28.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

Δωρεά εξοπλισμού στο Γενικό Λύκειο Αλικιανού από τον Σύλλογο Αλικιανιωτών Αθήνας “Ο Καντανολέος”

Ημερομηνία:

Η εκπαιδευτική κοινότητα του Γενικού Λυκείου Αλικιανού – εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές – εκφράζει θερμές ευχαριστίες στο Σύλλογο Αλικιανιωτών Αθήνας «Ο Καντανολέος» για την πρόσφατη δωρεά εξοπλισμού, η οποία έρχεται να ενισχύσει ουσιαστικά την ποιότητα της εκπαίδευσης και των υποδομών του σχολείου μας.

Η δωρεά περιλαμβάνει ένα κλιματιστικό, έναν 3D εκτυπωτή και έναν υπολογιστή για το γραφείο των εκπαιδευτικών, τρία σημαντικά εργαλεία που θα διευκολύνουν τόσο την εκπαιδευτική διαδικασία όσο και την καθημερινή λειτουργία του σχολείου.

Η εγκατάσταση κλιματιστικού προσφέρει άμεσα οφέλη στη βελτίωση των συνθηκών τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Πλέον όλοι οι χώροι του σχολείου είναι κλιματιζόμενοι. Τόσο οι αίθουσες διδασκαλίας, όσο και τα γραφεία των εκπαιδευτικών. Κατά τη διάρκεια των ψυχρών μηνών του χειμώνα και των ζεστών καλοκαιρινών ημερών, ο κλιματισμός θα εξασφαλίζει τη δημιουργία ενός άνετου περιβάλλοντος διδασκαλίας και μάθησης. Η θερμική άνεση είναι αναγκαία για την αύξηση της συγκέντρωσης των μαθητών και τη δημιουργία ενός παραγωγικού περιβάλλοντος εργασίας, το οποίο με τη σειρά του ενισχύει την ποιότητα της εκπαίδευσης και της διδασκαλίας.

Ο 3D εκτυπωτής αποτελεί μια πολύτιμη προσθήκη στις τεχνολογικές υποδομές του σχολείου, προσφέροντας νέες εκπαιδευτικές δυνατότητες. Οι μαθητές θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους σε θέματα τεχνολογίας, μηχανικής και σχεδίασης, αναπτύσσοντας πρακτικές δεξιότητες όπως η τρισδιάστατη εκτύπωση. Με την ένταξη του 3D εκτυπωτή στη διδακτική διαδικασία, προάγεται η δημιουργικότητα, η καινοτομία και η ομαδική εργασία. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν μοντέλα, προωθώντας τη φαντασία και την εφευρετικότητα τους, ενώ ταυτόχρονα αποκτούν πρακτική εμπειρία σε ένα ταχέως εξελισσόμενο τεχνολογικό πεδίο.

Η δωρεά του νέου υπολογιστή στο γραφείο των εκπαιδευτικών είναι ένα αναγκαίο εργαλείο για την καλύτερη διαχείριση του σχολείου και την ενίσχυση της καθημερινής λειτουργίας του εκπαιδευτικού προσωπικού. Ο υπολογιστής θα συμβάλλει στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση των μαθημάτων, την καλύτερη επικοινωνία με τους γονείς και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών του σχολείου. Επίσης, θα διευκολύνει την προετοιμασία διδακτικού υλικού και τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων στις διδασκαλίες, γεγονός που θα βελτιώσει την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στους μαθητές.

Συνεργασία με μη δημόσιους φορείς – Μια κοινότητα που ενώνεται για το καλό του σχολείου

Η συνεργασία του Γενικού Λυκείου Αλικιανού με τον Σύλλογο Αλικιανιωτών Αθήνας «ο Καντανολέος» είναι ένα φωτεινό παράδειγμα σύμπραξης μεταξύ των σχολείων και της ευρύτερης κοινωνίας. Το σχολείο μας δεν περιορίζεται στην αναζήτηση λύσεων εντός των δημοσίων φορέων, αλλά επιδιώκει ενεργά συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα, τους τοπικούς συλλόγους και τα μέλη της κοινότητας για τη στήριξη και την ενίσχυση των υποδομών και των ευκαιριών που παρέχει στους μαθητές.

Αυτή η πρωτοβουλία αναδεικνύει τη δύναμη της συλλογικότητας και της εθελοντικής συνεισφοράς, που έχουν ως κεντρικό στόχο τη βελτίωση της εκπαιδευτικής εμπειρίας των νέων της περιοχής μας.

Με την παρούσα δωρεά, ο Σύλλογος Αλικιανιωτών Αθήνας με προεξάρχουσα την πρόεδρό του κ. Ηλέκτρα Βεζονιαράκη επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον σταθερό του ρόλο ως πολύτιμος υποστηρικτής του σχολείου και της τοπικής κοινωνίας, ενισχύοντας την ποιότητα της εκπαίδευσης και δημιουργώντας νέες δυνατότητες για την ανάπτυξη των μαθητών μας.

Ευχαριστίες προς τον Σύλλογο Αλικιανιωτών Αθήνας

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τον Σύλλογο Αλικιανιωτών Αθήνας «ο Καντανολέως» και το Διοικητικό του Συμβούλιο για τη σημαντική τους συνεισφορά. Η υποστήριξη τους αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συνεχούς βελτίωσης των υποδομών του σχολείου μας και της προσπάθειας να παρέχουμε στους μαθητές μας το καλύτερο δυνατό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Η εκπαιδευτική κοινότητα του Γενικού Λυκείου Αλικιανού παραμένει δεσμευμένη στη συνεχή συνεργασία με τον Σύλλογο, με στόχο τη δημιουργία ενός σχολείου που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης και την παροχή υψηλής ποιότητας παιδείας στους νέους της περιοχής μας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το...

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος...