24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

ΕΓΕΣΥ ν. Χανίων για κλείσιμο Πνευμονολογικής: Χωρίς ικανοποιητικές αμοιβές και μαζικές προσλήψεις, οι κλινικές θα συνεχίσουν να ερημώνουν

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων:

Μετά από δύο χρόνια παύσης λειτουργίας της Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Χανίων λόγω της αποκλειστικής λειτουργίας της ως κλινική COVID, ακόμη μία φορά επίκειται η αναστολή λειτουργίας της , αυτή όμως τη φορά λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Καθώς δύο Πνευμονολόγοι έχουν αναρρωτική άδεια για μακρύ χρονικό διάστημα, οι δύο εναπομείναντες αδυνατούν εκ των πραγμάτων να στηρίξουν με ενεργό εφημερία ολόκληρο τον μήνα.

Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει ώστε να έρθουν συνάδελφοι ιδιώτες να εφημερεύσουν και καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον από νέους πνευμονολόγους να διορισθούν (ποιος αλήθεια θέλει στην παρούσα κατάσταση να μπλέξει με κακούς μισθούς, εξοντωτικά ωράρια εργασίας και εφημέρευσης και όλη την ευθύνη), θα πρέπει πια να γίνει κατανοητό ότι εάν δεν προσφερθούν ικανοποιητικές αμοιβές και μαζικές προσλήψεις, οι κλινικές θα συνεχίσουν να ερημώνουν η μία μετά την άλλη.

Η αναστολή λειτουργίας της Πνευμονολογικής θα έχει ως συνέπεια την επιφόρτιση των ήδη βεβαρημένων παθολογικών κλινικών, τον διαμοιρασμό εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού σε άλλες κλινικές και το σημαντικότερο από όλα, πιθανή επίπτωση στους πνευμονολογικούς ασθενείς που μέχρι τώρα αντιμετωπίζονταν σε μία εξειδικευμένη κλινική, μακριά από ασθενείς με άλλα παθολογικά προβλήματα και οι οποίοι προβληματίζονται αυτή την στιγμή με την επικείμενη νέα διαμόρφωση.

Η ΕΓΕΣΥνΧ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην αναστολή λειτουργίας της Πνευμονολογικής Κλινικής και εύχεται να βρεθούν άμεσα λύσεις ώστε να αποφευχθεί η υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου μας.

 

Χανιά

10/06/24

Εκ του ΔΣ της ΕΓΕΣΥνΧ

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ