Δυσκολεύουν την έξοδο των εισηγμένων – «Μπλόκο» στα σχέδια της Βιοχάλκο

Κανένα σχόλιο

Την πόρτα της εξόδου από το Χρηματιστήριο επιχειρεί να κλείσει στις εισηγμένες η κυβέρνηση, με τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή το υπ. Οικονομικών, με την οποία επεκτείνεται και σε εταιρικούς μετασχηματισμούς η ανάγκη πλειοψηφίας 95% για τη λήψη σχετικής απόφασης από τη Γενική Συνέλευση μιας εταιρείας.
Με μία φωτογραφική τροπολογία που εμπεριέχεται στο σχέδιο νόμου «Δημόσιες Υπεραστικές Οδικές Μεταφορές Επιβατών Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών και άλλες διατάξεις», το υπουργείο Οικονομικών φρενάρει την απόφαση της Βιοχάλκο Α.Ε. να απορροφηθεί από τη θυγατρική Viohalco SA, καθώς επεκτείνεται σε κάθε περίπτωση (δηλαδή και σε περιπτώσεις εταιρικού μετασχηματισμού) η ανάγκη πλειοψηφίας 95% για τη λήψη σχετικής απόφασης από τη γενική συνέλευση των μετόχων μίας εταιρείας.

Όπως γράφει η Ναυτεμπορική, πρόκειται για πρωτοβουλία, βεβαίως, που θα βρει γενικότερη εφαρμογή, αφού θα ισχύσει και για κάθε επόμενη απόπειρα εισηγμένης να εξέλθει του Χρηματιστηρίου.

tvxs.gr

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live