27.4 C
Chania
Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2026

Δύο Ηγούμενοι από τα Χανιά βοηθοί Επίσκοποι

Ημερομηνία:

Συνεδρίασε σήμερα η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, εξέλεξαν παμψηφεί ως Βοηθούς Επισκόπου :

  • Τον Ηγούμενο της Μονής Γουβερνέτου, Ειρηναίο Βερυκάκη, υπό τον τίτλο Ευμενείας και
  • Τον Ηγούμενο της Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων Δαμασκηνό Λιονάκη, υπό τον τίτλο Δορυλαίου.

Οι χειροτονίες τους θα γίνουν στο Φανάρι, του Επισκόπου Ευμενείας στις 8 Δεκεμβρίου και τον Επισκόπου Δορυλαίου στις 15 Δεκεμβρίου.

Δύο Ηγούμενοι από την Κρήτη βοηθοί Επίσκοποι

Ο Επίσκοπος Ευμενείας Ειρηναίος Βερυκάκης

Δύο Ηγούμενοι από την Κρήτη βοηθοί Επίσκοποι

Ο Επίσκοπος Δορυλαίου Δαμασκηνός Λιονάκης

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας των ιστοσελίδων chania.gr και gis.chania.gr

Ο Δήμος Χανίων ανακοινώνει προσωρινή διακοπή λειτουργίας των ιστοσελίδων chania.gr και gis.chania.gr από 3 έως 5 Ιουλίου 2026 λόγω τεχνικών εργασιών.

«Ανοιχτά Σχολεία»: 11 σχολικές αυλές ανοίγουν αυτό το καλοκαίρι για τα παιδιά του Δήμου Χανίων

Ο Δήμος Χανίων συνεχίζει το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία» από 6 Ιουλίου έως 14 Αυγούστου 2026. 11 σχολικές αυλές θα παραμείνουν ανοιχτές καθημερινά 18:00-22:00 για παιχνίδι και δημιουργική απασχόληση.

2ο Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα Παραδοσιακών Συλλόγων στον Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά διοργανώνει το 2ο Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα στις 8 Ιουλίου στο Γαβαλομούρι Βουκολιών. Συμμετέχουν έξι πολιτιστικοί σύλλογοι με ζωντανή κρητική μουσική. Ελεύθερη είσοδος.

Χνάρης: Η νησιωτική κτηνοτροφία χρειάζεται θεσμικό διαχωρισμό από την ηπειρωτική πολιτική

Ο βουλευτής Ρεθύμνης Μ. Χνάρης ζητά θεσμικό διαχωρισμό νησιωτικής κτηνοτροφίας. Ακρόαση εκπροσώπων κτηνοτρόφων στη Βουλή για Κτηματολόγιο, μεταφορικό ισοδύναμο και Νέα ΚΑΠ.