15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Διπλή δολοφονία στο Πασακάκι: Διέφυγε με 10.000 ευρώ ο 22χρονος βασικός ύποπτος

Ημερομηνία:

Εκτός Κρήτης φαίνεται πως διέφυγε το ίδιο βράδυ του διπλού εγκλήματος (23/10), ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του ηλικιωμένου ζευγαριού στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος άνδρας από το Μπαγκλαντές, ο τελευταίος ένοικος του μοιραίου διαμερίσματος, όπου βρέθηκε νεκρός μέσα σε μία βαλίτσα ο 82χρονος σύντροφος της ηλικιωμένος που στραγγαλίστηκε στο Πασακάκι φέρεται μάλιστα να διέφυγε και αφού πρώτα είχε αποσπάσει από τα θύματα 10.000 ευρώ!

Μάλιστα φρόντισε να εξαφανίσει πλήρως τα ίχνη του, απενεργοποιύντας πριν αναχωρήσει από την Κρήτη, το κινητό του τηλέφωνο αλλά και κάθε προφίλ που διέθεται στα social media.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Προχθές (25.10.2020) μετά τα μεσάνυχτα, βρέθηκε νεκρή εντός της οικίας της, ημεδαπή, στα Χανιά, στη συνέχεια χθες (26.10.2020) το μεσημέρι βρέθηκε σε ακόμη μία οικία το πτώμα  ημεδαπού άντρα.

Οι δύο ημεδαποί (άντρας και γυναίκα), όπως προέκυψε από την διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, είχαν θανατωθεί  από αλλοδαπό άτομο, το οποίο στη συνέχεια αφαίρεσε, στην οικία της ημεδαπής, το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ περίπου και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο σημείο μετέβη Ιατροδικαστής, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος

Με δεδομένο, ωστόσο, ότι ο θάνατος της 79χρονος έχει προσδιοριστεί από την ιατροδικαστική εξέταση ότι επήλθε χρονικά την περασμένη Παρασκευή, φαίνεται ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, καθώς επιβεβαιθώθηκε πως ο βασικός ύποπτοςέχει διαφύγει ήδη από την Κρήτη.

Στο μικροσκόπιο των αρχών που καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να επιλύσουν τον γρίφο της διπλής φρικιαστικής δολοφονίας βρίσκεται κάθε πιθανό κίνητρο, χωρίς να αποκλείεται και εκείνο της ληστείας. Μολονότι η άτυχη 79χρονη βρέθηκε με τα κοσμήματά της πάνω της, εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να λείπει χρηματικό ποσό από το σπίτι των ηλικιωμένων.

Υπενθυμίζεται πως η σορός της άτυχης γυναίκας βρέθηκε την περασμένη Κυριακή από συγγενικό πρόσωπο του 82χρονου συντρόφου της που έσπευσε στο σπίτι στο Πασακάκι Χανίων, καθώς δεν μπορούσε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το ζευγάρι.

Στη συνέχεια και αφού αποδείχθηκε ότι η 79χρονη είχε στραγγαλισθεί ο ηλικιωμένος σύντροφός της είχε θεωρηθεί μάρτυρας “κλειδί”, ωστόσο τα ίχνη του παρέμεναν εξαφανισμένα. Τη Δευτέρα εκδόθηκε Silver Alert για την εξαφάνισή του, δυστυχώς όμως, η σορός του βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα, στο διαμέρισμα που διατηρούσε η άτυχη 79χρονη, δίπλα ακριβώς στο σπίτι όπου διέμενε το ζευγάρι.

Το εν λόγω διαμέρισμα ενοικιάζονταν συνήθως σε αλλοδαπούς και ο τελευταίος ένοικος ήταν ο άνδρας από το Μπαγκλαντές ο οποίος θεωρείται από τις διωκτικές αρχές ο βασικός ύποπτος για τη φρικτή διπλή δολοφονία.

"google ad"

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του 82χρονου τα αποτελέσματα της οποίας θα αποσαφηνίσουν τον χρόνο και τις συνθήκες του θανάτου του.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...