μου μάζεψα κάποια χρήματα και μετακόμισα στο χωριό Λεκάνη. Από εδώ και πέρα εργάζομαι ανεξάρτητα ως brand designer και φωτογράφος. Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα είναι η αγάπη για τη ζωή, για τις στιγμές και τις προκλήσεις, ώστε να μαθαίνω πάντα”.

Καβάλα

Αυτό το λεύκωμα για το χωριό ήταν και η τελευταία δουλειά της αδικοχαμένης γυναίκας.

Αφησε ως κληρονομιά στην τοπική κοινωνία μια σημαντική συλλογή με φωτογραφίες στις οποίες καταγράφηκε η σύγχρονη ζωή στη Λεκάνη με τους λιγοστούς νέους, τις γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες με τις προσπάθειες διατήρησης των ηθών και εθίμων, όπως αναφέρει το kavalanews.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΧ: Διακοπή νερού στο κέντρο της πόλης των Χανίων

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ενημερώνει ότι την...

Κρήτη: Μοναξιά, άγχος και θλίψη βιώνουν οι Κρητικοί – Μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενδοχώρα

Οι αγχώδεις διαταραχές έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας πάρα...

Ανατροπές στο Airbnb φέρνει το τέλος επιτηδεύματος

Σε αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιας...

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...