Δραστηριότητες στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

Κανένα σχόλιο

Συνεχίζοντας την καλοκαιρινή εκστρατεία με τίτλο: «Προώθηση της Ανάγνωσης, της Δημιουργικότητας και της Καινοτομίας – Καλοκαίρι 2013» και θέμα: “Ο κόσμος στις Βιβλιοθήκες είναι πολύχρωμος” της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων σε συνεργασία με τη Future Library και το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εκδηλώσεις :* Τη Δευτέρα 12 Αυγούστου στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, η βιολόγος κα Αγγελάκη Στέλλα διάβασε παρέα με τα παιδιά, το βιβλίο “Έξι κουρούνες” του Λέο Λεόνε, με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο! Τα μεγαλύτερα παιδιά βοήθησαν την αφηγήτρια στο να δώσουν μια θεατρική πινελιά στην αφήγηση.

Ακολούθησε συζήτηση. Τα παιδιά προβληματίστηκαν σχετικά με τη ρύπανση του περιβάλλοντος και τους άφθονους πόρους που μας προσφέρει η γη και η θάλασσα.

Μίλησαν επίσης, για τις σχέσεις των ανθρώπων και της συνεργασίας μεταξύ μας…

"Sponsored links"

Στη συνέχεια έπαιξαν “Τα ζάρια των ιστοριών”, δημιουργώντας τις δικές τους χρωματιστές ιστορίες!

* Την Πέμπτη 22 Αυγούστου, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου, , πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα : «Πολύχρωμοι στίχοι σε 3 βήματα » με την εκπαιδευτικό κα Κίτσου Παναγιώτα.

Διαβάστηκαν ποιήματα με θέμα τα χρώματα, συνέθεσαν δικούς τους στίχους μέσα από παιχνιδο-ασκήσεις και τους παρουσίασαν στην ομάδα..!

* Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «οι σκιές χάθηκαν!», με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού κ. Αντώνη Φουντουλάκη.

Η κλασική μουσική τα ταξίδεψε στα τοπία του κόσμου, όπου και συνάντησαν – με τη φαντασία τους – από εργατικά μυρμηγκάκια έως και επιβλητικότατα λιονταράκια!

* Την Τρίτη 27 Αυγούστου, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου
έγινε αφήγηση του θεατρικού κειμένου «Μουτζουρωτής χαρτιών», που έγραψε η ηθοποιός και λογοτέχνης Μαρινέλλα Βλαχάκη, για τα παιδικά χρόνια του Κωστή Παλαμά και συζήτησε με τα παιδιά για το αφήγημα και για τον Ποιητή.

Η κα Βλαχάκη ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους …θεατές με το μοναδικό τρόπο παρουσίασης.

Οι δράσεις που πραγματοποιούνται στις Παιδικές- Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων, έχουν στόχο και σκοπό όχι μόνο τη διάδοση της αναγνωσιμότητας αλλά και την εποικοδομητική απασχόληση , το ομαδικό παιχνίδι, την ψυχαγωγία, την επιμόρφωση, την επικοινωνία, την έκφραση και τη δημιουργία, για χαρούμενα και υγιή παιδιά..!

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές- εμψυχωτές που προσφέρουν το χρόνο , το ενδιαφέρον, την καλή τους διάθεση και χαρίζουν χαμόγελα, γνώσεις και εμπειρίες, στους μικρούς μας φίλους.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live