16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Δολοφονία στην Κρήτη: Στον εισαγγελέα ο φονιάς του 22χρονου – «Θόλωσα και τον σκότωσα» – Δρακόντεια μέτρα υπό το φόβο αντιποίνων – Σήμερα η κηδεία

Ημερομηνία:

Λίγο μετά τις 20:00 πέρασε το κατώφλι του εισαγγελικού μεγάρου Ρεθύμνης ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του 22χρονου – «Θόλωσα και τον σκότωσα» είπε στην Ασφάλεια όταν παραδόθηκε – «Μας απειλούσαν με όπλα οι συγγενείς του» είπε η σύζυγος του νεκρού, «τον είχε πυροβολήσει ξανά το Πάσχα» πρόσθεσε ο πεθερός του θανόντα

Ανείπωτος θρήνος κι οργή για το φονικό στον Αργουλιά Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο με τον 22χρονο να πέφτει νεκρός από τις 5 σφαίρες που του έριξε εξ επαφής ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του. Οι οικογένειες των εμπλεκομένων στο έγκλημα που έχει συγκλονίσει την Κρήτη και το πανελλήνιο, φέρονται να είχαν κτηματικές διαφορές κατά το παρελθόν. Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι οικείοι του νεκρού, ο δράστης είχε βεβαρημένο παρελθόν, καθώς όπως καταγγέλλουν, οι συγγενείς του είχαν απειλήσει τη σύζυγο του νεκρού με όπλο έξω από τα δικαστήρια σε μεταξύ τους αντιδικία, ενώ ο πεθερός του θανόντος είπε ότι ο δράστης είχε πυροβολήσει ξανά κατά του αδικοχαμένου γαμπρού του το Πάσχα.

«Λίγο πριν το Πάσχα τον είχε ξαναπυροβολήσει. Το ξέρει ο δικηγόρος του αυτό; Χθες είχαν βρεθεί στην πλατεία του χωριού και λογόφεραν και έφυγαν. Μετά αυτός γιατί έπρεπε να περάσει μπροστά από το σπίτι των παιδιών;» είπε ο πεθερός του θύματος στο LiveNews. «Τους έπιασε η ζήλια, τους έπιασε η ζήλια για τον γαμπρό μου» κατέληξε ο κ. Βαγγέλης για τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία.

Σύζυγος νεκρού: Με σημάδευε με όπλο ο αδερφός του

«Δεν ήταν για κτηματικά, όχι, όχι. Τον ζήλευαν επειδή ήταν δυνατός. Κι ο αδελφός του (σ.σ. του δράστη) είχε σηκώσει όπλο και σημάδευε εμένα μια φορά και ήμασταν στα δικαστήρια. Κι ήμουν έγκυος τότε. Γιατί είναι “άρρωστοι”. Είναι από τα Χριστούγεννα. Όλες αυτές οι φασαρίες και τις δημιούργησαν αυτοί. Πηγαίναμε στα δικαστήρια. Δίπλα ήταν τα σπίτια…» σημείωσε η σύζυγος του θύματος στην ίδια εκπομπή.

Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας (13/6) ο δολοφόνος οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς οι αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει τη γύρω περιοχή για να μην υπάρξουν αντίποινα από τους συγγενείς του νεαρού που έπεσε νεκρός. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί φρουρούν και τα σπίτια των στενών συγγενών του δράστη καθώς υπάρχει φόβος για εκδίκηση από τους συγγενείς του 22χρονου.

«Θόλωσα και τον σκότωσα»

«Θόλωσα και τον σκότωσα» φαίνεται να κατέθεσε στις αρχές ο 44χρονος, με τον ίδιο να φτάνει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας 13 Ιουνίου, συνοδευόμενος από έναν εκ των δυο συνηγόρων του.

Ως ανέφερε ο καθ’ ομολογίαν δράστης η δολοφονία ως εφαλτήριο είχε αψιμαχία που έλαβε χώρα νωρίτερα μεταξύ θύτη και θύματος. Εκτιμάται ότι με το πέρας της απολογίας του ο 44χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

Σήμερα θα πουν το «τελευταίο αντίο» στον Κωστή Χαριτάκη, τον 22χρονο πατέρα που έπεσε νεκρός το απόγευμα της Κυριακής στον Αργουλιό Μυλοποτάμου από τα πυρά συγχωριανού του.

Σήμερα η κηδεία του 22χρονου πατέρα

Σε κλίμα ανείπωτου πόνου και σπαραγμού, η οικογένεια του, συγγενείς και φίλοι, αναμένεται να τον οδηγήσουν στην τελευταία του κατοικία, στις 17.00 το απόγευμα, οπότε και θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία στον Ιερό Ναό Παναγίας Πεντηκοστής. Η σορός του 22χρονου θα βρίσκεται στο σπίτι του από τη 1 μετά το μεσημέρι ενώ η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού Αγίου Μάμα.

Την ίδια στιγμή, η οικογένεια του νεκρού, βάφτισε το μόλις 20 ημερών βρέφος του, καθώς οι τοπικές παραδόσεις θέλουν τα παιδιά που πεθαίνει ο πατέρας τους και είναι αβάπτιστα, να βαπτίζονται πριν κηδευτεί.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...