17.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή στην Αθήνα, η Παγκρήτια Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων και Ειδών Λαϊκής Τέχνης, «Αγροτικός Αύγουστος 2011»

Ημερομηνία:

«Ο «Αγροτικός Αύγουστος 2011», που διοργανώθηκε  – για πρώτη φορά από τον Δήμο Χανίων –  στη Δυτική Τάφρο από τις 4 έως 9 Αυγούστου 2011 προσελκύοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών,  μεταφέρεται έξω από τα στενά όρια του Δήμου μας και συγκεκριμένα στην Αθήνα, από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 έως τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011.

Πρόκειται για παγκρήτια  έκθεση προϊόντων ποιότητας, αγροτικών και  ειδών λαϊκής τέχνης που πραγματοποιείται στην Πλατεία Κλαυθμώνος, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό οι κάτοικοι της πρωτεύουσας, έστω και για λίγες  ημέρες, να έλθουν σε επαφή με τα μοναδικής ποιότητας Κρητικά  προϊόντα, να τα γευθούν και να μάθουν για την Κρητική διατροφή που αποτέλεσε μαζί με την άσκηση και την εργασία των Κρητικών, πρότυπο τρόπου ζωής των κατοίκων του νησιού μας, αποτέλεσμα του οποίου υπήρξε η μακροζωία.

Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα περίφημα είδη λαϊκής τέχνης καθώς και τα χρώματα και τα αρώματα μίας παράδοσης μοναδικής που φτάνει μέχρι τις μέρες μας, ίδια και απαράλλαχτη στο ταξίδι με το χρόνο.

Μήνυμά μας είναι: «Επιστροφή στις ρίζες μας, Να καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε. Να επανέλθουν τα αγνά και ποιοτικά προϊόντα μας στα ελληνικά ράφια».

Την έκθεση θα εγκαινιάσει την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 19.00 ο Δήμαρχος Αθηναίων Γεώργιος Καμίνης. Έχει κληθεί να παραστεί ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 -14.00 και 18.00 – 22.00.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...

Ρωσία: Δεν χαρακτηρίζεται «άμεση απειλή» στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ – «Θετικό βήμα» λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει κίνηση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ...