Δραματική πτώση αντισωμάτων 3 μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer, δείχνει μελέτη στο Ισραήλ

Κανένα σχόλιο

Τα επίπεδα αντισωμάτων για εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα που έχουν λάβει το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech έπεσε δραματικά σε λιγότερο απο 3 μήνες από τη στιγμή που έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου, σύμφωνα με μελέτη του μεγαλύτερου νοσοκομείου του Ισραήλ.

Οι εργαζόμενοι στο Sheba Medical Center στην περιοχή Ramat Gan ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν στο Ισραήλ, όταν η χώρα ξεκίνησε την καμπάνια εμβολιασμού τον Δεκέμβρη.

Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν σε μελέτη για την ανίχνευση του ποσοστού της προστασίας που προσφέρει το εμβολιο.

"Sponsored links"

Κατά τη διαδικασία παρακολούθησης των εργαζόμενων από το νοσοκομείο λαμβάνονταν τεστ αίματος σε μηνιαία βάση για τη μέτρηση των επιπέδων αντισωμάτων.

Πριν λίγες εβδομάδες, το νοσοκομείο παρατήρησε ότι τα επίπεδα αντισωμάτων σε κάποιους από τους εργαζόμενους έπεσαν τόσο πολύ έτσι ώστε πλέον να έχουν τα ίδια αντισώματα όπως αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Παρά τα αποτελέσματα, το νοσοκομείο τονίζει ότι αυτή η μείωση δε σημαίνει ότι ο εμβολιασμένος έχει χάσει την ανοσία του απέναντι στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα από το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, το ποσοστό νοσηλείας αυτών που έχουν εμβολιαστει απέναντι στον κορωνοϊό βρίσκεται σε άνοδο.

Το Υπουργείο Υγείας σκοπεύει να αγοράσει 36 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις εμβολίων τη στιγμή όπου γίνεται ξεκάθαρο ότι ο εμβολιασμός θα πρέπει να πραγματοποιείται κάθε 6 μήνες στο σύνολο του πληθυσμού της χώρας.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με μελέτη του Institute of Genomics and Integrative Biology (IGIB), η φυσική ανοσία απέναντι στον κορωνοϊό κρατάει 6 με 7 μήνες.

i24news.tv

businesstoday.in

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις