16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Δύο συλλήψεις για 15 κλοπές στα Χανιά

Ημερομηνία:

Εξιχνιάστηκαν δεκαπέντε υποθέσεις κλοπών και μία απόπειρα κλοπής που διαπράχθηκαν σε περιοχές της Κρήτης. Μάλιστα, γα τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές από οικίες, επιχειρήσεις και δωμάτια ξενοδοχείων.

Πιο αναλυτικά, σε σχετικό δελτίο τύπου της αστυνομίας αναφέρονται τα εξής:

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης και Αγίου Νικολάου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση δεκαπέντε υποθέσεων κλοπών και μίας απόπειρας κλοπής από οικίες, επιχειρήσεις και δωμάτια ξενοδοχείων, που διαπράχθηκαν σε περιοχές της Κρήτης.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (09.08.2018) το απόγευμα στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, δύο αλλοδαποί ηλικίας 43 και 36 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, ύστερα από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα, των ανωτέρω Υπηρεσιών, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 27.06.2018 έως και 09.08.2018, οι δύο αλλοδαποί, διέπραξαν συνολικά 15 κλοπές και 1 απόπειρα κλοπής.

Συγκεκριμένα διέπραξαν 9 κλοπές σε περιοχές του Νομού Χανίων, 6 κλοπές στο Ρέθυμνο και 1 απόπειρα κλοπής στον Άγιο Νικόλαο, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 14.390 ευρώ και 20 λίρες Αγγλίας, κοσμήματα η αξία των οποίων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 21.478 ευρώ και ηλεκτρονικές συσκευές.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας αναζητήθηκαν και εντοπίστηκαν οι συλληφθέντες κατά το χρόνο που επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφού ακινητοποιήθηκαν στη συνέχεια συνελήφθησαν.

Οι δύο αλλοδαποί αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη αντιστάθηκαν σθεναρά.

Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητο που επέβαιναν οι συλληφθέντες και στην κοινή τους οικία, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλήθος κοσμημάτων, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ